Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 19

• 25 321
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Когато се появят първите зъбки и бебето се заиграва хапейки зърното вместо да го ползва по предназначение, че добър ефект има не отдръпването на бебето (примерно рязко заради болката или не чак толкова рязко), а притискането му към гърдата и задържането му в тази неприятна за него поза за няколко секунди. Пишеше, че бързо се приучват, че всъщност не е добра идея да се хапе мама точно там. Може да опитате.

пп: и само да вмъкна за Деси, че в началото първите месец-два и ние се кърмехме толкова често, буквално си прекарваше нон-стоп на гърдата. Сукане по час на горе, час на долу и то с кратки интервали почивка, също от порядъка на 30 мин, но преминахме и през това. Кърменето е природа с много изпитания, емоции и са нужни спокойствие, всеотдайност и време. Така че успех с  проблема с юздичката и не се отказвайте от това невероятно приключение. Още съжалявам, че с първото си дете не получавах такива съвети и бяхме основно на АМ, а  кърмата беше като добавка, колкото да се каже, че е сукало. Все си мисля в чистата природа, животинките как се оправят без шишета, без цепване на юздички и други превилегии Simple Smile Разбира се казвам го с приятен тон. Всичко ще се нареди съвсем скоро, после ще се усмихваш и ти ще даваш съвети на някое мамче.

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 23:00 от anonymous78

# 76
Мииииии едното ми дете от повече от четири месеца си търка долните зъби в зърното ми. Изключително неприятно е като усещане. Всякакви методи пробвам тц, няма оправия. Вече толкова се изнервям, че свалям от гърда и връчвам шише. Прави ми впечатление, че и на шишето си търка долните зъби.
Другото капе сега реши, че може да хапе. Хапе доста брутално. Добре, че не е на всяко хранене и че нощем не го прави. 
Така, че хем е до дете, хем на периоди, ама не се знае колко са дълги тези периоди.

# 77
Именно, моето е некъв питбул и го чувствам като разкъсване. А като захапе, цялото ми тяло изтръпва. Болезнено е наистина. Докато бях с кафяви зърна като маймуна по време на бременността, сега са сини Joy Ми то не е и смешно, ама аз пак вече 4-5 пъти ходих откакто си е легнала. Бах тея зъби проклети Confused За протокола са четири - два отдолу и толкова отгоре. Горните са съвсем пресни, а долните са вече доста пораснали и ги обследва с език Simple Smile

# 78
Наисина притискането на бебето към гърдата помага. Аз това правех и то не много съзнателно, но като ръпне и притискам към мен, основно, за да не дръпне, че ще откъсне мръвка.

# 79
Здравейте момичета. Имам нужда от вашето компетентно мнение. Вече не знам как да процедирам. Бебето е на 2 месеца и половина. Роди се 4.400 кг. В момента е 5.200 кг. Казват, че наддава много малко. Първия месец наддаде 800 г, втория само 200 г. И сега за 2 седмици е наддал 200 г. На три месеца трябвало да тежи около 6 кг. Направо не знам как ще порастне..
Проблемът е, че той е много злояд. През втория месец отказа да суче. С голяма мъка се кърмехме, но не дадох шише. Може би не е поемал достатъчно кърма... но пък беше спокоен през месеца и спеше.
След консултацията на втория месец казаха че трябва дохранване. Отказах. Направих всичко да увелича кърмата. Кърма имам, предлагам да суче по-често. Увеличих  общия брой хранения. В общи линии на поискване е бил винаги. Но явно ако не огладнее и се дърпа, започва да реве. Или суче 5-10 минути дърпа се и реве. След това цедя, за да видя има ли кърма, има 30-40 мл. Даже тази сутрин след 10 мин сучене  изцедих 90 мл. Вече съм в безизходица. Сякаш опитах всичко. Второ дете ми е и с първото нямах проблем с кърменето. Кърмих  1 година. Сега се отчайвам, че нещата са на приключване. Много ме е страх, че не наддава добре и не знам каква е причината.
Моля да помощ ако някой се е сблъсквал с подобна ситуация. Благодаря

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 08:58 от Шийла

# 80
  • над кукувичето гнездо
Таблиците са за бебетата на АМ. С кърмата не стоят така нещата.
Колки са нааканите и напишканите памперси?

# 81
И на мен ми се вижда малко наддаването, но мисля, че може да се изчака още две седмици преди да се даде шише. Предлагайте често с компресия (разбира се, да ми се посмеете малко, тези които четете често) при кърменето, ако дохранвате, нека да е с лъжичка.
Има ли достатъчно напишкани и наакани памперси? Яде ли нощем?
Има ли шанс нещо във вашето хранене или козметика, да му пречи, от типа на аромат по вас, който да е неприятен за бебето. Може някаква храна или чай да придават на кърмата непиятен вкус за бебето. Може сапун, дезедорант, душ-гел да не се харесват.

# 82
Ограничила  съм храненето до картофи, ориз, месо, бисквити. Не се мажа с кремове умишлено.
През втория месец акаше  на 3-4 дни, но мислех, че от капките за колики.
Сега ака  по 1 път всеки ден. Вчера пропусна, днес още не е. Напишкани  памперси на около 4-5 часа нормално. Нощем кърмя на поискване на около 3ч.
Сега го кърмих 10 минути отказа се. Разплака се. И вече се успокои  и се смее. Предложих още категорично отказа. Дори повърна. Значи стомахчето е пълно. Изцедих 50 мл.
Много се измъчих  с това, че не иска да суче. Опитах какви ли не пози. На път съм да се откажа. И ми е тъпо, че имам кърма, а той не иска. Дала съм си срок докато стане на 3 месеца да продължавам да опитвам. Но ако наддаде малко, ще се чувствам виновна, че съм го държала  гладен.
Опитвам да дохранвам  с лъжичка изцедена  кърма, но не е ентусиазиран и не търси. Изглежда сит.  Дали просто си наддава по-бавно, защото се роди  голям?

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 09:31 от Шийла

# 83
На мен ми се струва, че напишкано на 4-5 часа е малко. Спрете капките за колики, за да видите ще има ли промяна. Нещо друго давате ли на бебето, освен тях.

# 84
Вдното ми дете се. аяждаше за 5-10мин точно, така че това не е критерий.
Все пак 200гр за малко, но..!!!! Мерен ли е на един и същи кантар от самото начало?

# 85
Сега не му давам капки  за колики, защото вече няма колики. Не е теглен на един и същи кантар. На изписването от болницата беше 4 кг. После на кантар на консултация 4.800 първия месец и 5 кг втория.
Сега тегля вкъщи, но кантарът ми е голям и  може би тегли неточно, защото отчита  разлика 100 г. Обмислям да купя бебешка везна, но не ми се вкарва в параноя с постоянно теглене.

# 86
Не, не ви трябва везна .Моето бебе беше теглено на различни места в един период и го изкарах наддал 2,5кгз , но по-нисък ръст от предходния месец!!!

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 10:40 от ДХ3

# 87
А колко е прираста на височина?

# 88
Имате голямо бебче, не мисля, че трябва да се шашкате, нормално е според мен да наддаде по-малко от връстниците си, зависи и от ген и структура на детето. Казвате, че изглежда сит и отказва сам, значи следите дали наддава всеки месец и спокойно.
Каква е тая глупост на 3 месеца "трябва" да тежи 6 кг? Моето дете сега, утре прави 11 месеца, вчера я мерих, 7420гкг(роди се 3400кг, не е била недоносена, а преносена). Първи месец 650, после 550, после 300, така наддаваше и продължи да държи 300-400 на месец, сега 200 след захранването. Ми нормално ми е детето, стройно, пъргаво и търчи вече.

# 89
Благодаря момичета, малко се успокоих.
Той расте на височина. Роди се 53 см. На 2 месеца го измериха 60 см.
Голямото ми дете като бебе беше много лакомо и винаги наддаваше  доста. Знам, че не трябва да се сравнява, но поне се надявам да започне да суче нормално без да се дърпа, защото по този начин е ад.
И друго непонятно  за мен е защо като плаче и го сложа  на гърда се дърпа. Обикновено бебетата дори да не са гладни се успокояват на гърда, а той не иска. Трябва да е много спокоен, за да засуче. Иначе абсурд. Дори и прегладнял  плачейки  пак не засуква.

Общи условия

Активация на акаунт