Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 19

• 25 327
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Големият ми висеше на гърдата с часове, малкитя за 5-10мин се нацокваше и пускаше демонстративно, дърпайки главата си назад.

# 91
Шийла, в какво поза го кърмите? Да не ви е силна струята случайно и да се дразни? Пробвайте в биологична да видите как ще е, ако не сте вече.

# 92
Бебето спи ли достатъчно?

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 11:36 от Ваня А.

# 93
Вече само в биологична, защото не иска да го държа. Спи добре. Като будува е весел. Плаче като му се доспи  стандартно. И като го сложа на гърда плаче...

# 94
Ако го кърмите като се наспи веднага дали ще е по-добре, защото преди сън е изнервен и вече му се спи много. Моето бебе преди сън само крещеше на гърдите и не ядеше. Също така ако е в стресираща обстановка дали ще суче по-добре, например на гости някъде или на пейка в парка?

# 95
Шийла, възможно ли е да е рефлукс?

# 96
В колата си нахрани по-добре.
Мисля че не е рефлукс.

# 97
Може да опитате да го "стресирате" за някой друг ден и да видите наддаването. Не е нужно на всяко ядене да е някъде навън, може някой да е на гости примерно или да го оставите, когато трябва да огладнее малко на таткото и да се позабавите някъде 15 мин, така че да усети нуждата от вас. Нощем по-добре ли е яденето?

# 98
Нощем е по-добре, ако е сънен и е тъмно.
Като го стресирам  сякаш е по-зле. Като е прегладнял  съвсем изпада в истерия.

# 99
Вероятно е период и ще мине, щом си хапва нощно време добре. И моето диване се дърпаше, аз го отдадох на колики и някои храни, ама така ли е било или просто се е дърпала, нямам на идея. Продължих си все така упорито да давам и двете гърди на хранене и в един момент се нормализираха нещата, към 4тия месец.
Има ли някакви други симптоми освен дърпането от гърда и нервността гърда? Акото как е, слуз, цвят?

# 100
Акото  си е нормално жълто. Просто имам чувство, че с това ненормално  натискане, които не мога да нарека кърмене, не поема достатъчно мляко и на това се дължи малкото наддаване. Но защо тогава е спокоен, ако яде прекалено малко? Не намирам обяснение.

# 101
Ами възможно е да се наяжда по-бързо и всичко да си му е наред и излишно да се притеснявате. То едно с едно бебе няма еднакво. Моето висеше по час през час и половина и пак наддаваше "малко" по стандартите на повечето педиатри. Ако детето е здраво, жизнено, не изпитва дискомфорт, пълни памперсите, значи е добре. Гледайте как се движи кантара, всеки месец и ако наддава и не губи тегло, всичко е наред. Ако има обаче някакъв симптом на дискомфорт или недостатъчно мокри памперси, може да се иде на гастроентеролог и алерголог, но ми звучи да е добре човечето всъщност. Просто са ви шашнали с това "малко наддаване". А то детето е пораснало и на височина, голямо бебе е, естествено, че няма да яде колкото бебе, родило се 3кг. Ето табличката ориентир за напишкани памперсиhttps://www.namama.bg/upload/Tablica%20Kurmene%20na%20bebeto.jpg

# 102
Шийла ако те успокоява, при нас е същото. Аз наддаване не споделям вече като ви чета.. Simple Smile 800 първи месец май е отличник. Виж таблиците на СЗО. Може да е наддала повече първия и втория затова по малко. Релнл за 2 месеца имате килограм. Не знам де, не съм аз специалиста, само разсъждавам на глас.

Иначе моята девойка не суче или защото й се доспива в някакъв момент, но най често ако има колики в момента, в който й давам. При нас обаче и с коликите остава на гърда, но се вие и опъва, почти не суче. И аз започнах да я махам докато й минат коликите макар, че така по рядко е на гърда, но реших, че с 10те грама, които евентуално ще сукне докато се опъва, няма да върже теглото.

При нас не знам дали има подобрение, но аз вдигнах ръце, правя каквото трябва пък да видим. Няма да давам АМ само за да трупа кила, при условие, че имам кърма достатъчно. Днес такъв мързел, че само сутринта изцедих едни 90 и от тогава не съм припарвала до помпата. А си мисля докато се нормализират нещата да запазя едно 200-300 на ден изцеждане. От тях през нощта давам веднъж със шише. До сега най много по 60 е изяждала от шишето, а слагам 100. Тази нощ бонус 90! За кърменето, както Ваня ми беше писала, само че по кратки интервали - давам й като поиска, но ако до 3 часа не поиска, аз поисквам Simple Smile)) има чувството, че много малко яде, но 6 Пълни памперса имаме, върви нагоре (няма да споделям колко, защото дори мамите, които се оплакват ни слагат в малкия джоб... Simple Smile Като е будна големи усмивки, общуваме си, отвръща ми, изглежда ми щастлива. Ако плаче е, защото или пръдка или преди да се изака. На 29ти става на 2 месеца, ще видим как стоят нещата.

А вие като мерите наддаването го мерите от деня на изписването, нали?

Да споделя и, че заради коликите започнах доста да се ограничавам от към храна. Горе долу каквото Кактусче е написала.... Хем не вярвам много, но да опитам дали ще намалеят. Мисля минимум месец да съм стриктна. Най ми е трудно заради млечните, защото аз основно млечни ям.. Но ще свикна. Имам един буркан биволско кис мляко, но и до него не припарвам.

# 103
Аз днес 2 пъти изцедих по 90 мл, след като и сукал  по 5 минути само. После предлагам и от шишето, но отказва.
Теглото смятам от изписването, не от раждането.
Имам чувството, че има неприязън към  процеса на хранене.

# 104
  • София
Явно вчерашната хрема е била спад в имунитета. И в комбинация със стреса покрай първото далечно пътуване с бебето, днес осъмнах с херпес. Ацикловирът и прополис вият вазелин са ясни. Друго какво да правя/не правя? Предполагам никакви целувки с бебето и миене на ръцете.. Друго?

Общи условия

Активация на акаунт