Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 19

• 25 329
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, дами!
Детето ми е на 13 дни,днес отидохме на преглед и се оказа ,че не наддава ,а дори спада (роден е 3310кг.,изписан 3120 кг.,а днес е 3070кг.).Започнах да кърмя от 5 ден (родих секцио),беше много трудно,защото нямах оформени зърна и пребягнах до протектори за зърна.Днес сутринта заради прегледа го нахраних от едната и изцедих другата ,за да имам за изпът ,пусна 60мл.Хранех на поискване и все си мислех,че е достатъчно ,но явно не е.Педиатъра ми каза да започна режим на 3 часа понеже детето не се храни правилно и е недохранено. Вече към края на деня след изцеждане пускат само 30-40мл.Не знам какво да правя и може би ще изглеждам глупово ,но имам нужда от съвет.

# 106
  • София
На един и същи кантр ли е нервно детето? Ако не, бих изчакала с режима и дохранването, докато не се премери два поредни пъти на един и същ кантар.

# 107
Не разбрах въпроса

# 108
То режим на 3 часа само ще доведе до още проблеми. В момента как го кърмиш,на поискване ли? От гърда или от шише? Колко често горе-долу, опиши всички подробности.

# 109
До днес го хранех на поискване от гърда ,събуждаше се на 2 часа да яде , а вечер си спеше без събуждане.Но днес се опитах да го храня на 3 часа и се изцеждах,за да видя колко изяжда.

# 110
До днес го хранех на поискване от гърда ,събуждаше се на 2 часа да яде , а вечер си спеше без събуждане.Но днес се опитах да го храня на 3 часа и се изцеждах,за да видя колко изяжда.
В. икакъв случай на 3, хранете си на поискване.

# 111
Да ,но в момента не съм сигурна дали имам достатъчно кърма и предполагам ще заспи  на нея и пак няма да се нахрани.

# 112
  • София
Така става като пиша и пазя наследника да не пльосне от някъде - На един и същи кантар ли е мерено детето? Ако не, бих изчакала с дохранването, докато не бъде премерено поне два поредни пъти на един и същ кантар. Особено, ако детето не е нервно има достатъчно намокрени и наакания памперси

# 113
Не съм сигурна дали е теглен на един и същ кантар,но предполагам не е.

# 114
Не съм сигурна дали е теглен на един и същ кантар,но предполагам не е.
Мовто дете така го изкараха наддал с 2 кг. и смалил се с. якилко сантиметра.Затова е добре да се. мери и тегли при един и същ педиатър.

# 115
50гр разлика са нищо, един пълен памперс. При все, че е теглено на различни кантари, няма смисъл от шаш и паника.
За да се регулира кърмата ви, трябва да храните на поискване. Всяко мрън. Може да е на час или на два, давате. С режим на 3 часа не само няма да увеличите кърмата, а точно обратното. Ако нощем спи цяла нощ, будите и храните. Най-дълга нощна пауза 4 часа, не повече. Нощното хранене е много важно за лактацията. Щом е поспаливко,вие иницирайте кърменето.
На всяко кърмене давайте и двете гърди, като пусне или заспи на едната, давате другата. Може и час да продължи кърменето, няма да се притеснявате, нормално е.
Ако давате вода - спирате. Вода не се дава на бебе под 6месечна възраст.
Ако искате допълнителна стимулация с помпа - след като сте накърмили, изцеждате за допълнителна стимулация.

Яжте добре и пийте вода. Високо протеиново меню и лактогонни храни - овесени ядки, жито, лук, червено цвекло, бирена мая може да пиете, чудесна хранителна добавка и действа на кърмата, биричката също осезаемо действа при мен. Оставяте каквито и да било други дейности - готвене,чистене и прочие. Вие само с бебето и кърмене. Това ви е приоритет сега.
Уверете се,че бебето засуква добре и правилно - трябва да обхваща освен зърното и част от ареолата, има графика на първи пост в тази тема.
Аз родих секцио, кърмата слезе на 5я ден,бебето не ми засукваше зърното, всичко това ми е познато. Кърмене на поискване му е майката. При мен беше на всеки час и половина и бебето седеше по час на гърдите. Но вече 11 месеца кърмя. Може да извикате е консултянт по кърменето да дойде при вас на място. Кураж и не се отказвайте, ще стане.
П.С. забрявих да питам как са напишканите и наакани памперси?

# 116
bulbe2, правете компресия като суче бебето. Нощем будете, най-много една 4 часова пауза да има за денонощие. Бебето спи, защото няма сила да се буди, за това будете задължително. След няколко дни премерете пак бебето.

# 117
ПРОБЛЕМЪТ е в това, че спи без събуждане. През деня кърмете на поискване не през два, а и през един час ако иска бебето, през нощта на ВСЕКИ 3 часа. Можете да си позволите САМО 1 пауза от 4 часа НАЙ-МНОГО за целия ден.

# 118
Много благодаря за бързите отговори!
Бях много притеснена ,защото явно не се справях.Ще послушам съветите Ви!А относно нааканите памперси - от 3 4 дни е жълто-зелено и доста воднисто, педиатъра каза,че е от недохранването(отидох с мисълта да попитам защо акото е такова ,но след кантара вече бях насочена към храненето)

# 119
Не се изразих правилно, въпросът ми беше колко са напишканите и наакани памперси, ето ти една таблица за ориентир колко трябва да са спрямо тжва на колко дни е детето https://www.namama.bg/upload/Tablica%20Kurmene%20na%20bebeto.jpg

На кърмените бебета са им воднисти акитата. Зеленото ако също не е симптом, ако е единичен случай.

Общи условия

Активация на акаунт