Бродирана красота 137

• 35 031
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Не, не съм гледала реплики във фейсбук. Говоря за оригинални Дименшъс.

И за да не съм голословна ще дам сравнение, но с Риолис, който шия в момента - Водната мелница, в Аксиома струва 82 лева, а от магазина във фейсбук го купих за 55 лева.

Друг пример отново с Риолис, който съм си купила, гоблен Liguria - в Аксиома струва 63 лева, аз го взех от магазин във фейсбук за 40 лева.

И една драстична разлика - Риолис, гоблена Площада на триединството в Париж, в Аксиома 168лева, във фейсбук магазин щяха да ми го доставят за 98 лева.
Комплектите, които съм купила са оригинални, запечатани, неотваряни.

Мога да продължа със сравненията, но отивам да пия кафе.

В крайна сметка всеки сам преценява как да похарчи парите си. Аз не искам да давам двойно повече.

# 331
Цените в сайта на Аксиома са много приемливи. Все пак говорим за оригинален Dimensions, а не за китайски реплики. Във ФБ на половин цена сте гледали реплики най-вероятно.
Зори, и аз благодаря за споделената информация.

Не са реплики, правят се групови поръчки и цената пада драстично.

# 332
Nome, би ли споделила кои са тези групи?

# 333
Нещо се обърках, ако за Кадифекрафт говорите - те не са ли на Аксиома магазин? Поне едно време бяха едно и също, с еднакъв асортимент. Или съм в голямо заблуждение...

Аксиома са Хоби шоп, да не би тази асоциация да правиш. Май нямат нищо общо с Кадифекрафт. От цените на вторите ме заболя главата Grinning.
Мога да коментирам само цените на Дим. Тъй като не мога да пазарувам от Амазон, иБей и т.н., а реплики точно на Дим. не бих купила, варианта Аксиома ме устройва идеално. Другият вариант, който практикувам е да си го комплектовам сама. Резултатите до сега не са ме разочаровали, напротив!
За цените на Риолис четох някъде обяснение в страницата на Аксиома във фейса  защо са така високи, ама като не ме вълнува, не го запомних.
Нека да не спорим излишно, хубаво е да има варианти за всички.  Аз го пуснах, само защото се сетих за az-mama2, която изрично подчерта, че не пазарува онлайн, а предпочита да го купи на място и видях че въпросният гоблен е наличен там и то на доста по-ниска цена в сравнение с магазина, където го е гледала тя.

Днес или утре ще покажа етапчета, около празниците успях да си пошия и много се радвам на напредъка Simple Smile

# 334
Зори, пак благодаря! Flowers Bouquet

# 335

Да, и мен ме интересува, конкретно за Дименшънс. Благодаря предварително.

Колкото до Риолис, изобщо всички руски гоблени, за тях е изгодно да се поръчват директно от Русия (аз поне така правя). В "Кадифекрафт" цените им наистина са с много голяма надценка спрямо руските магазини. Изобщо принципът ми е, че нещо би следвало да е най-евтино в страната си на произход, по логиката, че няма натрупване в цената на вносни мита, международен транспорт и прочие.

Изключение беше, когато си купувах преди години Lanarte и Anchor от официални български представители на съответните марки, бяха на цени по-ниски от европейските. Можех да ги препродам навън с доста добра печалба тогава, но аз ги купувах за себе си Simple Smile По този повод си мисля, че сигурно Аксиома са станали някакъв официален представител на Дименшънс, щом цените им са съизмерими с американските, или може би ползват някаква отстъпка.

Зори, благодаря, може би наистина съм объркала Кадифекрафт с Хоби Шоп.

# 336
  • София
Групи във ФБ да искате... Ето няколко групи: https://www.facebook.com/groups/830473727018991/ и https://www.facebook.com/groups/1502780646666210/

# 337

Да, и мен ме интересува, конкретно за Дименшънс. Благодаря предварително.

Исках да отговоря на ЛС, но ми изписва, че потребителят е забранил личните съобщения.

Мен ме интересува как поръчвате от Русия, как става доставката и колко е таксата?

# 338
  • София
Пратки над 30лв могат да отидат на митница и да се разправяш с митничарите... Моя пратка от муркините отиде там, платих си всичко като поп... и оттогава спрях да поръчвам от страни извън ЕС. Иначе МП ми е поръчвал от сайта на panna.ru техни дизайни, ама как - не знам. Той е с руския, аз съм с английския език Simple Smile

# 339
Махнах забраната за лични съобщения, не знаех, че изобщо я имах.

Как поръчвам от Русия - преди влизах в Стич.су, гледах конкретния гоблен в кои магазини го показва наличен,  сравнявах цени, после влизах в магазините, четях какво пише относно доставка и оплата (плащане). Ако не е конкретно спомената доставка извън Русия и плащане с ПейПал, свързвах се с магазина или с формата им за контакт, или по имейл, и питах дали е ок за тях - понякога се съгласяваха. Така преди години съм поръчвала от Димшоп, Иглара, Студия Стежок, Стежок за Стежком (там е предимно ориентирано към панами, представител са на Цвайгарт), Муркины рукоделки - за последните споделих съвсем скоро тук скорошен отрицателен опит. Други магазини, за които знам, че доставят международно, но не съм ползвала, са: Искусница, Бобин, Кросвил. С Димшоп първата поръчка мина нормално, но при опит да поръчам пак след известно време, ми отговориха, че не пращат до България (това беше доста отдавна). Или наистина не пращат вече до нашата страна, или тогава не са искали да се занимават, не знам.

Постепенно се ориентирах основно да поръчвам от Стичшоп.ру. Вече казах преди няколко страници в тази тема, че ме спечелиха с обслужването си. При първата поръчка мениджърката ме посъветва да не избирам опция за доставка "колет" (на руски - "посылка") (която е по-евтина, но ще отиде на митница), а "малък пакет" (която е по-скъпа, но идва в пощата). Освен това ми направи жест да ми намали въпросната цена за малък пакет, преизчислено според действителното тегло на доставката. Може би беше за зарибяване, защото при следващите доставки не го е правила, въпреки че й напомнях Simple Smile При последната си поръчка от тях, която беше за доста неща, избрах колет, видя ми се скъп малкият пакет, казах си - хайде да видя какво ще стане. Наистина отиде на митница, права беше жената. Там си платих ДДС, което обезсмисли спестените от доставка пари. Не правете като мен Simple Smile За малко и мито 12% да ми сложат, но бях с някакви стотинки под прага. За мито прагът е 150 евро, ако не се лъжа. За ДДС е 30 или 45 лева, и там не помня точно колко беше.

(Между другото - митницата в София ме изненада много приятно, всички бяха много любезни и ако се окаже, че ти липсва някакъв документ, който можеш да набавиш по интернет, не те връщат да дойдеш пак, а те пращат до специален компютър за посетители, на който можеш да си отвориш пощата или каквото е нужно и да си разпечаташ документа.)

Относно плащането - винаги предпочитам да плащам с ПейПал за международни поръчки, защото имат защита на купувача - ако нещо се обърка и стоката не бъде получена, имам няколко месеца да отправя жалба и много добър шанс да си получа парите обратно. При плащане с карта, при мен, плащането в руски терминали не минава винаги (не знам защо), а и рискът е по-голям, затова си ползвам основно ПейПал. Там е важно човек да се сети да избере курс на превалутиране не от ПейПал, а от своята банкова институция, защото курсовете на ПейПал са неизгодни в сравнение с банките.

Цената на доставката - зависи колко неща са поръчани, при различните ми поръчки е била от 400 до 1400 рубли за малък пакет, за колета беше 600 рубли.

1 рубла е към 0,028 лв. в момента (с малка разлика в зависимост вашата банка по какъв курс превалутира). Тоест един гоблен за 1000 рубли е около 28 лева.

Във Фейсбук никога не съм купувала от частни лица, някак си нямам доверие. Всъщност бъркам, то може би тази история е причината да нямам доверие. Много отдавна беше. Видях обява за голямо количество конци Anchor на хубава цена. Самата сума не беше малка, но беше изгодна предвид бройката на конците, към 100 бр. и повече бяха. Предварително писах на продавачката да питам нови ли са конците и какво производство са, отговори ми - нови са, германски. Аз се страхувах да не са от тези азиатските, които имат леки разлики в цвета. Викам си - какъв късмет. Купих ги. Конците пристигнаха и аз бях в шок: част от чилетата бяха нови, но голяма част бяха видимо доста ползвани с някакъв малък остатък, всичко явно беше съхранявано на объркана купчина, с някакви полепнали външни власинки и прахоляк. Чак ми беше неприятно да ги пипам, какво остава да ги ползвам. Писах отново на продавачката, че това не ме устройва. Тя се съгласи аз да й ги върна, а тя да ми върне парите, и с това приключихме. Историята беше преди години, сега вече като по-опитна бих поръчала само с опция за преглед преди плащане. Парадоксалното е, че въпросната продавачка беше често споменаваната тук Оля от Украйна - не помня под какво име работи във фейсбук. Бях поръчала от нея и списания "Все о рукоделии" и с тях всичко беше наред, никой друг не съм виждала да се оплаква от нея. Какво беше това с конците - не знам.

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 11:42 от Ghibli

# 340
  • sof
Ghibli, мн благодаря за изчерпателната информация.

Нямам обратна връзка от "Муркини рукоделки" и ги "отписвам".

Пазарувам в ибей и амазон с PayPal доста вкл. по хобито и рядко има неразбории.

Тази мърлява Оля с "Бродирани бижута" мн я лансират из нета няколко женки, и преди едно 5 години съчетах ходене във Варна да си купувам мъниста от нея, покани ме в апартамент в Младост там - най-окаяното и нехигиенично запуснато място, където ме шокира зле гледано гурелясало куче, чиято козина си беше сплъстена обаче; пълен боклучарник, измери някакви мъниста на бижутерска везна, взех и опаковани, ама не съм ги полвала. Отвори ми някакво празно портмоне, в смисъл ако нямам точно да й оставя закръглено сякаш и почти щях заради кучето, ама не си е дала усилие да проговори български и й събрах на монети. Не се оплаквам, сама съм си го причинила, но не препоръчвам.

# 341
Сетих се да добавя още нещо - във форума на Stitch.su има секция с отзиви за интернет магазини. Струва си човек да почете там, преди да поръчва от непознато място.

dinkov2, мерси, че сподели Simple Smile Някак не съм изненадана от развитието на казуса с Муркины рукоделки. То вярно, че сега е период с много празници, но все пак не е коректно толкова време да не отговарят.

# 342
Ghibli, и аз благодаря за изчерпателната информация. Точно поради всички тези "перипетии" с комуникация, митници, регистрации и прочее все още не се навивам да поръчвам самостоятелно от чужбина. Нямам нерви. Ако има обща поръчка, или някой се занимава точно с това - да поръчва,  бих се навила и съм го правила, но самостоятелно за сега не.
Във Фейсбук групите има предлагане, ама аз харесвам конкретни модели, които не ги намирам там. А аз шия само това, което ми харесва, а не че е на дадена фирма. 
Затова или си го купувам от тукашен вносител /ако нямам кой да ми го поръча/ или си го комплектовам сама Simple Smile. Повечето ми оригинали на Дим. са ми поръчвани от съфорумка на времето, за което много и благодаря, други пак преди години съм си купувала от Герика във Варна. Тогава те бяха единствените вносители и цените си спомням, че пак бяха приемливи, макар и леееко завишени.

Ето няколко етапчета от  Coming Home for The Holidays :

# 343
Ще чакаме отзиви за Амишоп. И аз рядко намирам из фб групите това, което ми харесва. Следя и ибей, че ми се иска някоя готова комплектовка, но хем много ми се шие, хем нищо не ми грабва окото.

# 344
Ето тази дама, често прави поръчки от руски сайтове Сега във вторник ще пуска тук https://rukodelki.com.ua/582-vyshivka-krestikom

Който иска пише й на лични и пита за модели тя му казва каква цена ще излезе. Като ги получи, изпраща по Еконт

Общи условия

Активация на акаунт