Бродирана красота 137

• 35 127
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • UK
az-mama2, благодаря! Страхотен е наистина гоблена, доста е труден обаче, повече, отколкото очаквах. Има и гобленов бод, и кръстчета, смесени цветове, различен брой нишки и тн. Моя е оригинален Дим, панамата е каунт 16, аз живея в Англия и тук ми излезе около 35 паунда, така че съветвам, ако можеш, да го поръчаш от чужбина- цената на тази преработка ми се вижда завишена. Hands V

Аз исках да попитам- някой шил ли е от коледните чорапчета на Дименшънс? Много се каня на няколко за тази Коледа, но не знам доколко ще се справя с оформлението- с бродирането ме бива, но нямам никакъв опит в шиене и сглобяване. Flushed

# 241
Въпроса е, че оригинала е смесени бодове, а както ви казах аз мога само гобленов бод. Така че тази преработка е  направена за гобленов бод, който ме устройва. Ава, колко цвята е оригинала? НоМе, благодаря, ще разгледам, но незнам как се теглят схеми, нито ще тръгна да събирам конци.Интересува ме мнението ви за това дали е добро изпълнението спрямо оригиналния.

# 242
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 няма как гоблен, предвиден да е със смесена техника да стане добре с гобленов бод.
тъжно, но факт. Sad

и аз бих посъветвала да си вземете оригинал, а бодовете не са страшни, има клипчета и може да се види как се шият.
това ако няма друга гобленарка наоколо да покаже.

ето френски възел. Wink беше ми подръка Simple Smile

# 243
.........Интересува ме мнението ви за това дали е добро изпълнението спрямо оригиналния.

За мен въобще не може да има сравнение с оригиналния...няма как да се получи, да не говорим че е даден да се шие 1:4  ooooh!

Аз също няма да коменитрам цената, защото е безумна  Rolling Eyes .

# 244
  • UK
az-mama2, не се притеснявай изобщо за бодовете- аз сама съм се учила да бродирам, и то върху гоблен на Дим, не е трудно и се свиква много бързо- в самата комплектовка има указания, а също и както казаха, ютюб е пълен с клипчета, ако нещо не ти е ясно.

# 245

az-mama2, това което си харесала е преработен вариант на оригинален Дименшъс. Преработката е направена за бод 1:4. Имай предвид, че в оригинала има различни видове бод, смесена техника. В този случай, при преработката му в 1:4 няма да се получи това, което виждаш на снимката. Ти си харесала снимката, но тя е на оригинала, не на преработката.
Ако въпросът ти е конкретно дали може да го купиш от тази фирма и да го ушиеш 1:4, то отговора е "да". Но не очаквай това, което е на снимката като красота. Ще получиш нещо ..... друго, и е възможно да се разочароваш Sad

# 246
Аз ви писах, че жената каза ,че може и на 1 към 1 да ми го направи, на немска панама 16кт, тогава размера ще падне и ще стане 36 на 30 см. Не съм шила никога 1 към 4 и не ме интересува. Ох , незнам. Ако го поръчам от чужбина, инструкциите няма да са на български и тогава какво правя...  НоМе, да , харесах снимката ...Ава, показвай етапи, аз така или иначе до два месеца няма да започна нов, имам си занимавки за този период

# 247
Аз ви писах, че жената каза ,че може и на 1 към 1 да ми го направи, на немска панама 16кт...

На 16 каунт се шие кръстче, това е едра панама.

Както си решите все пак вие ще шиете Peace , но мисля, че ще е добре ако се престрашите поне да опитате. Относно инструкциите, всеки тук ще ви помогне в разчитането, не е толкова сложно.

# 248
На 16 каунт се шие кръстче, това е едра панама.
Най-вероятно ще я посъветва да шие с 2 или три нишки. Това редовно го правят. Виждала съм 14 каунт с цяло мулине да се шие. Unamused

Искам да ви попитам срещали ли сте схема на този Дименшъс?

Влюбих се в тази красота и я искам.. Cupid

# 249
http://goblenirumina.com/peyzaji/selishte-kray-ezeroto

май успях
Може да ми го направи жената на немската панама, 16ст, 30/36 размер ще дойде, цена още не знам.Какво мислите?

А защо просто не си купите оригинална комплектовка на Dimensions?! А гоблени Румина са в черния списък за окепазени схеми на дизайнери, че са и на двойни цени.

Ето го ушит от мен. Тази триизмерност с гоблен бод не става.

# 250
Kissing HeartРазкошен е ! Благодаря на всички за включването по моя въпрос, вкарахте ме в размисли големи Kissing Heart

# 251
  • София
Kissing HeartРазкошен е ! Благодаря на всички за включването по моя въпрос, вкарахте ме в размисли големи Kissing Heart
Аз мисля, че трябва да прекратиш размислите направо закупувайки и започвайки оригинала! Ще видиш колко интересно и приятно е да се шият различни бодове. Аз не съм шила на Дименшънс, но всички казват, че е голямо удоволствие. Вярвам им. Simple Smile

# 252
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ваче, обичам да те виждам в темата. Simple Smile
и филофьонката и мюмлата обичам, а най-много пърхалчето. Simple Smile

# 253
  • Пловдив
az-mama2, виждала съм този модел на Дим ушит с гобленов бод - пълна скръб.

Ava*, относно коледните чорапи - няма нищо страшно, шият се като всеки друг гоблен - спазваш указанията на дизайнера и само накрая трябва да се сглоби. В оригиналните комплекти има всичко, а ако е с схема от нета - изборът на гръб е твой. Аз моите като ги уших ги дадох на шивачка, беше ме страх да не ги окепазя сама

# 254
  • София
ваче, обичам да те виждам в темата. Simple Smile
и филофьонката и мюмлата обичам, а най-много пърхалчето. Simple Smile
Филифьонката, която се страхуваше от бедствия Simple Smile))) Да вземем да намерим схема на нея ли...?!!!
П.С. Аз пък обичам да те виждам наживо с игличката. Кога? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт