Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 372
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Аз също си позволявам кола и спрайт понякога. Иначе кафето и аз го спрях съвсем преди седмица някъде, че бебо много се разритва от него.

# 316
  • Gotham City
Всеки ден си пийвам количка  Wink

# 317
Cvete, вчера кръвното на тоновете ми беше 85/57. Кафе не пия, защото ми скъсва корема. Но кола дали не ударих 500 мл 😁
С миналата брем не съм пила, но сега не се лишавам. Не виждам какво ще му стане на бебето ако пийнеш една чашка. Освен ако нямаш забрана от лекар, разбира се

Нямам забрана от лекар. Но се чудя дали не е вредна с тия консерванти и аспартам. Айде кофеина едно на ръка, ама другите съставки не знам как биха се отразили на бебчо. Да не вземе и то да се превъзбуди и да се разскача.Frowning

# 318
Cvete, вчера кръвното на тоновете ми беше 85/57. Кафе не пия, защото ми скъсва корема. Но кола дали не ударих 500 мл 😁
С миналата брем не съм пила, но сега не се лишавам. Не виждам какво ще му стане на бебето ако пийнеш една чашка. Освен ако нямаш забрана от лекар, разбира се

Нямам забрана от лекар. Но се чудя дали не е вредна с тия консерванти и аспартам. Айде кофеина едно на ръка, ама другите съставки не знам как биха се отразили на бебчо. Да не вземе и то да се превъзбуди и да се разскача.Frowning

Не може да предпазиш себе си и бебето от всички вредни съставки - като се замислиш дори плодовете и зеленчуците са пълни с разнообразни вредни елементи. Смятам, че умерената и разумна консумация не може да навреди. Освен това не е хубаво да се лишаваш от неща, които тялото ти само си иска.
А относно бебето.. то се превъзбужда дори и от студена вода, така че се притеснявай толкова.

# 319
Не виждам защо трябва да се спира кафето. Позволени са по около две кафета(зависи колко са силни) на ден по време на бременност, които по никакъв начин не вредят на бебето. Кола не е много желателно да се пие, но и аз отвреме навреме пия, защото имам резки пориви за нея и много ме освежава. И аз съм с много ниско кръвно и дори и без да съм бременна, изведнъж ми се допива. Малко е като наркотик. Grinning

# 320
И аз си позволява кола и мляко с кафенце. в началото ми ставаше лошо от кафето и за това не го пиех, но кола обичам, особено ако си хапвам пица, таа не се лишавам:)

# 321
Внимавайте с колата, защото аз получавам сърцебиене.
cvete_p, миналото лято в Гърция,  бременна приятелка си пиеше кола, но тя е на натурална основа и няма вредни съставки. За съжаление тука я няма, ако имаш там познати, могат да ти донесат.

# 322
Аз понеже не пия кола и кафета си позволявам малко сладко на ден, и без това имам ниско кръвно 😅🤫

# 323
Не пия кафе, но сега в 9ти месец много ми се пие кола и си пия. Бебето си е супер. Онзи ден изпих 1 литър. Нищо му няма.

# 324
Литър кола ми се струва ужасно много, дори да не си бременна. Как ти е стомаха след това?

# 325
  • Бургас
Здравейте момичета Simple Smile))
Според вас ако жената е по-пълничка, това влияе ли на усещането на бебето?
Смисъл възможно ли е по-късно да започне да усеща бебето, и пречат ли килограмите по-добре да го усеща как мърда?

# 326
И аз често си пия кола . Литър не стигам, но две-три чаши си изпивам, отвреме навреме . Кафе не съм пила през живота си 😀

# 327
Здравейте момичета Simple Smile))
Според вас ако жената е по-пълничка, това влияе ли на усещането на бебето?
Смисъл възможно ли е по-късно да започне да усеща бебето, и пречат ли килограмите по-добре да го усеща как мърда?
Не, разбира си. Детето е вътре в теб, усещането зависи от предна/задна плацента. Не се притеснявай, да няма да виждаш как ти мърда в коремът- ръчичка, крак или глава, но ще си го усещаш.
Всичко в рамките на нормалното е позволено- една кола на ден, няма да навреди на бебето.

# 328
Литър кола ми се струва ужасно много, дори да не си бременна. Как ти е стомаха след това?
Стомахът ми е добре . Нямах проблеми. Това е еднократно. Но просто ми се пиеше. Ясно е,че не е ок. Но като изпиташ нужда пиеш и така. Поне аз съм така.
Кръвното ми е ниско + обременяването с глюкозата е перфектно. 9.5 кг качени , в началото на 9ти месец.
Така,че за мен не е проблем,че веднъж съм попрекалила 😂.

# 329
Колата и бирата ги замествам с Комбуча (ферментирал чай, с естествена газировка). Действа ми много ободряващо, има с различни вкусове, но класика ми допада най-много. Има я по повечето магазини и заведения. Обикновено се подвизава около био храните. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт