Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 230
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Rstamcheva, още повече това, че за една седмица бебчето е наддало с 200гр. доказва, че си наддава нормално. Не го мисли, всичко ще е наред! Успех 🍀

# 631
Момичета,пиете ли Алеракт и през колко часа?

# 632
Rstamcheva, още повече това, че за една седмица бебчето е наддало с 200гр. доказва, че си наддава нормално. Не го мисли, всичко ще е наред! Успех 🍀

Благодаря ти!Успех и здраве и на теб!

# 633
  • Бургас
Момичета помагайте!!
От няколко дни съм с хрема и ужасна кашлица ме мъчи, старая се да не кашлям обачеее....... Persevere
АГ-то ми изписа Стодал, е не ме помага... Последва Бронхолитин, Ефизол пия чай, лимони, мед..... Е не става и това е RageMask
Та ако някоя от вас е минала през този ад, дайте съвет! Sad

# 634
Привет! Аз си питах и в юлската група, но и тук ще се разпиша с един много странен въпрос Simple Smile

Дали на някого се е случвало да му изтръпва кожата на корема? Rolling Eyes

От няколко дни ми се случва в горната част на корема да ми изтръпне кожата - чувството е все едно ви изтръпва крак или ръка (дори и при натиск нищо не се усеща), само че самата кожата. Много много странно чувство. Thinking
Яренце, на мен пък ми изтръпва кожата на дясното бедро (случвало ми се е и преди бременността), вероятно някакъв нерв, знам ли и аз. Попитай АГ - интересно ми е каква ли е причината..

# 635
Да питам какво ме гложди от вчера насам... Поболва ме корема, в областта на пъпа, тъпа болка, която ту минава, ту се появява... В 11 г.с... Притеснявам се, но и се опитвам да си сложа някакви спирачки, защото и най-малкото нещо ме побърква. От друга страна се притеснявам да не подценя някое състояние. Дали са нормални тези болки? До момента не съм изпитвала подобно нещо, нямам(х) и други неразположения, дори гадене и повръщане. В сряда бебчо беше добре... А като знам, че трябва да търся дежурен лекар и като си представя киселите физиономии ми се отщява

# 636
Здравейте, момичета. Дали някоя от вас се е сблъскала с подобна ситуация: бременна съм в 33с.+5д. и заради влошен доплер на пъпната връв,високо кръвно се наложи да направя терапия с Флостерон,която приключи днес сутринта. Но ми направи впечатление,че бебо не е толкова активен, колкото по принцип. Четох във форума,че бебетата ставали лениви от кортикостероидите,но все пак, ако може някой,който е минал по този път,да сподели.
Благодаря.

# 637
Аз имах  терапия с кортикостериоди 32 седмица, бебо също стана ленив, имах и система с магнезий. Не се притеснявай, до няколко дни ще се оправи.

Здравейте, момичета. Дали някоя от вас се е сблъскала с подобна ситуация: бременна съм в 33с.+5д. и заради влошен доплер на пъпната връв,високо кръвно се наложи да направя терапия с Флостерон,която приключи днес сутринта. Но ми направи впечатление,че бебо не е толкова активен, колкото по принцип. Четох във форума,че бебетата ставали лениви от кортикостероидите,но все пак, ако може някой,който е минал по този път,да сподели.
Благодаря.

# 638
Много благодаря.

Аз имах  терапия с кортикостериоди 32 седмица, бебо също стана ленив, имах и система с магнезий. Не се притеснявай, до няколко дни ще се оправи.

Благодаря.

# 639
Утре ще пускам изследвания на желязо и витамин В12. На гладно ли се взема кръв?

# 640
Утре ще пускам изследвания на желязо и витамин В12. На гладно ли се взема кръв?
ако има кръвта захар,тогава трябва да не си яла

# 641
Момичета, в 36гс +2 съм и от около седмица имам менструални болки, по около 3пъти на ден, засега (безобидни според АГ), но сутринта се събудих от ужасно неприятна болка, която продължи около 20мин и после успях отново да заспя и е отминала. Също така, от около седмица съм с разстроен стомах (по 1 път на ден, но е доста неприятно). Последно бях на ехограф на 5 Април и оттогава следим само тонове. Предполагам, че състоянието ми е нормално, но това прочистване и болки започнаха леко да ме притесняват, дано бебко устиска до 37гс

# 642
Подобни болки последния месец са съвсем нормални. Възможно е и подготвителните контракции да станат болезнени, противно на твърдението, че подготвителните контракции винаги са безболезнени. Така или иначе мисля, че няма от какво да се притесняваш щом си в 37 г.с. След 5 дни при навършени 37 седмици бебето ще се води доносено.

# 643
Подобни болки последния месец са съвсем нормални. Възможно е и подготвителните контракции да станат болезнени, противно на твърдението, че подготвителните контракции винаги са безболезнени. Така или иначе мисля, че няма от какво да се притесняваш щом си в 37 г.с. След 5 дни при навършени 37 седмици бебето ще се води доносено.
Много благодаря! Така е, наистина. И аз на това се надявам, до събота да устискаме, до 37гс, след това, когато Господ е преценил. Kissing Heart

# 644
Мами,
Преди БХС може ли да се хапва или се прави на гладно? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт