Майчинството счетоводно-80

• 38 250
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Най лесно е да си е самоосигуряващо се лице на свободна професия , вместо да търси и да се чуди кой и как да я назначи пък дали.ще са коректни прочие.

Разбира се, да си подава всеки месец данните в НАП и болничните в НОИ и да си прави данъчната декларация...или по-точно да плаща на счетоводител за тази цел.

# 511
Привет момичета, едно въпросче. Всички болнични до сега ми обхващаха по- малко и от двата месеца, но винаги към 15число  на следеащ месец ми се изплащаше всичко на куп. Сега за болничния от 11.04-11.05 ми дойдоха парички само за дните от април и то супер рано днес на 09.05 В такъв случай означава ли, че остатъка от болничния(дните за май) ще го получа по график15-19 число или ще се наложи да ги чакам чак юни месец ?
Началото на юни.

Благодаря за отговора! А някаква идея защо при всички болнични от януари на сам ми бяха плащани на веднъж на 15сто число ( всички обхващат 11 число от единия и от другия месец) и изведнъж превод толкова рано и то не на всички дни(само тези за април) Simple Smile В такъв случай означавали ,че на 9 юни ще получа остатъка от  6сте дни от този болничен(дните от май) и вече от новия дните влизащи пак в май месец ?

# 512
Здравейте на всички, пуснах тази темичка, защото много търсех в сайта тема по ъози въпрос и все не намирах. Извинявам се ако има вече такава.
Въпросът ми е следния към всички мами.
След болничен от 14 дни разбрах, че съм бременна и се обадих в клиника Селена от където ми беше болничния да ги попитам дали може да ми се удължи болничния тъй като ми изтичашеи,а аз исках да продължи и те ми казаха, че ще ме запишат на комисия, която ще ми издадът нов болничен със задна дата. Наистина ли могат да издават такъв?

# 513
Здравейте на всички, пуснах тази темичка, защото много търсех в сайта тема по ъози въпрос и все не намирах. Извинявам се ако има вече такава.
Въпросът ми е следния към всички мами.
След болничен от 14 дни разбрах, че съм бременна и се обадих в клиника Селена от където ми беше болничния да ги попитам дали може да ми се удължи болничния тъй като ми изтичашеи,а аз исках да продължи и те ми казаха, че ще ме запишат на комисия, която ще ми издадът нов болничен със задна дата. Наистина ли могат да издават такъв?

Да, издават се със задна дата.

# 514
Най лесно е да си е самоосигуряващо се лице на свободна професия , вместо да търси и да се чуди кой и как да я назначи пък дали.ще са коректни прочие.

Разбира се, да си подава всеки месец данните в НАП и болничните в НОИ и да си прави данъчната декларация...или по-точно да плаща на счетоводител за тази цел.

Момичета,мн ви благодаря за отговите :0. Знаете ли колко горе долу са разходите на месец ако се регистрирам,като свободна професия?

# 515
    Благодаря за информацията!

# 516
    • Бургас
    Здравейте!
    Искам да попитам от кога имам право да си взема болничен? По принцип от юни трябва да изляза в 45 дневния.
    Мога ли от сега да ползвам болничен и предполагам трябва да го взема от АГ-то?

# 517
    Не намерих отговор на моя въпрос,така,че ви попитам момичета 🍀. В момента съм в отпуск по майчинство до 11.01.2020г. (Втората година) . Искам да започна нова работа и да пусна детето на ясла. Кой трябва да ми оправи документите за прекъсване на майчинството и съответно да получавам 50 % от  него? Сегашния счетоводител или новия? И може ли да има прекъсване от единия работодател към другият (примерно ден,два)?Не съм наясно как стоят нещата и ще се радвам да ми помогнете. Лек ден

# 518
    • София-Младост
    Не намерих отговор на моя въпрос,така,че ви попитам момичета 🍀. В момента съм в отпуск по майчинство до 11.01.2020г. (Втората година) . Искам да започна нова работа и да пусна детето на ясла. Кой трябва да ми оправи документите за прекъсване на майчинството и съответно да получавам 50 % от  него? Сегашния счетоводител или новия? И може ли да има прекъсване от единия работодател към другият (примерно ден,два)?Не съм наясно как стоят нещата и ще се радвам да ми помогнете. Лек ден
    Старият трябва да подаде промяна в обстоятелствата, новият подава за 50% обезщетение. Ти сама си попълваш приложението разбира се, той го подава в НОИ.
    Може да има прекъсване, но за тези дни нямаш обезщетение.

# 519
    Благодаря 🍀
    Старият трябва да подаде промяна в обстоятелствата, новият подава за 50% обезщетение. Ти сама си попълваш приложението разбира се, той го подава в НОИ.
    Може да има прекъсване, но за тези дни нямаш обезщетение.

# 520
    Здравейте бебето ми е родено на 04.04.2018 г  ,сега разбрах че пак съм бременна с термин 04.01.2020 г. Как става застъпването на майчинство? От момента на издаване на 45 дена преди раждане ли? Правилно ли съм разбрала?

# 521
    • София-Младост
    Да.

# 522
    Здравейте!
    Искам да попитам от кога имам право да си взема болничен? По принцип от юни трябва да изляза в 45 дневния.
    Мога ли от сега да ползвам болничен и предполагам трябва да го взема от АГ-то?
    Веднага можеш да излезеш в болничен. След това ще излезеш в 45-дневен болничен за раждане и кърмене. Можеш да го вземеш от АГ, също и от личен лекар.

# 523
    Момичета, а има ли начин да се провери в системата на  НОИ с ПИК за предстоящи плащания от тях? Болничният след раждане ми е подаден на 2.5.

# 524
    Не можах да се сдържа! Много се радвам!! Честито!!!!
    Здравейте бебето ми е родено на 04.04.2018 г  ,сега разбрах че пак съм бременна с термин 04.01.2020 г...

Общи условия

Активация на акаунт