Майчинството счетоводно-80

• 38 267
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
По-добре се замъкни при адвокат по трудово право, който да ти каже какво и как, че да не останеш без работа по умотворенията на счетоводителката, която защитава интересите на фирмата и не е много сигурно дали те съвпадат с твоите

# 481
  • София
Смея да твърдя, че не се притеснявам за работата си, но съветът е много уместен попринцип в подобна ситуация, благодаря! За майчинството обаче ми приседна за момент, надявам се безпричинно 😁

# 482
А за какво ще ходиш, питай по тела, но според мен няма да има нужда. Фирмата на мъжа ми я купиха малко след като започна работа там, не е подписвал нов ДД, нито анекс, т.е. условията са по стария ДД.
И е нормално да е така.

# 483
Да попитам.. Работодателя ми не ми е изпратил продължението на болничния, който е от 09.04-08.05. Докога е срока за изпращането му до НОИ и следователно да не очаквам постъпления утре или на 14-ти за изплащането му?

# 484
Ако ще е само смяна на собственик, няма да подписва ннов договор, но ако се вливат, преобразуват или просто казано ако сменят булстата, тогава ще има бумащина.

# 485
Да попитам.. Работодателя ми не ми е изпратил продължението на болничния, който е от 09.04-08.05. Докога е срока за изпращането му до НОИ и следователно да не очаквам постъпления утре или на 14-ти за изплащането му?
Срока на работодателя да го подаде е 10-то число на месеца СЛЕДВАЩ месеца в който сте го предали. Хубаво е да си вземете пик от НОИ , става на място и веднага и да си следите кога ви подават болничните. Така ще сте наясно и кога да очаквате пари. Та да речем, че вчера са ви подали документите, ще очаквате превод до 10 дни.

# 486
  • София
Благодаря!

# 487
Здравейте , интересуваме дали има проблем понеже аз съм инвитро за което използвах болничен , след забременяването ми се наложи да лежа заради зацапване и болничният от 180 дни няма да ми стигне . Проблем ли е ако след изтичането на 180 дни пусна отпуск до полагащите ми се 45 ? Това ще се отрази ли на сумата , която ще взимам след раждане ?

# 488
  • София-Младост
45 дни...имаш останали от предишни години ли? Иначе нито е проблем, нито ще се отрази негативно на обезщетение.
Няма как обаче да пуснеш отпуск, които ще се натрупва в бъдеще.

# 489
Полагащите ми се 45 преди термина . И ако работодателят ми е склонен между 45дни преди термина и изтеклите ми 180 да си пусна годишният ми отпуск . Иначе не знам каква опция имам , попитах за Телк казаха ми, че нямали практика да изкарват на бременни, а аз не мога да излизам от нас пък какво остава да ходя на работа .

# 490
  • Deutschland
Здравейте знаете ли каква сума искат за раждане в германия ако си здравно осигурен там

Аз родих през март и нищо не съм плащала. Щом си здравно осигурен, раждането и престоя в болницата са безплатни

# 491
  • София-Младост
Полагащите ми се 45 преди термина . И ако работодателят ми е склонен между 45дни преди термина и изтеклите ми 180 да си пусна годишният ми отпуск . Иначе не знам каква опция имам , попитах за Телк казаха ми, че нямали практика да изкарват на бременни, а аз не мога да излизам от нас пък какво остава да ходя на работа .
Няма проблем да си в платен отпуск.

# 492
Привет момичета, едно въпросче. Всички болнични до сега ми обхващаха по- малко и от двата месеца, но винаги към 15число  на следеащ месец ми се изплащаше всичко на куп. Сега за болничния от 11.04-11.05 ми дойдоха парички само за дните от април и то супер рано днес на 09.05 В такъв случай означава ли, че остатъка от болничния(дните за май) ще го получа по график15-19 число или ще се наложи да ги чакам чак юни месец ?

# 493
  • София-Младост
Привет момичета, едно въпросче. Всички болнични до сега ми обхващаха по- малко и от двата месеца, но винаги към 15число  на следеащ месец ми се изплащаше всичко на куп. Сега за болничния от 11.04-11.05 ми дойдоха парички само за дните от април и то супер рано днес на 09.05 В такъв случай означава ли, че остатъка от болничния(дните за май) ще го получа по график15-19 число или ще се наложи да ги чакам чак юни месец ?
Началото на юни.

# 494
Здравейте , интересуваме дали има проблем понеже аз съм инвитро за което използвах болничен , след забременяването ми се наложи да лежа заради зацапване и болничният от 180 дни няма да ми стигне . Проблем ли е ако след изтичането на 180 дни пусна отпуск до полагащите ми се 45 ? Това ще се отрази ли на сумата , която ще взимам след раждане ?
И аз съм в дългосрочен болничен, но ми казаха, че ако не ми стигнат дните и немога да се върна на работа,  се минава на ТЕЛК, и особено при напреднала бременност неправилни проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт