Майчинството счетоводно-80

• 38 214
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
  • София-Младост
Ох, като почнат да измислят щуротии...подай си предизвестие, ако не постигнете взаимно съгласие, просто ще изчакаш 30 дни или колкото е по договор.
Не си длъжна да ползваш отпуск, те трябва да ти го изплатят. И осигуровки в/у това обезщетение не се дължат, а само данък.

# 121
Ох, като почнат да измислят щуротии...подай си предизвестие, ако не постигнете взаимно съгласие, просто ще изчакаш 30 дни или колкото е по договор.
Не си длъжна да ползваш отпуск, те трябва да ти го изплатят. И осигуровки в/у това обезщетение не се дължат, а само данък.
Е точно това е че те ще измислят нещо за да не ми платят това обезщетение, никой от досегашните работници не се е възползвал 🤷♂

# 122
Няма какво да измислят, можеш да ги съдиш, ако не го платят.

# 123
На заповедта за освобождаване трябва да ви е записано обезщетението. Ако не използвате отпуск. Ако разпишете, че нищо не дължат, няма как да търсите после изплащане. Дори и в съд. Четете  и какво разписвате като документация. Да няма молба за отпуск между тях.
Може да ви назначат в другата фирма на 8 ч. Докато тук ви трае предизвестие, или както сте се уговорили. След приключване на сагата с тях, ще си останете само на новото място. Информирайте, че ще ви бъде 2ри договор при тях, в зависимост от развитието на случая ви

# 124
Пропуснала съм, че нямате стаж 12 м. , на 8 ч е най-добре да
А каква трябва да бъде работната ми заплата, осигурителен доход, за да взимам майчинство 500 лева например ?

# 125
Майчинството не е фиксирана сума. Изчислява се среднодневно обезщетение и то се умножава по броя работни дни всеки месец, това е сумата, която получавате.

# 126
Майчинството не е фиксирана сума. Изчислява се среднодневно обезщетение и то се умножава по броя работни дни всеки месец, това е сумата, която получавате.
Благодаря ! Какво и колко е това среднодневно обезщетение ? Има ли значение дали работна ми заплата ще бъде 500 или 1000 лева за сумата, която ще получавам за майчинството ?

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 16:18 от 624965

# 127
Пак казвам, майчинството не е фиксирана сума. Разбира се, че има значение заплатата ви, нали от осигурителния доход се изчислява среднодневното обезщетение. Погледнете информацията на сайта на НОИ и в първия пост на темата, много от нещата са обяснени, има и прогнозен калкулатор.

# 128
Благодаря ! Какво и колко е това среднодневно обезщетение ? Има ли значение дали работна ми заплата ще бъде 500 или 1000 лева за сумата, която ще получавам за майчинството ?
Има значение дали е 500 или 1000 лв. Както и ви е обяснила Melusine си изчислите парите

# 129
Здравейте момичета Simple Smile
Казусът ми не е свързан с майчинството, но съм сигурна, че можете да ми помогнете. Работя на СРОЧЕН трудов договор, за срок от 12 месеца с 6 месеца изпитателен срок. Искам да напусна, но имам 3 месеца предизвестие по договор. Другото е, че не ми приемат заявлението за напускане - три пъти пускам до счетоводството и шефката ми го връща - щели да си търсят човек и като намерят да ме освободят веднага, но да не съм в предизвестие. В най-лошия случай ще избутам още половин година, но просто искам да се махна от това ужасно място! Какво могат да ми направят ако не си изработя предизвестието? Заплатата не ми е болка за умиране и без това е под минималната, ако просто няма да ми платят последната - ще я прежаля.

# 130
Имате ли входящ номер и дата? Записано ли е в заявление/молба за напускане, че е предизвестие?
Те могат да си намерят човек и след 9 месеца.

# 131
Имате ли входящ номер и дата? Записано ли е в заявление/молба за напускане, че е предизвестие?
Те могат да си намерят човек и след 9 месеца.
Нямам! Пиша си молбата, сканирам и пращам на мейла на счетоводството (фирмата е със седалище в друг град). След което шефката, която задължително прикачвам в получателите защото без нейното одобрение счетоводството не обработва никакъв документ, връща "не се приема" и толкоз. Пиши си щом не ти е жал за хартията... И това от началото на годината насам...

# 132
Здравейте,
Бременна съм в 6м и от два месеца съм в болничен без прекъсване. В дружеството се водя по ДУК, но искам да продам дяловете си от дружеството и да бъде назначен друг управител. За целта трябва да прекъсна болничния си, след като бъде назначен нов управител и той да ме назначи в дружеството по трудов договор и отново да изляза в болничен. Има ли някакъв срок, дни които следва да се водя по трудов договор за да мога отново да изляза в болничен?

# 133
Момичета, спират ли майчинството, ако се подпише граждански договор?

# 134
Здравейте, може ли да питам нещо  Simple Smile
Ако се вземе болничен в петък например, за 5 работни дни, и петък, понеделник и вторник ли се заплаща 70% от работодател? Сряда и четвъртък 80% от държавата?
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт