Августовски бебчета 2018 тема 4

• 44 859
  • 402
  •   1
Отговори
# 270
Аз моята дъщеря на кухня също няма да я записвам.

Гледам си я сама по цял ден (таткото е целодневно на работа, та чак до късно вечер) не съм се върнала на работа и й приготвям всичко вкъщи, всеки ден непосредствено преди ядене.

Не яде нищо приготвено от вчера и престояло в хладилника.

Засега успявам така.

Само, че Алекс когато си запиша детето на ясла и също няма откъде да знам, лелята дето го храни, де се е почесвала преди това и дали не му е облизала лъжицата или се е изкихала върху храната. Grinning

То няма как цял живот детето да яде само домашна храна вкъщи.

# 271
Аз моята дъщеря на кухня също няма да я записвам.

Гледам си я сама по цял ден (таткото е целодневно на работа, та чак до късно вечер) не съм се върнала на работа и й приготвям всичко вкъщи, всеки ден непосредствено преди ядене.

Не яде нищо приготвено от вчера и престояло в хладилника.

Засега успявам така.

Само, че Алекс когато си запиша детето на ясла и също няма откъде да знам, лелята дето го храни, де се е почесвала преди това и дали не му е облизала лъжицата или се е изкихала върху храната. Grinning

То няма как цял живот детето да яде само домашна храна вкъщи.

Е.....така е , няма как да ги предпазим от всичко!

# 272
То и в детската градина е така.

# 273
И аз мисля по същия начин.Още повече ,че имах приятелка която работеше в такава кухня и съм се наслушали на гнусотия.Не казвам,че навсякъде е така.

# 274
Аз също не помислям за кухня. Реално ми отнема не повече от 20 мин, за да приготвя обяда. Закуската и СЗ са още по-лесни и не виждам смисъл. Пък и скоро се очаква да започнат да хапват и от нашата храна- не ми пречи като приготвям за нас, да отделя за него малко и да не слагам сол или нещо друго, което е неподходящо. Иначе за водата - пие, но вече му загубих края по колко. На ден се случва по два три пъти да наливам в шишето по 120мл, но колко точно изпива и колко разлива, не знам със сигурност Simple Smile

# 275
Абе, прави сте за кухнята, ама всеки ден може ли да приготвяте разнообразна храна в малки дози? Иначе и аз харесвам повече моето готвене.

Десертите им не струват и бързо се отказах от тях.
Откъм пари как излиза? Вероятно е по-евтино.
Мисля,че яко слагат брашно. Печалбарска работа.

# 276
Аз също ѝ готвя домашни пюренца, но се изчерпах тотално. Детето кара на картофи с морков, картофи с друг зеленчук от сто години. За това другата седмица я записвам на държавна кухня. На един от семинарите за бременни ни казаха, че държавната кухня се следи много изкъсо. И ако ще ги записваме на кухня, най-добре да е такава. За частните казаха, че никой не ги следи. Освен това се налага да тръгне на ясла на година и един месец и ми се иска до тогава да е свикнала да яде такава храна, за да не стои гладна в яслата. Някой друг ще се връща ли на работа след първата година?

# 277
Аз също ѝ готвя домашни пюренца, но се изчерпах тотално. Детето кара на картофи с морков, картофи с друг зеленчук от сто години. За това другата седмица я записвам на държавна кухня. На един от семинарите за бременни ни казаха, че държавната кухня се следи много изкъсо. И ако ще ги записваме на кухня, най-добре да е такава. За частните казаха, че никой не ги следи. Освен това се налага да тръгне на ясла на година и един месец и ми се иска до тогава да е свикнала да яде такава храна, за да не стои гладна в яслата. Някой друг ще се връща ли на работа след първата година?
Не се притеснявай! Аз се върнах на работа още януари, но ние сме в чужбина и тук ми се наложи. Малката е на ясла в група с деца между 3 месеца и 1 година . Лелките се съобразяват с всички деца и добре се организират. Храна нося от вкъщи , а те я хранят , на някое от храненията я оставят сама да опитва да се храни, като задължително я наблюдава някой. Не знам как е с яслите в България , но предполагам ги гледат също толкова добре , все пак отговарят за тези деца. Ако не яде ще ти кажат.

Пробвай нещо различно от картоф. Например карфиол, броколи, грах, леща, тиквичка, спанак, морков. В интернет има супер комбинации.

# 278
Пробвам различни комбинации. Вчера ѝ правих пилешка супичка, слагам и заешко, опитвам да комбинирам различни зеленчуци, но пак ми се струва, че съм изчерпана вече.
И на мен ми се налага да се върна на работа. Обаче не я приеха в държавна ясла и се моля да я пруемат поне на частна. Кофти ми е, мъничка е, но това е положението.

# 279
Аз също правя супички, ориз със спанак и домати, но като цяло и аз се изчерпвам от към разнообразие. Иначе си пие вода, предлагам постоянно. През деня не спи много 2-3 дрямки по 15-тина минути и това е. Вашите бебоци по колко спят?

# 280
Пробвам различни комбинации. Вчера ѝ правих пилешка супичка, слагам и заешко, опитвам да комбинирам различни зеленчуци, но пак ми се струва, че съм изчерпана вече.
И на мен ми се налага да се върна на работа. Обаче не я приеха в държавна ясла и се моля да я пруемат поне на частна. Кофти ми е, мъничка е, но това е положението.
Ужасно! Аз вчера си говорех с една приятелка , която е възмутена от начина , по който класират децата. Общо взето действат като игрите на късмета! Тя и съпруга ѝ са от София и детенцето им не е класирано, а има 13т. Да де , но на съседите детето е прието по първо желание, а са се преместили от провинцията преди една или две години.....много кофти. Плащаме си като попчета , за да може да дойде някой и да го приемат , а ние да си платим и за частна. Друг е проблемът , че са отредили половината места от детските заведения за деца с хронични заболявания, на които всъщност нищо им няма , родителите им им вадят фалшиви бележки и бързо , бързо ги приемат. Е да де , но аз пък никога няма да си изкарам детето болно, заради една ясла или ДГ.
Охх ядосах се много, добре че “избягахме” навреме. Тук пак не е цвете за мирисане , таксата на малката за частната ясла(не приемат деца по-малки от 2 години в обикновените) ми присяда всеки месец, но пак е по-изгодно да работя.

# 281
Аз няма да се връщам на работа, но тя моята работа.....е за минимална заплата и няма какво да губя. Иначе, да, вероятно бих се върнала, ако си струваше финансово.
От друга страна само да оставя детето за кратко с някой все си мисля какво ли прави и ми е нервно. Та не знам, когато дойде време за това отделяне как ще се настроя.

# 282
Ужасно! Аз вчера си говорех с една приятелка , която е възмутена от начина , по който класират децата. Общо взето действат като игрите на късмета! Тя и съпруга ѝ са от София и детенцето им не е класирано, а има 13т. Да де , но на съседите детето е прието по първо желание, а са се преместили от провинцията преди една или две години.....много кофти. Плащаме си като попчета , за да може да дойде някой и да го приемат , а ние да си платим и за частна. Друг е проблемът , че са отредили половината места от детските заведения за деца с хронични заболявания, на които всъщност нищо им няма , родителите им им вадят фалшиви бележки и бързо , бързо ги приемат. Е да де , но аз пък никога няма да си изкарам детето болно, заради една ясла или ДГ.
Охх ядосах се много, добре че “избягахме” навреме. Тук пак не е цвете за мирисане , таксата на малката за частната ясла(не приемат деца по-малки от 2 години в обикновените) ми присяда всеки месец, но пак е по-изгодно да работя.

Хах ние не сме от София. За съжаление за момента се налага да сме там. Не съм и очаквала да я приемат. Относно хроничните, от тази година вече е с ТЕЛК, а не с бележка. Няма как да влизат здрави деца на тези места. И проблемът не е, че някой е дошъл в София или е отишъл в Бургас, а че Държавата не си върши работата.

# 283

Хах ние не сме от София. За съжаление за момента се налага да сме там. Не съм и очаквала да я приемат. Относно хроничните, от тази година вече е с ТЕЛК, а не с бележка. Няма как да влизат здрави деца на тези места. И проблемът не е, че някой е дошъл в София или е отишъл в Бургас, а че Държавата не си върши работата.
Да , така е!  Не е въпросът само в това кой от къде е , но си е гадно да живееш някъде цял живот и да не приемат детето ти , някой дошъл съвсем скоро да се уреди. За това с ТЕЛК-а говоря, срещу 50лв ти вадят какъвто си поискаш, тъпо, но факт!

# 284
Е малко ги позатегнаха нещата с тези ТЕЛК-ове не е чак да ги раздават за 50 кинта, особено пък на деца.

Общи условия

Активация на акаунт