Отговори
# 420
  • София
Е Попеа, не прави сметка на парите на другите. Има недоволство срещу повишаване на таксите, защото не е икономически оправдано. А в някои училища не е оправдано и от необходимото високо качество.
И да, трудно ще накараш свикнали в центъра да отидат в ливадите и малко от тях го правят - не че съвсем няма, но и тези, които го правят, е поради липса на друга възможност. Аз лично не познавам софиянец, който да е на друго мнение.
В такъв случай ще отбележа, че ми е мъчно, че не познаваш достатъчно софиянци с големи възможности, които от години живеят в прекрасни имоти в Бояна, Драгалевци, Банкя и т.н., защото отдавна са осъзнали, че богатството е в спокойствието, липсата на шум, повечето зеленина и простор, и по-малкото хора наоколо. И че това с лукса и гъзарията да живееш срещу НДК отдавна не е лукс, защото в него няма кой знае каква ценност (освен ако не работиш в някое учреждение наоколо), но за сметка на това има по много от следните - шум, боклуци, прах, коли, пътища с много ленти, хора.

# 421
Банкя не е в София, на майната си е. В Драгалевци не остана къща, незасенчена от блок. А и тук не спорим за имоти и кой къде живее, нали?

# 422
Ами то центъра наистина е ужас вече от където и да го погледнем. Лозенец и И. Вазов още имат тук там малки местенца, които са привлекателни. Наистина по-платежоспособните излизат вече от тези квартали и търсят къщи. Дали редови или самостоятелни, но далеч от центъра.

# 423
# 424
Мнения са давани в продължение на две години в различни теми от форума. Същата статия е коментирана през последните дни в няколко от тях.

# 425
Мнения са давани в продължение на две години в различни теми от форума. Същата статия е коментирана през последните дни в няколко от тях.
Мога ли да помоля за линк към някоя от скорошните дискусии по тази статия/тема? Предварително Ви благодаря!

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 23:00 от Teen4e

# 426
https://bg-mam.ma/p/1065846/38426383 - в тази тема има писано доста по темата и на предходни страници.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1073223.585  - в доста издания на тази тема също.

# 427
Банкя не е в София, на майната си е. В Драгалевци не остана къща, незасенчена от блок. А и тук не спорим за имоти и кой къде живее, нали?

Е, хайде сега на майната си Simple Smile))  Живеем тук от 2009-та, децата ми са (в момента) в АК и СС. Едното си пътува с бус (и дреме през целия път), другото го карам (и то дреме в колата, когато не дописва нещо на лаптопа), защото работая на 5 мин от АК. Ставаме раничко с дечкото в АК (6:15) и тръгваме в 7:10 и 15, пристигаме към 8:00 в АК, което се е прилично  според мен Wink

# 428
  • София
Ох, дразните се на обобщенията на Попея уж, а самите вие правите такива на килограм. Какво било в Центъра, как хората с разум отдавна се били изнесли на чисто и зелено, били останали само работещите в някое учреждение, които на всичкото отгоре  живеели заедно с баба си, дядо си, майка си, баща си и невръстните си дечица в дядовата ръкавичка. По мнение мое (на такава без разум явно)  като всяко друго място и Центърът  си има своите съществени  негативи и позитиви, като последните нямат нищо общо с вменяваното тук  парадиране..Да, замърсен е въздухът, да, натоварен е трафикът, паркирането е сложна работа, няма голям избор на места за пазаруване. Има обаче  все още достатъчно малки, уютни улички с кооперации с поддържани дворове.Има улички,  по които на човек му е приятно да се движи или да седне на кафе. Точно такава обстановка в междублоковите пространства трудно се постига. Децата ми с много малък разход на време са стигали до училище, до стадиона за тренировка, до други разни занимания, доказани във времето като качество...За желаещите театър, опера, оперета, въобще по-наситена  културна програма, Центърът предлага много на едно място.. "Тъпите" германци явно са също неразумни, хем уж си падат еко, драпат (тези от НЕГ специално) все да бъдат настанени из Центъра. Елементарни са явно, единственият им довод вероятно е да стигат за отрицателно време до гимназията и толкова..Нищо че ги виждам и из НДК да се разхождат доволно или да карат колела в прахоляка и мръсотията, из Борисовата градина и тази пред Народния също..

# 429
  • София
Русалка, мисля, че много ясно написах, че се шегувам - просто имитирах Попея с нейните обобщения Joy

# 430
  • София
Да, зная, но всички знаем също, че във всеки майтап човек влага и малко своя истина..

# 431
  • София
Така е, влага се по малко истина, но точно затова има една приказка, че истината е някъде по средата. Не е редно да се пробутват крайни тези като тази за провинциалистите, на които им липсва читаво ДУ наблизо и затова ползват услугите на ЧУ.

Всеки може мирно да си съжителства със своите предпочитания и пак да е мир Simple Smile Аз не мога да приема тезата, че трябва да съм като германците от НЕГ в София, защото най-малкото имам други приоритети, но не искам да те убеждавам, защото и ти не си седнала да ми го навираш като световната истина, както правят някои други потребители в темата. Лошото е, че само свекървата навремето не разбра нашите приоритети, защото тя драпаше да сме близо до нея в Центъра и сега ние, и децата страдаме от това да сме отсам Околовръстното. 'Щото тя не може да кара кола, а пък трябваше, видиш ли, да идва да ни помага, защото ние нямало как да се оправим сами (това категорично не е вярно!). Както и да е, жилище е - ще го сменим, ако трябва Simple Smile

# 432
Да, зная, но всички знаем също, че във всеки майтап човек влага и малко своя истина..
...а някои хора, за да се изкарат прави, търсят сламката в чуждото око. Ако я няма - слагат я.

# 433
  • София
В тази категория, Ежко, впиши обаче и себе си.
Аш, съгласна съм, затова и не критикувам ничий избор за местоживеене, нито на тази база правя каквито и да е обобщения за това откъде е родом човек, какъв манталитет има и защо е избрал ЧУ.. Но точно затова очаквам същото и в обратна посока, неприятно е да те определят с подигравателна нотка като "богопомазан" заради избора ти да си останеш в Центъра..

# 434
Мислех,  че това дали ще живея в центъра или в ливадите си е мой избор. Дали детето ми ще учи в ДУ или ЧУ също е избор на семейството. И че отдавна е минало времето дето Гошо и Пешо нямат работа и се интересуват от това. Ако някой поиска мойте доводи ще ги кажа...

Общи условия

Активация на акаунт