Отговори
# 90
Грешиш. Виж по горе.

# 91
Ама кой те задължава. Отивай да учиш в училище без българска диплома. Има достатъчто. Дори канкуренти на АК. Wink Оградка има.
Оградка имаше навремето, сега е двуметров зид. А някои форумки искат ограда като на концлагер. По възможност, с пуснат ток.
И преди съм писал за българската диплома. Ако малкия кандидатстваше сега, щеше да е в IB паралелката на АК.

# 92
  • Отвъд алеята зад шкафа
Какви са конкретните ползи за кандидатстване в западен университет само с IB диплома?

# 93
Блис, преддоговорната информация засяга осведомеността и възможността  да се запознаеш с условията по потребителския кредит. Не даването и се санкционира. БНБ обаче нито ти указва какви да са ти условията, нито санкционира директно при неспазването им. Или мислиш, че ако ЧУ ти дадат предварително да си видиш условията и после не ги спазят ще има някаква разлика? Пак ще опреш до съд. Вече ако не е налице елемент от задължителните изисквания при регистрация - примерно декларирал си, че ще ползваш някаква сграда, но си отдал половината под наем, а гъвкав децата в другата половина - редно е разрешителното да бъде отнето при съкратена процедура ако в някакъв приемлив срок нарушението не бъде поправвно. Дали така става, правят ли се проверки не знам. Аз съм с деца в ДУ, с голям двор, ТЕЦ до дупка и безвкусна храна. За последното няма как да изискам и да се боря и съм си решила проблема по трудоемкия начин.

# 94
И преди съм писал за българската диплома. Ако малкия кандидатстваше сега, щеше да е в IB паралелката на АК.
Какво се промени по отношение на българската диплома от момента, в който е записан в осми клас в АК?

# 95
  • София
Какво се промени по отношение на българската диплома от момента, в който е записан в осми клас в АК?

Това, което чух, че догодина история и география ще учат на български съгласно изисквания на МОН. В резултат на това един много специален, прекрасен, фин, отговорен... и т.н. чужд преподавател по история става излишен Sad Може би Ежко визира не дипломата, а програмата на обучение.

# 96
Това какво отношение има към българската диплома?
Няма пречка общообразователен предмет да бъде изучаван на чужд език в девети и/или десети клас, поне по отношение на профил чуждоезиков. Не знам какви са профилите на сегашните деветокласници в АК, но щом техни ученици са допуснати до математическо състезание за ученици от профилирани гимназии и СУ с профил чуждоезиков, предполагам, че това е профилът.

# 97
  • София
Може би няма нормативна пречка, но дали американски учител ще преподава история или география на България?!
Уточних, че според мен не става дума за диплома, а за IB програма, дипломата е следствие, но Ежко да си каже.
Колкото до профилирането - то става в 11 и 12 клас за сегашните 8 и 9 клас, като и тогава гимназията си остава езикова по българската класификация, а не МГ или ПМГ.
Учениците на АК са участвали и досега на това математическо състезание, кое променя нещата тази година, за да не ги допуснат?

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 16:02 от Prizma

# 98
Уточних, че според мен не става дума за диплома, а за IB програма, дипломата е следствие, но Ежко да си каже.
Потвърдено.

# 99
  • София
Няма промяна, мисля това искаше да каже Дидева. Най-вероятно не е изискване на МОН изучаването на двата предмета на БГ. Thinking

# 100
  • София
Промяната идва от това, че история и география вече ще се изучават само в 9 и 10 клас /освен ако ученикът не в съответния профил/, а това води до друго разпределение на часовете и до промени в съотношението на българските и чуждите учители по тези предмети. Дори в 10 клас тези два предмета да се изучават на АЕ, малко вероятно е те да бъдат преподавани от чужди учители, защото са история и география на България. Ако изобщо правилно съм разбрала ситуацията.

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 16:24 от Prizma

# 101
Учениците на АК са участвали и досега на това математическо състезание, кое променя нещата тази година, за да не ги допуснат?
Къде видя коментар по отношение на това дали трябва или не трябва да ги допуснат до въпросното състезание?. Просто по това участие си правя косвен извод за профила на училището ( тъй като в регистъра на училищата такъв не е обявен) и оттам за възможността общообразователен предмет да бъде изучаван на чужд език.

# 102
  • София
Не съм те разбрала, Дидева, тъй като коментираше сегашните деветокласници и реших, че за тях има промени в профила с оглед нововъведеното профилиране след 10 клас.

Наскоро питах в кои други държави има такова класифициране на гимназиите на езикови и ПМГ / МГ, но не видях някой да е писал. По нашите стандарти би трябвало да е езикова гимназия.

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 16:27 от Prizma

# 103
Разгеле тинки, стигнахме там откъдето аз тръгнах. Да има някакви правила и условия на които да отговарят ЧУ. И ако не ги спазваш да ти взимат разрешителното. В това влиза: изисквания за материална база, изисквания за защитни и равнопоставени договори и за двете страни, изисквания за квалификация на персонал и т.н. Това, ако искаш да издаваш БГ диплома. Ако не искаш - вратата е широко отворена да рекламираш и да правиш бизнес.

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 17:26 от Анонимен

# 104
И таксата - 10 000Е.

Общи условия

Активация на акаунт