Отговори
# 105
Ако към качествената база искаш и качествени учители, традиции и култура - 50 000$

@Блис
Българската диплома се дава за покрити знания или за пребиваване в одобрена база?

# 106
Предполагам си въобразяваш, че живееш в USA с тамошния стандарт и заплати. В БГ 6000 евра са напълно достатъчни, че даже и свръх.

# 107
От личен опит мога да кажа, че да живееш в България, а детето ти да учи по чуждестранна система, е много глупаво. Нямам предвид АК, а началния курс. Освен, че е глупаво, а е и неадекватно, а проблемите за детето са гарантирани. И вероятността да остане полуграмотно е много висока.
Между другото това ми го казваха преди години знаещи и патили хора. Ама човек докато сам не си счупи главата, не слуша. Особено ако му е дебела, главата де.

За АК винаги съм казвал, че нищо не знам, но и там, ако нямаше българска диплома, нямаше да има никакви кандидати. Американската диплома е само за украса, полза от нея няма, дори и за тези, които ще кандидатстват в САЩ.

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 12:09 от Tatti

# 108
Ежко, дали правилно съм разбрала, че се правиш на 6 1/2?
Смятам, че е пределно ясно какво означава диплом. Както и какво означава да отговаряш на определени изисквания за да обучаваш за определена диплома. Вкл. и минимални материални изисквания. Wink

# 109
  • София
...
Американската диплома е само за украса, полза от нея няма, дори и за тези, които ще кандидатстват в САЩ.
За моя син (реално, и за двете ми по-големи деца) българската диплома е напълно излишна.

# 110
...
Американската диплома е само за украса, полза от нея няма, дори и за тези, които ще кандидатстват в САЩ.
За моя син (реално, и за двете ми по-големи деца) българската диплома е напълно излишна.

Той е сериозно изключение и ти го знаеш.

# 111

Той е сериозно изключение и ти го знаеш.
Изключения много и различни. Може спокойно и без нея.

# 112
  • София
Ако бяха толкова много изключенията, АК нямаше да предлагат да дават българска диплома. А сега познай, ако махнат българската диплома, колко ще останат клиентите и дали вследствие отлива на клиенти таксата ще остане такава, каквато е в момента, ако искат да могат да се издържат.

# 113
  • София
Моят син  дори не може да се запише за IB, защото е влязъл с изпит след 7 клас, а до 7 клас е бил по МОН. Веднъж по МОН, до края по МОН. Няма избор.

# 114
  • София
Моят син  дори не може да се запише за IB, защото е влязъл с изпит след 7 клас, а до 7 клас е бил по МОН. Веднъж по МОН, до края по МОН. Няма избор.
т.е. МОН не позволяват БГ дипломата да се съвместява с IB дипломата? Това е новина за мен.

А в Златарски и Меридиан 22 как се взима IB тогава?

# 115
  • София
Не знам МОН да го изисква това, но АК със сигурност. Изобщо не съм чула за  IB  от Златарски и Меридиан-22 да са помогнали на някой да влезе добър университет. Отделно, имам съществени съмнения за публикуваните резултати от Златарски за броя точки на IB  на техни випускници.

# 116
  • София
Шарки, не защитавам “ Златарски”, но по стечение на обстоятелствата лично познавам три от децата(младежите) с  IB резултати 40+. Вече са завършили и са супер реализирани млади хора с впечатляващо CV.

# 117
  • София
Ох, всяко нещо, което не е Колежът, по подразбиране е зле и резултатите му са съмнителни..Не че съм фен на Златарски, но не може така  с лека ръка да се подлагат на съмнение и  принизяват чужди успехи. Ако, Шарки, не ви е интересувала  бг дипломата и Колежът не дава да сте в IB програмата, ей го е  англоамериканското, има даже и стипендии там..Дете от класа  на голямата ми девойка  от кварталното държавно основно го завърши, дете от класа на малките също учи там. За училите солидно английски до 7 клас, видно  от примерите не само в ЧУ, изпитът не е пречка.

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 09:07 от пенсионирана русалка

# 118
  • София
Синът ми не беше допуснат до изпит. Не казват защо Simple Smile. Предполагам, че аз не съм отговаряла на условието за дете-стипендиант. На наши наематели-чужденци синът, който е връстник на моя, учи там: тях ги притеснява прекалената лежерност (но все пак е за предпочитане пред обикновено училище в родната им страна).

За "реализираните" съдя по списъка с имена, който им беше на уебсайта преди 4 г., сега след GDPR дори не съм проверявала, ако още е там, би било срам за училището, че за него законите нищо не значат. За IB програмата в "нашия" Колеж имам известна "по-близка" представа от американчето, на което бяхме приемно семейство. На него му дойде твърде нанагорно, което изобщо не означава, че е добра.

Не ви ли се струва странно, че в Меридиан-22 има  IB, а няма нито един отзив?

# 119
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз пак да попитам - какви са конкретните предимства на IB дипломата - повече знания в дадена област, по-голяма шанс за записване в западен университет? Ако детето ми кандидатства за бакалавър или за работа, какво му носи IB?

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 10:01 от gadamer

Общи условия

Активация на акаунт