Отговори
# 330
С АУБ имах предвид, но съм сгрешил. Извинявай.  Хубав слънчев ден на всички.

# 331
  • София
С АУБ имах предвид, но съм сгрешил. Извинявай.  Хубав слънчев ден на всички.
АУБГ беше избран, защото е най-близо до гаджето, което учеше медицина в София. Та изборът е бил “по любов”. А синът ми - по традиция (той все по кака си вървеше).

# 332
И късмет си трябва в тоя живот - гаджето можеше да е в Лондон. Не че имам нещо против Лондонистан, ама мнооо скъпо.
Моята още не знае какво иска, а гадже не е избрала. Децата на приятели, които познавам, и които учеха в Бл., ще наследяват фирми. Сега и двете са за магистратура в Лондон. Затова не знам за бъдеща кариера дали става АУБГ, или в чужбина не е по-добре. Иначе съм 100% сигурен, че е до човек, не до уни.

# 333
  • Sofiq
    Ох, Хоуп, това че ти не би го направила, не значи, че и друг така би постъпил.Сещам се за Елица, детето й след обучение в Питагор до 4 клас е в СМГ. Синът на Призма също след добри частни до 4 клас ( май точно  КО и Питагор) , от 5ти беше в СМГ, та стига с тоя Мелмаг, хората са различни..Дори на Ежко синът е бил в СМГ след КО, макар че тук веднага ще се включи той, че това е грешката на живота му.
    Всъщност, синът ми бе в Питагор само до 3 клас. В 4 беше в ТЕ и там с негов съученик заедно кандидатстваха в СМГ и бяха приети, за което те си мечтаеха.
    Причините бяха , че СМГ в 5-7 клас предлага силна подготовка и по математика, и по програмиране, същевременно (имат си часове по компютърно моделиране и в редовна програма, не само школа). Аз съм приятно изненадана, че и от 8 клас нататък гимназията е с два профила едновременно-математика и информатика.
    Та какво общо има ЧУ ли е, ДУ ли-въпросът е къде детето ще получи това, което желае и ще се развива. Иначе, има прекрасни и ЧУ и ДУ.  
    Аз и софтуерната гимназия следя с интерес, и НПМГ паралелките с информатика, пък защо не и АК.
    Изборът е голям и хубави и умни деца има навсякъде, според интересите им.

# 334
    Мдаа, информатиката е панацеята за момчетата. Всеобща нагласа. Ами момичетата?

# 335
    Че ти нали си наясно с това - каза, че за тях е важно за кого ще се омъжат, а не какво учат, подразбирайки, че мъжът трябва да е богат. Какво изобщо питаш - от твоето мнение следва, че за тях няма нужда от учене, да си вдигаш краката не е сложно. Нямаш грижа, значи Wink Или пък търсиш училище, което ще ги научи как по-добре да си вдигат краката. Не съм сигурна, че тук някоя от нас може да ти отговори на това, другаде трябва да питаш - може би твоята позната със зарязаната кариера.

# 336
    Стига с тия крака, не съм казвал такова нещо. Говоря по генерално, не ми излизай с чалгарски нагласи, каквито не съм имал предвид. Нали си нямам момче за гений-програмист, та си ми е грижа.

# 337
    • София
    Медицина? Тя ми се очертава, като панацея за момиче-гений... Wink

# 338
    • в страната на чудесата
    Poppeа, много грубо.
    Момичетата могат всичко. Което и момчетата. Математическите гимназии дават стабилна подготовка. И дисциплина на самоподготовка Simple Smile
    Медицината не е женска професия. Но като всички професии и тя се наводни с жени, та ... ще въздържа Simple Smile

# 339
    Стига с тия крака, не съм казвал такова нещо. Говоря по генерално, не ми излизай с чалгарски нагласи, каквито не съм имал предвид. Нали си нямам момче за гений-програмист, та си ми е грижа.
    А какво тогава си имал предвид?
    Ако наистина го вярваш това, че за момиче е най-важно за колко богат ще се омъжи, това значи, че няма значение какво ще учи и от там не виждам какво и защо питаш тук. Тук се дискутира за тези момичета, за които не е най-важно да хванат богатия мъж.
    Poppeа, много грубо.
    Момичетата могат всичко. Което и момчетата. Математическите гимназии дават стабилна подготовка. И дисциплина на самоподготовка Simple Smile
    ...
    Lejka, не виждам причина да дам друг отговор на някого, който смята, че най-важното за една жена е да успее да хване богат мъж. Не че няма и такива жени , и на тях бих казала същото.
    Очевидно е, че ако Нотарис вярваше в това, нямаше да пита какво да прави с момичето си.

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 15:37 от Анонимен

# 340
    Никъде на съм казвал "богат". Така го чуваш, защото е клише. И по моя вина също- давах неудачни примери.
    Казах " важно е за какъв мъж ще се омъжи една жена".

# 341
    • София
    E, то е важно и за каква жена ще се ожени един мъж, ако ще си говорим по принцип Simple Smile

# 342
    • София
    Хора, някой би ли е на родителската среща в ЧУ Света София на 22.03, петък. Искам да го попитам нещо! Благодаря!

# 343
    Никъде на съм казвал "богат". Така го чуваш, защото е клише. И по моя вина също- давах неудачни примери.
    Казах " важно е за какъв мъж ще се омъжи една жена".
    Аз нищо не чувам, ти си този, от чийто пример това се подразбираше. Дори предизвика връзка с друга тема,  пак в този дух, само че пусната от жена. И пространното обяснение на Пипи за това как дори омъжената за богат мъж жена не може само да украсява гостната му. Тогава, обаче, ти не излезе да обясниш, че всъщност друго си имал предвид, вероятно просто защото все пак точно това си имал предвид Simple Smile
    A, това е 100 % вярно и за момичетата (за кого ще се омъжи), и за момчетата (за кого ще се ожени), и пак няма много общо с образованието. Освен че на някой необразован може да му е трудно да живее с образован и обратното, но и това не винаги е вярно.
    E, то е важно и за каква жена ще се ожени един мъж, ако ще си говорим по принцип Simple Smile
    Именно.

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 22:12 от Анонимен

# 344
    • София
    Лейка, защо да не е женска професия медицината?Не е ли малко (или много) клиширано това, че няма да има семейство, време за деца и сие...Изобилства на примери и в двете посоки.А и лекар е разтегливо понятие, жените не са се юрнали масово да работят като невро или кардиохирурзи примерно, да живеят буквално  в болницата като Меридит Грей и сие.....Специалности колкото щеш, позволяващи съчетаване на работа и семейство - сред познатите ми, все със здрави семейства с поне две деца, някои имат даже 3 или 4, има жени дерматолози, АГ, УНГ, педиатри, невролози, офталмолози..Една позната стоматоложка има 3 деца,  образованието на които стриктно следи, къщата й свети, добра домакиня е, има вече два частни кабинета, работи и в Стоматологичния факултет.Та който иска, успява, другото са насадени модели за несъвместимост..Дъщеря ми иска да следва точно медицина и аз поне, може да съм кофти майка, не знам, ще съм последната, която ще я спре с довода, че това не е професия за жена..Но пък то и затова сме различни хората..
    Елица, ОК, пропуснала съм междинния  престой  на детето ти в  ТЕ, за което се извинявам, но пак е факт, че не един или двама "балами" избират СМГ след добри частни до 4 клас..Нещо, което Хоуп представи едва ли не като виц..

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 23:23 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт