Отговори
# 405
  • София
Същата е. Преди три години мисля "Господарите" чудесно я бяха изтипосали как се приемат деца по втория начин. Както си споделяхме с друг родител, страдал от нея, просто навремето се намира кой да й подшушне акъла със сдружението (Чарлс Дикенс мисля се казваше) наред с примера, който има с Шилер, и при зверския глад на свестни училища, колелото се завърта. 145-о е същата категория като прехвалените изброени от Мецан в центъра. Голям наплив, записване с връзки и никакъв стимул нещо да се подобрява или контролира в хаоса, създаван от регламентите на МОН. Случаят с трите момчета, които тероризираха единствения тогава четвърти клас, беше супер показателен: всички се оплакваха от тях, и учители, и родители на другите деца. Беше абсурдно. Но мантрата на директорката, че няма как да изключи и един, щот трябва да закрие паралелката (бяха едва 14 деца, щот никой не искаше да записва децата си там) казва всичко относно що за птица е директорката. А случаят намери толкова лесно решение, макар и след мъки, разкарване, срещи, документи, че, ако просто беше човек и преподавател на място, щеше да се разреши още на втория месец в четвърти клас. Оказа се, че тарторът  избива в училище всичко сбрано от развода на родителите си (всички близки и съседи го знаеха като много добро хлапе, а цяло училище ревеше от него), задължиха майката да го води на психолог и нещата започнаха постепенно да се уталожват. Но първо трябваше да се стигне до онова обаждане от сестрата: "елате да заведете сина си на лекар, че беше в безсъзнание след удари от Х.". е, това са в голямата си част ДУ. И тук не става въпрос за инцидент, от който никой не е застрахован, а за месеци наред сигнали и срещи с ръководството.

# 406
Попеа, очаквам академични резултати, нали написах, че очаквам добро образование.

Пипи, ти сама си си отговорила на много неща относно Шилер. Бърди е казала останалото. Напоследък много харесвам постовете на Бърди. А много е показателно и писаното от Миленита. Та така са нещата, а не както ти, Попейче, ги обобщи и стана една манджа с грозде, която всъщност съвсем не е това, което мисля.
Когато навремето се регистрирах в бг мама, беше именно за да събера информация за частните градини и училища, т.е. аз още тогава съм смятал, че държавните не са ни опция, преди да съм чел бг мама. А и тук има достатъчно много привърженици на ДУ и противници на ЧУ, които са много интелигентни и аргументирани, интересно те защо не са ми повлияли Grinning Не е хубаво така произволно да се обяснява на някого какви са му били мотивите да направи нещо.

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 18:47 от Татко Мецан

# 407
  • София
Ето го това нещо, което се води директор: https://youtu.be/-C7W0y_bDXk

# 408
  • София
Мецане, хич не се връзвай, аз пък да ти кажа. Наистина във форума има риск да се каже нещо и после някой да го извади от контекст и да го интерпретира спрямо собствения си опит. И като сложи известна нотка на вживяване без връзка с реалността, съвсем се получава развален телефон - като например това, че ти си записал детето в ЧУ, за да се забавлява и да не учи въобще. Правилно ли разбрах Rolling Eyes? Освен това, признай, че си от провинцията и живееш в нов апартамент в Манастирски ливади Smiley! М, познах ли?

# 409
Подкрепям Русалка и Мецан. Според мен, лекарската професия е и за мъже, и за жени, но не е за мързеливи и несвикнали на голямо натоварване - и от двата пола.
...........
Елица, ОК, пропуснала съм междинния  престой  на детето ти в  ТЕ, за което се извинявам, но пак е факт, че не един или двама "балами" избират СМГ след добри частни до 4 клас..Нещо, което Хоуп представи едва ли не като виц..
Ами  Хоуп явно е убедена, че това е виц въпреки наличието на доказателства за обратното Simple Smile Живее си в своя свят и всяко нещо извън неговите рамки й се струва нереално. Човешка психика.
За мен лично ЧУ има смисъл в малките класове най-вече заради освобождаването на родителя от разводаческа дейност за различните извънкласни занимания, както и за езика, който и да е той, но е вариант при положение, че семейството не търпи лишения заради таксата. Обратният вариант е също толкова приемлив, семейството да има парите, но да предпочете добро ДУ. Някак много снобско ми се вижда като имаш пари, непременно детето ти да е в ЧУ.  Но пък светът се движи от суетата, та не се учудвам, че това е широко разпространено мнение. Разбира се, има и искрено вярващи, че ДУ никъде и за нищо не става, това за мен отива вече към типа мислене на сектите. Но всеки е свободен да вярва, в каквото си иска, и да си плаща за вярванията си.

Kвалификация на потребител във форума е единствено липса на добро възпитание. Можеш да коментираш постове но не и хора.
Да ти е хрумвало че сме комуникирали с Елица, че се познавам с учителите на детего й и със суъчениците.
Дали пък не съм по-наясно от теб.
Повярвай ми нито един родителс дете в ЧУ не съм видяла да търпи лишения или да парадираа това.

# 410
Аш, само отчасти си познала Wink
Мецане, ами ако постигането на академични резултати се окаже в противоречие с усещането на детето в училището, кое ще избереш? И не разбирам защо си убеден, че и двете са ти гарантирани на едно място в ЧУ -защото някой в БГ мама го твърди или? При това сам си си признал, че си сбъркал вече един път с ЧУ -защо си убеден, че това няма да се повтори? Някак за патил човек ми се струваш прекалено сигурен в избора си.
На мен ми направи впечатление изказването ти за ДГ в Панчарево, която сте избрали, защото в БГ мама много я били похвалили. Ако е вярно това, аз просто нямам думи за такава наивност.

Хоуп, кое по-точно е квалификация за тебе -това, че си убедена, че е виц ли -ами ти самата го каза. А няма начин да е виц, след като има примери за това в реала и не е само Елица. И аз като Русалка познавам деца от ЧУ, продължили в ДУ, и след 4-ти, и след 7 клас. Значи, ти си убедена в нещо, което не е вярно, защото има примери за обратното. Това какво значи -ами само едно, че си живееш в твоя си свят и предпочиташ да игнорираш тези примери. Кое е обидното тука, не схващам.

Повярвай ми нито един родителс дете в ЧУ не съм видяла да търпи лишения или да парадира това.

Ами добре -ти и твоят кръг сте от "богатите, успешните и красивите" - браво на вас. Плащайте тогава, колкото ви искат за ЧУ, проблем не виждам - изборът си е ваш. Коментарът ми касаеше родителите, които се оплакват от повишените такси, защото са на ръба да станат непосилни - има достатъчно такива и в тази тема, и в онази за ЧУ. А Ежко дори призовава към това - в стил "каквото и да ви струва, винаги си струва".

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 20:05 от Анонимен

# 411
  • София
Аш, само отчасти си познала Wink
Е, как частично. Не е ли вярно, че в Ливадите, Кръстова вада и Витоша живеят само хора, дошли от други населени места! Кореняк софиянците живеят в Центъра и в Лозенец, заедно с децата си в един апартамент, като децата са на по 50 години, средно. В същия апартамент живеят и техните деца, които са средно на по 20-25, а някои даже имат и внуци. Само Шарки с нейното внуче се е измъкнала от този стереотип и се е изнесла в Резиденшъла, но там умира от скука, защото няма транспорт до Центъра, и като умира от скука, по цял ден виси във форума. Но това е добре, защото тези, които не пътуват до Центъра, няма къде да си харчат парите, защото те и читавите магазини, както и читавите училища, са само в Центъра. И така, като не харчат много, поне не им се налага да правят много лишения, за да финансират най-съкровената си суета - частното училище.

Шегувам се за всичко казано, но не се сдържах Simple Smile

# 412
  • в страната на чудесата
Попеа неудържимо ми прилича на Андариел
Аш Beers

# 413
  • София
Е, хайде наздравичката, ха-хах, има нещо такова. Само сферите на интерес са различни Simple Smile

# 414
Е Попеа, не прави сметка на парите на другите. Има недоволство срещу повишаване на таксите, защото не е икономически оправдано. А в някои училища не е оправдано и от необходимото високо качество.

# 415
Е Попеа, не прави сметка на парите на другите. Има недоволство срещу повишаване на таксите, защото не е икономически оправдано. А в някои училища не е оправдано и от необходимото високо качество.
Е, щом е само от това, значи, проблем няма - плащате си ги така, както са си неоправдани, а във форума си изливате фрустрацията само, нещо като безплатен психоаналитик. И получавате всичко, което сте очаквали от тях и за което сте си платили, и всичко е точно Wink Grinning

Аш, не е редно аз да говоря вместо Мецан, все пак въпросът беше към него.
И да, трудно ще накараш свикнали в центъра да отидат в ливадите и малко от тях го правят - не че съвсем няма, но и тези, които го правят, е поради липса на друга възможност. Аз лично не познавам софиянец, който да е на друго мнение. Съжалявам, ако на някого това не му харесва, това е мое наблюдение от хората около мен, пък и в имотните теми на форума. Не разбрах по какво заключи, че в центъра или в Лозенец всички живеят по 3 поколения заедно, и защо непременно трябва да идат във вади и ливади, за да са отделно. Апартаменти се продават и в центъра, и в Лозенец, и е много удобно да са наблизо, особено докато децата са малки. Шарки не е от София, така че няма откъде да се е измъквала. Не знам дали умира от скука, ама самата тя каза "аз в София не живея, аз в София работя".
А пък моето наблюдение за корелацията "провинция/ливади/ЧУ" си остава валидно, в което не виждам нищо обидно, просто наблюдение.
Коя е Андариел и защо трябва да съм като нея? Може би защото не пея във всеобщия хор тука. Нямам влечение към лайкове и не търся ничие одобрение, просто си казвам мнението.

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 21:32 от Анонимен

# 416
Ето го това нещо, което се води директор: https://youtu.be/-C7W0y_bDXk

Ужас! Не го бях гледал това. Според мен тази жена има психични отклонения. Жестовете и поведението й са доста неадекватни. Отделно шокиращите факти. А това се води елитно училище!

Ето това са ДУ. И смятам, че всички ДУ са така. Включително даже и СМГ. Щото И там има сума парашутисти. И в голяма част от ДУ директорките са още по-зле и от тази. Ето защо плащаме за ЧУ.

# 417
Не е необходимо да е оправдано от каквото и да било. Само търсене и предлагане. Цяла България (платежоспособната част, барабар с децата и внуците) вече е в София. Най-добрите ЧУ няма да са лесно финансово достъпни за средната средна класа, както е сега.

# 418
Не е необходимо да е оправдано от каквото и да било. Само търсене и предлагане. Цяла България (платежоспособната част, барабар с децата и внуците) вече е в София. Най-добрите ЧУ няма да са лесно финансово достъпни за средната средна класа, както е сега.
Естествено, ама и тука като в имотната тема все търсят някаква имагинерна икономическата обосновка, пък то е просто - ако ЧУ нямаха клиенти, щяха да свалят таксите, а не да ги качват. Или пък щяха да ги качват само престижните ЧУ, а другите да ги свалят. Пазар му викат.

# 419
  • София
Хаха, стана ми смешно, понеже в една друга тема за апартаменти и софиянци, абсурТ твърдеше, че корняк софиянец в гмежта в центъра никога няма да се набута  Joy
Всеки със своите си легенди.

Общи условия

Активация на акаунт