АПРИЛки в девети месец влизат, бебчетата почват да излизат. – ТЕМА 6

• 53 974
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
Ами и аз си мислех за почерпката, има разни кошници и си мислех една за лекаря и една в отделението.

# 241
  • София
Мелодия, честито! Прекрасен ден и име сте избрали Simple Smile Да сте живи и здрави.

И аз се чудя за почерпката, мисля да занесем една кошница със сладки неща за екипа в родилното отделение, една за неонатологията при изписването и отделно нещо за АГ-то, защото много си я харесвам.

# 242
не съм виждала, къде могат да се намерят тези кошници

# 243
В  моловете на щандовете на Линд правят кошници, а и имат готови.

# 244
  • София
Aз гледах в емаг, също с продукти на линд, но ми се виждат много надути цените и ще си сглобя сама.

# 245
Честит Камен, Melodiq! Да е жив и здрав и да ви прави много щастливи.
Бързо възстановяване на теб.

Кукумицинка, за болничния зависи кога работодателят ти го е регистрирал в НОИ - до 10 работни дни от тази дата трябва да ти изплатят частта за първия месец, после до 5 работни дни след края му частта за втория месец. После имаш поне още 2 болнични листа (3 в случай, че преносиш) - те се изплащат на същия принцип. После попълваш документи при работодателя и започва майчинството, което се изплаща месец за месец, обикновено до 5то число.

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 18:06 от ViliTod

# 246

Кукумицинка, за болничния зависи кога работодателят ти го е регистрирал в НОИ - до 10 работни дни от тази дата трябва да ти изплатят частта за първия месец, после до 5 работни дни след края му частта за втория месец. После имаш поне още 2 болнични листа (3 в случай, че преносиш) - те се изплащат на същия принцип. После попълваш документи при работодателя и започва майчинството, което се изплаща месец за месец, обикновено до 5то число.

Благодаря ти! Искаш да кажеш, че преди раждането още 2-3 болнични ли трябва да издадат? Аз не го погледнах много-много болничният, когато ми го дадоха, не е ли за всичките 45 дни до термин?

# 247
Мелодия, честито! Нека бъде здрав и много щастлив! На теб желая бързо възстановяване! Страхотно име си избрала!
С теб сме с еднакъв термин. И аз ще съм много скоро.

Кукумицинка, аз съм в 45 дневния болничен от 25.02. Счетоводотелят го беше регистрирал няколко дни след това. На 12.03 получих превод за 4 дни от месец февруари. Мартенските ще ги преведат на 05.03.

# 248

Благодаря ти! Искаш да кажеш, че преди раждането още 2-3 болнични ли трябва да издадат? Аз не го погледнах много-много болничният, когато ми го дадоха, не е ли за всичките 45 дни до термин?

За 45 дни до термин е първия болничен, после ще имаш още 2 - единия за 42 дни след раждането и другия за още 48 дни от педиатъра или от твоя личен лекар. Ако преносиш обаче има и още 1 за дните между първия болничен и раждането. Тези болнични общо трябва да са за период от 135 календарни дни.
За останалите календарни дни до 410 се подава заявление-декларация към работодателя и всъщност това е и майчинството до 1 г на детето.
После за втората година се попълват нови документи при работодателя.

Това е което аз знам за цялата процедура. Информацията ми е отпреди 2 г., но не вярвам да има промени.

# 249
  • Sofia
Мами, намерих тази статия относно документите и болничните:

http://kantora.eu/docs_new_35.html

Вили, мисля че не се е променило нищо.

# 250
Честито, Мелодия! Много да ви радва малкият Камен! Чудесни мерки. Бързо да се прибирате в къщи.
От вчера Емма вече не е в кувиоз! Голяма стъпка по пътя към вкъщи. Гушнах я за пръв път, много емоционален момент.

# 251
  • София
Прекрасно, Ava, скоро ще се гушкате и у дома ♥️

# 252
  • София
Ава, прекрасни новини! Съвсем скоро ще си приберете беба вкъщи Heart

Вече имаме първите родени бебета в групата и бих искала да подсетя, че е хубаво да имате закупен и попълнен картон (здравна карта) за бебето, когато педиатъра дойде да прегледа бебето в дома ви след изписването. Така всичко ще е на едно място. Дори да нямате ЕГН все още и картонът не е заверен от ЛЛ, няма да има проблем тези данни да се допълнят по-късно. Продават се в книжарниците около ДКЦ-тата, има ги и онлайн.

Ето така изглеждат:

# 253
Момичета, от два дни все едно не съм същият човек. Краката ми се подуха и ходя по малка нужда през час. При вас така ли е?

# 254
И аз ходя до малка нужда на всеки час вече но не са ми са подуши краката.Преди  седмица като ходих на преглед имаше една жена с подути крака оказа се че има бая високо кръвно.
Днес ходих до лекаря пак снощи имах големи болки на тонове ме включиха отчита контракции но не ми казаха да пия ли нещо за да нямам тези болки а съм в 35 гс и 4 дни.
Поне най накрая бебето се обърна и доктора само каза чакаме.

Общи условия

Активация на акаунт