АПРИЛки в девети месец влизат, бебчетата почват да излизат. – ТЕМА 6

• 53 848
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, от опит ви казвам да стимулирате гърдите с помпата на 2часа и половина и ще се увеличи количеството. Аз не пропускам, колкото и да съм уморена. Още на следващуя двн ми се увеличи количеството.
Аз малката я слагам на гърдата да суче и после и с помпата да доизточа. Така като се изпразни гърдата се подава сигнал за производство на повече кърма. На мен момичетата от подкрепа за кърмене много ми помогнаха..

# 526
След като дълго време не наддаваше, вчера след секцио се роди и нашия син - Ивайло! Още не ми го дават, вливат глюкоза. Днес след първия опит за цедене се събраха 30мл, но зърната ми се разраниха веднага. Ползвам ръчната на Авент, сега се намазах с Лансинох. След секциото свещичките профенид много ми помогнаха

# 527
  • София, България
mimmmozka, съжалявам Confused слагай на гърда често и може и да има увеличение. Тя Rv218 добре е описала после с доизцеждаето след кърмене. Blush

Не съм съгласна, че консултантте са некомпетентни. Аз познавам няколко жени, на които са помогнали в много трудни моменти. Но както знаете, хората сме различни, вероятно не могат да помогнат на всички. Това не значи, че трябва да ги отписваме тотално в моменти на нужда. Relaxed

Vivru,честито! Да е жив и здрав! Надявам се да е добре и да започне да наддава! Heart Колко голям се роди в крайна сметка?

# 528
  • София
Vivru, честито бебче. Да е много здрав и щастлив, Ивайло!

# 529
  • София
Честито, Vivru, да е жив и здрав, и оттук нататък, само  хубави моменти!

Във връзка с кърменето, мнението ми, изглежда, се различава от това на останалите. Съжалявам, но не разбирам правенето на каквото и да е на всяка цена. Казват, че кърменето е прекрасно и е най-доброто за бебето, и сигурно е точно така (макар че като знам какво ям....), най-малкото заради имунната компонента. Но е най-доброто за бебето тогава, когато всичко е в някакви разумни граници. Защото въпросът не е само да изхраним бебетата докато навършат 1 година. Имаме да ги гледаме, дай Боже, още много дълго след това. И нито едно нещо, което застрашава физическото и психическото здраве на майката не може да бъде добро за бебето, поне според мен.

Да, опитвам се да кърмя, правя всичко по силите си, боря всяка пречка, която се появи, но вярвайте ми, ако се озова в ситуацията на Jacqui, не бих се и замисляла преди да се откажа. Пък ако ще целия свят да дойде да ми обясни колко лоша майка съм.

С това изобщо не агитирам някого да спре да кърми, и не омаловажавам значението на кърменето. Само напомням на всички, които имат нужда да чуят нещо подобно в момента - всяка майка е най-добрата за своето бебе, без значение дали го кърми или не. Пазете себе си, момичета, ще сте нужни на децата си - решенията, които вземате за собственото си тяло и здраве, вече не касаят само вас...

# 530
Мелодия абсолютно си права. Винаги съм се чудила на жените които си спират кърмата толкова рано... какво пък тоолкова може да ги накара... докато не ми дойде до главата. И на мене едни баби  ми цъкат през устни как не съм правела всичко възможно, а аз съм толкова недоспала и изморена, че не мисля трезво вече.  Причината да продължавам да се мъча е, че мисля, че ще ми е по-лесно после, а и не ми се отказва толкова рано.
Кърменето е хубаво нещо, но не мисля, че трябва да е на всяка цена. Майката трябва да може да се наслади на майчинството, не да минава през този кошмар.

# 531
Съгласна с Мелодия Simple Smile
Не всичко на всяка цена Simple Smile
Здрава майка -психически и физически е най-доброто за едно бебе Simple Smile

# 532
  • София, България
Така е Simple Smile никой и нищо не трябва да ни кара да се чувстваме зле, че няма кърма или има някакъв проблем. Ако не можете или не искате да кърмите, никой не трябва да ви гледа осъдително и да ви цъка с език. Simple Smile

Но не съм съгласна с лекарите, които веднага съветват спиране на кърмата Simple Smile Ако човек има желание, може да се оправи, пък дори и с малко помощ. Аз останах с впечатление от поста на Jacqui, че иска да кърми. Yum

# 533
Vivru,честито! Да е жив и здрав! Надявам се да е добре и да започне да наддава! Heart Колко голям се роди в крайна сметка?

2330, а е в 38-ма седмица

# 534
  • Варна
Здравейте. Може и да е от помощ или пък не, но да споделя моя опит с кърменето. 2012 когато родих дъщеря си аз на 23 като новозавършила мед. Сестра бях се настроила, че имам желание и се надявах да кърмя. Четох, гледах клипчета коластра ми протече само от гледане още в 6 месец. Дойде момента след няколко часа ми я доведоха за кърмене, знам че стомахчето е твърде малко и те имат нужда от малко количество коластра, която е достатъчно хранителна. Това първата вечер, взеха я за наблюдение. На следващия ден тя вече стоеше по цял ден при мен, голям зор видях в началото коластра имах пълнех шишето жълта като злато, но бебето лапне зърното, не можеше нещо да обхване както трябва и голямо пъхане  на Тва зърно, то се изнерви пък ревне, сукне малко пак нещо изтърве.. Дали аз самата бях и напрегната, понеже съседката по легло само мрънкаше изпадна в следродилна депресия незнам.. Но не спирах да й подавам да обхване както трябва зърното, защото първите дни не го правеше както трябва съответно ме и разрани. И в един прекрасен момент аз полегнала сложих я спокойно отпусната и тя засука спокойно както по клипчетата и всичко тръгна прекрасно и я кърмих до 1г. И 4 месеца нямаше смисъл повече. Просто на детето му трябваше време да развие сукателния си рефлекс. А от мен търпение, да кофти беше през 5 сек да го подавам това зърно какво правех и аз незнам, но изведнъж се отпусна и се получи и от както захапа сама както трябва няма рани и нищо. Съответно тя се роди почти 4кг, изписаха я наддала. Влязох 67 да я раждам излязох 55, матката ми бързо се прибра благодарение и на кърменето. И смея да твърдя, че е сравнително не боледуваща. В болницата по малко се цедях, не бива да се прекалява, колкото повече помпа, толкова повече произвеждаш. За това като се прибрахме за няколко седмици се регулира с бебето кърмата. И помпата я ползвах да цедя само ако излизам на разходка, но това беше чак към 6 месец, а тя някъде там я захраних. Голямо удобство ми беше, колики почти не е имала, а кърменето я успокояваше, както и в периода на никнене на зъбките. Гърди големи нямам. Още няма да забравя как в ридилното влезе неонатолога да обяснява за кърменето и докато говори това към 3 ден и изведнъж нощницата мокра ужас... Та така видях що е то да ти потече изведнъж кърмата, съответно за който не знае хубаво е да си вземете още за там такива еднократни подплънки. Е пак прекалих с поста, да не е на всяка цена, но търпение и естествено ако имаш желание.. То всичко е в главата на човек.

# 535
  • София, България

2330, а е в 38-ма седмица

Сега като се роди виждат ли някаква причина за това стопиране на наддаването? Нещо в пъпната връв или... ?

# 536
Преди това казваха, че може да имам стеснени кръвоносни съдове, две седмици пиех хапчета за подобряване на кръвообращението. Като се роди му направиха пълни изследвания и нищо.. няма инфекции или други проблеми, единствено захарта му е малко ниска

# 537
Вивру, и нашия беше с ниска кръвна захар, при мен обаче причината е , че аз вдигнах захарта последните две седмици.
Моята докторка ми обясни , че в такива моменти и те спират да наддават и започват да страдат вътре.
Но с глюкоза се оправят нещата Wink

# 538
Много съм съгласна, че не всичко е на всяка цена.
Пресен случай ще ви дам с етърва ми, която не даде нито грам мляко на новороденото си цели 2 дни, само и само да си дочака кърмата.. Аз си казах, че ето това е чист егоизъм и нереална представа за това как оставяш пеленаче гладно, само заради твоите си виждания и правила.  Ако трябваше и аз да чакам кърма, детето щеше ли въобще да оцелее да ме чака 4 дни.
И аз дохранвам... и се бях поболяла и колко рев изревах ,че нямам достатъчно да и дам... Е , дойде ми "просветлението" и си казах, че няма да се обвинявам понеже давам АМ.
Да, гадно е, но не на всяка цена, защото тук говорим за цената на моята рожба да остане гладна и цената на обвиненията които ме докарват до лудост и безпомощие .
Наистина нашите деца се нуждаят и от храна и от разумни майки Simple Smile

# 539
  • Sofia
Мами, да кажа докато бях в болницата една родилка беше с мастит и и слагаха окситоцин. После и изписаха за още една седмица в къщи  да и поставят. Ако трябва питайте АГ.
Аз също много се измъчвам за кърмата. Реално два дена и половина бях в реанимация. Като се събрахме с бебо го слагах н гърда но и давах АБ. От четвъртия ден ми слезе кърмата и постепенно минахме само на гърда. Докато педиатрите не ми скъсаха нервите последните 3 дни (от общо 7). И на нервна почва млякото драстично намаля. От тогава правя опити да увелича каквото мога. Гадно ми е доста. Обвинявах се, което не помага. Ама каквото такова.

Общи условия

Активация на акаунт