Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 353
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
На мен ми помагат храни като печени чушки. Имах проблеми със стомаха , изключих глутена, свикнах да ходя сутрин преди работа, навик

# 226
С пасатора малко плодове,мляко по избор и чаена лъжичка чия също помагат Simple Smile

# 227
Лактулоза. Но се пие продължително време, поне 2 месеца.

# 228
Анонимна, това, с което аз лично бих стартирала, е да установя дали нямам някакъв здравословен проблем.
Пишеш, че качваш килограми към момента. Изследвай се за Хашимото и ИР. При хипофункция на ЩЖ, често налице е запек.

# 229
Пробвайте с алое на кристали.

# 230
А опитвали ли сте със сушени сини сливи.Те действат отлично в случая,ако си ги похапвате всекидневно.Иначе чай от майчин лист.

# 231
Пак съм аз, много благодаря на всички!

Печени чушки ми е редовната салата през зимата, когато в момента нямам пресни зеленчуци. Имаме домашни и много ги обичам, не съм забелязала да помагат.

Пробвала съм безглутенова диета (2 месеца) и съм правила всякакви изследвания на ЩЖ, по друг повод. Тук малко ще се отклоня.

Скрит текст:
Проблеми със здравето имам от ноември 2013. Всевъзможни симптоми, всевъзможни лекари, една безкрайна сага, бях много отчаяна. Първо, като започна да ми става много зле, се лекувах сама. Витамини, минерали, омеги, цинк, магнезий, хомеопатия, незнам какви полезни неща, през всичко минах. Отидох на лекар вече като не можех да ставам от леглото. Първото, което проверихме беше щитовидната, защото много от симтомите (първоначалните) ми биеха точно натам (качване на кг, безкрайна умора, косопад и тн), плюс това майка ми имаше "гуша". Ултразвук, хормонални изследвания - нищо, за съжаление. Всичко в норми. Иначе щеше да е лесно... От там се започна наистина дълга сага, защото симптомите ми се меняха постоянно - 100 пъти даване на кръв, тестове за алергии, безглутенова диета, изследване на всичко, което се сетите, вкл рак, съмнения дори за фибромиалгия и забравих името на това изследване с електроните по главата. Изключихме всичко...Остана да е нещо психическо, според докторите - заради посттравматичен стрес. Аз самата на този етап вече твърдо вярвах, че съм луда. Стигна се до психотерапия и антидепресанти, понеже започнаха и паник атаки (през 2016, до 2018). И това не помогна. Махнахме антидепресантите и преминахме на някакви други психо-лекарства - никакъв ефект ви казвам. И на лекарите им писна от мен, по едно време сигурно са се съмнявали, че съм от онези, дето ходят по лекари за внимание или си въобразяват нещо, а на мен колко ми писна от тях и от това безрезултатно ходене, не мога да ви опиша. Толкова е ужасно всеки път да се молиш да ти намерят какво по дяволите ти има, и пак - ми всичко е ок. А ти сякаш умираш. В един момент спрях всичко - лекарства и лекари. Зарязах целия си живот.  Затворих се вкъщи сама (буквално, без да работя и излизане само на разходка) и така до скоро. Почти година. Малко по малко се възстанових, много трудно. Паник атаките спряха, което ми спаси живота. Много от симптомите вече ги няма, добре съм като цяло. Да чукна на дърво, нищо общо с този ад. Остана само запекът и умората, която не е в такива нечовешки размери като тогава. Започнах работа с нови сили. Веднъж ми стана лошо на работа - обичайното, симптоми на сринато кръвно, без да имам ниско кръвно, учестен пулс. Свестих се бързо. Като цяло съм добре засега.

Даже вече не знам защо ви занимавам с всичко това, просто тръгна всичко от шитовидната и ръцете ми сами го написаха. Дано не съм ви натоварила.

Да се върнем на основния проблем.

Чията и смутитата са изпробвани за достатъчно дълъг период, смутита и сега си правя, но не обичам много бъркочи и си правя бананов шейк.

Тази Лактулоза обаче ми стана много интресна - сякаш е точно това, което търся. Защо до сега никой лекар или аптекар не ми я е препоръчал, ако наистина е толкова безвредна и ефективна, както пише в нета - сега четох. Мисля да я изпробвам, не ми пука, че ще чакам 2 месеца за ефект, стига наистина да ми разреши проблема трайно.

Алоето на кристали току-що ми го препоръчаха - говорих по тел със сестра си и като й споделих, веднага каза, че на нейна колежка това много е помогнало. Ще проверя дали се комбинират двете, още не съм чела какво представлява това.

За този Майчин лист четох тези дни доста лоши отзиви и се уплаших - да, действал, но с крампи и разстройство, като след това нещата се влошавали. То при мен не че има накъде. Simple Smile

Още веднъж много ви благодаря, момичета и се радвам, че писах тук, защото се побърках от четене по въпроса и нищо задоволително не намерих.

А, за малко да забравя. Тази седмица започнах профилактично да пия таблетки с йод при проблеми със ЩЖ (вече от отчаяние). Казват се KELP на GNC. На същата марка си взех и един диоретик Waterex GNC, хем уж за отслабване, но и ми се струва, че сега натрупвам вода от това неистово пиене напоследък - пия повече, отколкото отделям. Даже качих 1-2 кг, а много искам да отслабна пак. Waterex не действа, пия от вторник. Ходя си по малка нужда колкото и преди. За другото нищо не мога да кажа.

Извинявам се за безкрайния пост.

# 232
Анонимен, почти всички лекарства, предписвани от психиатрите имат запек, като страничен ефект. Ако пиеш нещо в момента, прочети листовката.

# 233
Няма да е от тях. Спрях ги преди година, а и мисля, че запекът започна доста преди това. Жена съм Simple Smile

# 234
Лактулозата я научих от едно момиче, от форума, което дълго лекуваше детето си от запек. С нея се оправи.
Купих я на майка ми и проблемът се реши. После, в Гастроентерологията, лекарката потвърди, че е добре да си я пие.
Иначе никой не беше споменал дори, нито ЛЛ, нито предния гастро, който ѝ прави първата колоноскопия. Разни пробиотици дават, без ефект.
Сега бях по друг повод и аз в Гастро-то, на жената до мен също ѝ дадоха този сироп, което ме учуди приятно.

# 235
  • Пловдив
И аз имам проблем със запека. Купих си лактулоза, но не смея да я пия много. Само от време на време, но тя действа след ден-два. Като реша, че вече доста време не съм ходила по голяма нужда, почвам да я пия. По 10мл на ден. И до 3тия ден става работата.
Значи, смятате, че ако я пия всеки ден 2 месеца, може да ми се оправи трайно проблема ли?
При мен също всичко е на психическа основа. Аз и кило череши да изям на ден, пак няма са подейства.

# 236
Лактулозата трябва да се пие всеки ден, за да се регулира функцията на червата. Само при нужда, не става. На тази съфорумка детето я пи може би година, но там бяха много зле нещата.
За черешите и аз съм така.
Като чета какви храни се предлагат за разхлабване, при мен никога няма да подействат. Нито топла вода, нито каквото и да е.
Аз сега нямам такъв проблем, но когато съм имала, е било на психична основа.

# 237
  • София
Привет,
Дребния на 5г. има варицела. Аз заразна ли съм? Изкарала съм я като малка.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 13:32 от Аничк@

# 238
  • Sofia
Тези дни установих,че сушените кайсии действат почти мигновенно при запичане Blush Пробвайте.Може и накиснати от вечерта или не,все действат.

# 239
Привет,
Дребния на 5г. има варицела. Аз заразна ли съм? Изкарала съм я като малка.
Когато малката ми дъщеря си разболя от варицела, голямата пренесе заразата в училището, най-добрата ѝ приятелка, с която стояха на един чин се разболя, че и цялото ѝ семейство след това. Тя беше боледувала в яслена възраст, но пренесе заболяването. Бих казала, че ти също може да го пренесеш. За съжаление се дава болничен за карантина на единия родител, но всички останали в семейството биха могли да го пренесат. Това е лично мое мнение, никого не ангажирам с него.

Общи условия

Активация на акаунт