Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 364
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Последните няколко дни редовно правя гаргари с лайка, сода, почиствам езика и след 1 2 часа бвлите -жълти налепи отново наслояват езика ми. Особено сутрин като стана, все едно никога не съм чистила езика и отново седи адски наслоен.

Ако нямаш някакъв здравословен проблем, бих те посъветвала да си набавиш папая ензими. При мен свършиха чудеса. Вземаш по едно с всяко хранене. Езика ми е розов като на бебе, както и дъхът свеж. Пробвай, но първо трябва да се отхвърли здравословен проблем.

# 181
Тарталета,а нещо да са ти се променили сводовете?Ако можеш да си направиш компютърна диагностика...това ми хрумва.

# 182
Или вени,подагра, проблем с кръста и гръбначния стълб?

# 183
Болката беше лека,поносима,и докато умувах от какво е ,мислех че е ПМС и така мина седмица.И бъбрека се запушил и хайде в Бърза помощ .За да не се плашиш,ходи на лекар.
Ох вече ме уплаши доста даже..😢 и като се запуши какво усещаше?Ами сега нямам възможност понеже съм взела за гинеколог направление а миналата седмица за урина ...ще си умра от притеснения😢

Възможно е да е яйчник, пикочния канал, бъбрек, стомах. А от апендицит оперирана ли си
Не не съм😢 много съм притеснена

Нищо не е за подценяване, щом има болка, но моя съвет е, първо да изключат апендицит, защото ако е това, няма да се разминеш от операция. Не се страхувай дори и това да е, просто е необходимо хирург да те опипа и да разбере, ако отлагаш болка от апендицит, може да се развие перитонит, а от него не всеки оцелява, не искам да те плаша.
Да но определено ме уплаши ..😢 въпреки,че аз повече клоня към бъбреците...

От 14 годишна имах болки там. Близо седем години живеех с тъпи болки там и всички доктори , при които ходих ми казваха, че е кисти или пикочния мвхур. Тъпчеха ме с антибиотици, което заличаваше болката за някой друг месец, но всичко си се връщаше. След като ме оперираха края на ноември месец , разбрах, че апендикса е бил възпален много отдавна, но не много и затова ми е правил такива проблеми. Изглежда е бил хроничен апендицит. След като го махнаха повярвай ми, забравих какво е болка там долу. Затова ти казвам моята история, защото седем години живеех с илюзията , че са яйчници или кисти. Знам, че всеки организъм е различен и че наистина при теб може да е друго, но за да си спокойна не е лошо хирург да те опипа.

# 184
Аз за себе си съм си открила универсален лек за абсолютно всичко.Настъргва се лук,малко сол и малко яб. оцет .Поставени в марля и залепям пакетчето върху болното място.Отгоре найлон и по- вълнен плат. Лука и оцета имат изумителни свойства.Вкъщи кого не налагах вече с тях.Имам три деца и представи си колко доктори съм си спестила.То травми ли ,какви ли болкине бяхаЕдното дете се събужда периодично през годините със рев,че крачето го боли.Налагам крака и до сутринта му минава напълно.
Заради миризмата това с лука е доста неприятно,но пък няма болка,която да не се ликвидира с нея.
Като ви писне да ви боли,пробвайте.Поне аз така правя.

ПП.Имах на времето една мила моя баба,вечно с лук и оцет се налагаше.
Братовчед ми звънна скоро и ми се оплаква,че не може да ходи от болки в единия крак и как лекарите в чужбина го мотаят и не може да се добере до нормален лекар.Като му припомних за баба ни и лука и двамата много се смяхме.Но взел,че ме послушал и ми звъни.Казва ми-ами докато да ми дойде датата за лекаря,от това взе,че ми мина.

# 185
Последните няколко дни редовно правя гаргари с лайка, сода, почиствам езика и след 1 2 часа бвлите -жълти налепи отново наслояват езика ми. Особено сутрин като стана, все едно никога не съм чистила езика и отново седи адски наслоен.

Ако нямаш някакъв здравословен проблем, бих те посъветвала да си набавиш папая ензими. При мен свършиха чудеса. Вземаш по едно с всяко хранене. Езика ми е розов като на бебе, както и дъхът свеж. Пробвай, но първо трябва да се отхвърли здравословен проблем.

Аз след грип имах бактерия, която почнах да лекувам, но се изринах от всякакви лекарства. След това новата посвка на храчка показа, че уж нямам вече бактерия, обаче субфебрилната температура си стои, както и нямам апетит отново. Езика ми през цялото време ми е обложен откакто боледувам, но беше само бял, а сега е направо белезникаво-жълт, което ме плаши. Лекарите ми казват нищо ти няма уж, но като ми видят езика казват много ти е обложен, пий повече вода. Пия аз вода, но той си стои така жълт. Постоянно правя гаргари, почиствам го, става си леко розов и след 2 3 часа, а особено на другата сутрин си е възвърнал неприятния цвят. Не знам дали имам нещо и какво е то

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 19:28 от bubulina_baby

# 186
bubulina_baby, езика ти е така заради боледуването. Когато оздравееш , ще се изчисти и той. Вземай някакви витамини заедно с антибиотиците, пробиотици също- нещо съвместимо с твоето състояние.
Колкото за хроничния апандисит, чувала съм , че е изключително рядко срещан.  Пускали ли са ти кръвни изследвания и диференциално броене през годините, когато си се оплаквала от болки? И имаше ли индикации за него или всичко беше наред с показателите?

# 187
bubulina_baby, езика ти е така заради боледуването. Когато оздравееш , ще се изчисти и той. Вземай някакви витамини заедно с антибиотиците, пробиотици също- нещо съвместимо с твоето състояние.
Колкото за хроничния апандисит, чувала съм , че е изключително рядко срещан.  Пускали ли са ти кръвни изследвания и диференциално броене през годините, когато си се оплаквала от болки? И имаше ли индикации за него или всичко беше наред с показателите?

Аз съм спряла всякакви лекарства, с изключение на рибеното масло, което започнах от вчера, защото вече ме е страх да приемам всякакви лекарства  изривам се и от витамините дори, получих няколко алергични реакции, затова другата седмица съм на алерголог и дотогава не смея да пия нищо, а колкото до апендицита, аз не знаех, че имам хроничен , много пъти се страхувах през годините, дали не е възможно да е именно той, обаче все ми се казваше, че е от друго. Имах болките седем години и повечето лекари , при които ходих ми казаха, че това са кисти на яйчника това генеколози или нещо свързано с бъбреците, защото кръвните ми изследвания са си били нормални, но за урина понякога белтъка ми беше положителен и излизаха някакви възпаления, които смятаха, че е там причината и аз мислех така , обаче ноември месец, дали заради десетте месеца тровене с осем антибиотици, пиене на какво ли не за да премахна бактериите след миналогодишния грип и получих постоянни болки в стомаха, които стояха около две седмици, а последните няколко дена, просто се локализира болката в дясно и явно се възпали напълно, усещах къркорене, болка , бодежи докато вървя, кръстта в дясно ме болеше, крака ми се схващаше, имах субфебрилна температура и ме втрисаше. Отидох до личната, от там на хирург, кръвни изследвания и изследвания за урина и от пипането се установи, че е това и се наложи да ме оперират. След това болки там освен леко раната да ме наболява, не съм имала, нито на кръста, нито на корема

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 19:28 от bubulina_baby

# 188
"Синево" читава лаборатория ли е? Само там намирам да изследват Холотранскобаламин...

# 189
Здравейте!
Моля за съвет. Току що си видях резултатите от цитонамазката. Много лоши- пап4. Рак ли е това...можете ли да ми кажете нещо по въпроса
Ще полудея от страх...
Чак утре ще мога да разговарям с доктор

# 190
Ще трябват изследвания.

# 191
Не се шашкай предварително - ще повторят изследването и като нищо ще слезеш на пап2. Имах такъв случай преди няколко години.

# 192
  • Габрово
Здравейте! Имам стрес инконтиненция, какво би ми помогнало? С упражнения не се получава.. Confused

# 193
Операция и поставяне на платно?

# 194
Какви изследвания се пускат за вирус/грип?ПКК и ДКК показват ли наличие на такъв?Възможно ли е бронхит/пневмония без кашлица и хрема.

Общи условия

Активация на акаунт