Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 424
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Ами то е и психически този проблем
На мен доста храни ми действат разхлабващо, но и например магнезий цитрат- ужас. Зехтин на гладно. Ей такива неща Кокосови стърготини. Да не приемаш някакви добавки като цинк например, той пък има обратно действие

# 301
В САЩ съм виждала магнезиев цитрат в стъклени бутилки да се продава в магазините по 1 долар. Какво му е действието?

# 302
По принцип е за крампи и прочие, за каквото се ползва магнезий. Но тази форма специално има и мек разхлабващ ефект, а при мен е силно разхлабващ Simple Smile

# 303
Преди години имах този проблем.Ходих на гастроентеролог и той ми каза,че е много важно организмът да си създаде режим.Каза ,че в началото ще е трудно,но пробваш  докато не се получи Simple SmileПрепоръча ми клякане (като във външна тоалетна на село Simple Smile),докато не дойде позивът.И аз с кафе и цигара всяка сутрин така,докато тялото не свикна с този режим.Имам "нервни черва" и понякога ползвам този метод пак,а също шоколадчета за разхлабване и Дулколакс. И пиене на течности над 2 л на ден.Вече забравих какво е констипация,а аз хапвам сладкиши и захар с количества Simple Smile

# 304
  • Sofia
Да,клекналата поза била за предпочитане...,но не всеки би могъл ,затова вече има измислено стъпало Ачко,около 30лв е,но и едно обикновено ниско столче върши работа.Седи се нормално на чинията,а краката са стъпили на него,пробвайте.

# 305
О да, от години ползвам едно ниско столче Simple Smile Бебешко от лидл, ама и от левчето да е, все става
Навикът е много важен, четох и книгата Черво с чар, но и без нея, там същото пише
Обучаваш си червата. Под час.

# 306
лелка, Лактулоза, продължително време, докато ти се оправи функцията.

Аз пия магнезий, почти постоянно. Никога не ми е действал разхлабващо. Дори и магнезиевия цитрат.

# 307
За запек, при мен се получи по време на бременността, ползвах мелилакс, сега след като родих установих че ми помага хапването на зелении(лапад спанак коприва), пиенето на повече вода и в тоалетната качване на краката на кошчето за да са повдигнати, както и повече движение през деня.           
За съжаление ми се появи хемороидче и в момента си чакам пред гастроентеролога, но поне изхождането се нормализира.

# 308
Сподели какво ти е казал, ще си полезна на много хора тук Simple Smile

# 309
И аз съм за вдигането на краката на високо. В нас имаме направен праг, леко по висок от нормалното, без него не влизам в тоалетната. Миналият уикенд бяхме на почивка и аз върху кошчето си качвах краката, но определено действа. Свиваш краката в колената и притискаш към корема. Родих се с това.
Ако сте гледали ненормалните клипове на Цеци “клизмата” тя точно с едно малко столче ходеше до вц и стъпваше на него. 😂😂😂

# 310
  • вкъщи
Лактулоза си пия, но файда няма. И алое на кристали не действа грам.

# 311
Днес на прегледа гастроентеролога ми каза да наблягам на фибри, плодове и зеленчуци, вода, движение за запек . Знам че не трябва да се прекалява със сиропи и т. Н., защото организма се пристрастява и изхождането става по трудно. За мен най доброто е вдигането на крака, ядене на плодове на гладно и хапване на зелени зеленчуци. Помага също круши, киви, тиква, сушени сливи, череши, но при всеки е различно. Ако положението е доста зле прибягвам до мелилакс. Иначе при мен се оказа че няма хемороид, а няква кожна гънка в следствие на бременността.

# 312
Аз от отслабване и глад абсолютен и продължителен си докарах гастрит плюс смъкване на стомаха....
Не знам много се притеснявам ходих на гастро и той ми изписа Нексиум прегледа ме на ехограф и ми каза че е гастрит но много ме боли стомах направо не знам много съм се притеснила
Да..сигурно е гастрит
Спри прясното мляко и всичко пържено.. плюс варива..зеле.. зелена салата.
Вземи си Гавискон и Спазмалгон
И ОТИДИ НА ЛЕКАР

# 313
Лактулоза си пия, но файда няма. И алое на кристали не действа грам.

Тогава иди на гастро.
Не може нищо да не действа.

# 314
  • Пловдив
Аз почнах тази лактулоза. Пия по 10мл вечер вече седмица. Сутрин вися в тоалетната, докато трябва.
За сега става. Казвате да я пия по-дълго време ли? Дали няма да се получи привикване и да не мога без нея?

Общи условия

Активация на акаунт