Дяволското гърло Тема 4 "Тръгваш обратно за Смолян. Веднага!"

• 44 380
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
Ди(я/а)на е кръстена на дядо си, презимето на надгробната плоча беше Деянов или Диянов, името ня баща й не си спомням..

Така ли беше? Аз мислех, че мъжът на Мия е бил Деян, но явно съм в грешка.
Христо Деянов Язов се казва бащата на Диана, сега върнах епизода специално за да видя. Grinning Grinning Grinning Деян Язов е дядо й, значи е кръстена на дядо си.

# 616
На мен Мия Язова ми звучи като Перко Наумов, ужасно е.

# 617
На мен Мия Язова ми звучи като Перко Наумов, ужасно е.
Защо да е ужасно, съвсем нормално име.

# 618
Ето нещо за сериала  от една статия и малко промо :

Тайните зад създаването на криминалната драма „Дяволското гърло”
Нов заподозрян е в центъра на събитията в предстоящия епизод този четвъртък в 22.00ч. по NOVA

Каква е рецептата за създаването на успешен сериал? Отговор на този въпрос дава част от екипа на „Дяволското гърло” в „Плюс – Минус. Коментарът след новините”. Криминалната драма на NOVA отбелязва голям успех, като само към първия епизод проявиха интерес близо 1,2 млн. зрители.
„Лично за мен като режисьор най-важното нещо като съставка за успеха на един сериал е стилът. Без него нищо не може да се случи. В процеса на създаването на „Дяволското гърло” бяхме фокусирани върху това да има стил в епизодите и усещането за нещо авторско в тях”, разкрива режисьорът Павел Веснаков.
„Първата разлика е безкрайната шир зад актьора. Това е безценно и смятам, че всички зрители го виждат. На тази локация, където снимахме, накъдето и да обърнеш камерата е епична красота. Природата изключително много помага на историята, което е много важно. В този сериал има много действие, което трябваше да бъде показано по интригуващ начин”, допълва операторът Мартин Балкански.
„За нас беше много важно да се съобразим с жанра, понеже в България не е много познат. Наблегнали сме много на вкуса си, изграден от гледане на много такива продукции, както и на усещането си за вътрешно удовлетворение как да изглежда сериалът”, разказва режисьорът по монтажа Виктория Радославова. В епизода на „Дяволското гърло“ утре вечер от 22.00 ч. по NOVA аутопсията на намерения труп ще покаже, че той е на повече от месец, което значи, че това може да е първата жертва на убиеца. Мия ще заподозре, че серията от престъпления и начинът, по който са извършени, води до мотива "наказание". Отнемането на органи от жертвите може да е ритуал, който няма да приключи, докато не свърши "разказа" на убиеца. Разследващите се опитват да изградят профила на извършителя, но дали са на прав път или се отдалечават все повече от истината?

Асен ще изтръгне със сила страшно самопризнание от пчеларя. Какво ще му струват обаче методите "извън закона" и дали няма да нарушат хода на разследването? Пчеларят ли е убиецът или зад престъпленията в района на Смолян се крие нещо много по-голямо?
Междувременно дъщерята на Мия - Диана прекарва нощта в гората с Лазар в опит да върне амулета от баща си. Без да подозира, тя ще попадне на улика, която може да преобърне разследването, но дали самата тя не е в огромна опасност - предстои да видим в новия епизод на "Дяволското гърло" този четвъртък в 22.00ч. по NOVA.

# 619
Не съм много съгласна, че жанрът не е познат в България. Предостатъчно такива продукции гледаме.

Отнемането на органи от жертвите може да е ритуал, който няма да приключи, докато не свърши "разказа" на убиеца.
Хах, готино. Като в "Мълчанието на агнетата" Simple Smile

# 620
Значи нищо лошо няма да стане с Диана. Simple Smile

# 621
Значи нищо лошо няма да стане с Диана. Simple Smile
Естествено, че нищо няма да стане. Сценаристите трябва да са големи психари за да си го помислят.

# 622
  • Street of Dreams
Не знам дали някой сподели това видео, което Карамазов пусна, веднага след нашите разисквания за Асен и Фили и за това кой има повече фенове Simple Smile
https://www.facebook.com/V.KaramazovOfficial/videos/414937226001686/
А това е и текста към видеото
В поредното видео ще гледате братята Чанови. Само да ви кажа, че Христо може в сериала да играе по-коравия брат, но ви се кълна, че в живота нещата са по-различни. Христо е един от най-добрите ми приятели и сме учили заедно във ВИТИЗ в един клас. Не ни е трудно да играем братя при положение, че цял живот сме заедно.

Дали е случайно, едва ли Wink

Чета ви по диагонал, защото не бях влизала отдавна и първо помислих, че бил твой приятел. Тъкмо си мисля - ето кой ще ни запознае, пък то било цитат. Ми - по-коравия брат е Асен, колкото и да не му се ще на Владо. Ако случайно има предвид, че има добра душа - още по-добре. Но Владо всъщност не е написал това, а само че в живота онзи не е по-корав от него. Simple Smile Мдобрем, ще си отбележим.

Аз също не харесвам подбора на имената на главните герои - особено в комбинация с фамилните им имена. Това беше първото нещо, което си помислих, като ги чух за първи път - никак не пасват.
Само на Асен му отива името повече от собственото. Имам чувството, че ако този тип не беше актьор, щеше да е такъв както в ролята си. Или в онази роля в Под прикритие. Това за мен е добър актьор/добър кастинг.

# 623
Анонса за довечера:

В епизода на „Дяволското гърло“ тази вечер от 22.00 ч. по NOVA аутопсията на намерения труп ще покаже, че той е на повече от месец, което значи, че това може да е първата жертва на убиеца. Мия ще заподозре, че серията от престъпления и начинът, по който са извършени, води до мотива „наказание". Отнемането на органи от жертвите може да е ритуал, който няма да приключи, докато не свърши "разказа" на убиеца. Разследващите се опитват да изградят профила на извършителя, но дали са на прав път или се отдалечават все повече от истината?

Асен ще изтръгне със сила страшно самопризнание от пчеларя. Какво ще му струват обаче методите „извън закона" и дали няма да нарушат хода на разследването? Пчеларят ли е убиецът или зад престъпленията в района на Смолян се крие нещо много по-голямо?

Междувременно дъщерята на Мия - Диана прекарва нощта в гората с Лазар в опит да върне амулета от баща си. Без да подозира, тя ще попадне на улика, която може да преобърне разследването, но дали самата тя не е в огромна опасност - предстои да видим в новия епизод на „Дяволското гърло" този четвъртък в 22.00ч. по NOVA.

# 624
Нищо няма да и стане на Дианчето, хипито ще я стресне в гората, но после ги даваха край огън.

На мен ми се струва, че може първо да е сцената с огъня и да ни заблуждават с промото. Grinning

# 625
Чакам с нетърпение епизода довечера, любопитно ми е какво ще каже пчеларя...

Мия и Кая са ми много недостоверни имена за български филм.
Мия и Кая са ми като Ния и Ая - героини от романи на Талев и Йовков. Стари имена, които сега отново се популяризират в България.

# 626
Ая не беше ли кобила?  Laughing

# 627
Да, кобилката в "По-малката сестра" е Ая, ама нали и тя е героиня 😁. Пък и едно време на животните са давали човешки имена.
Даже май беше Айя в разказа, ама не помня точно вече...

# 628
  • София
...
Даже май беше Айя в разказа, ама не помня точно вече...
Йовковата е Айа. Ая е съвременна измислица, според мен.

# 629
Пък и едно време на животните са давали човешки имена.

Не е задължително. Не се сещам за човек с име Шаро, или Балкан, или друго от сорта. Айа най-вероятно е измислица на самия Йовков като името Албена (което вече е на жена).
А Ния беше галено на Евгения, доколкото си спомням.

ПП Да, самият автор уточнява, че кобилата е кръстена Айа, защото била родена през месец май.

ППП „Катерина беше хубава, но още по хубава от нея беше Ния, дъщерята на Аврама Немтур. Евгения Аврамова, с две-три години по-възрастна от Катерина, беше прочута хубавица.“
Талев, някой да не си помисли, че още говорим за Йовков. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт