Емболизация на миома

• 13 575
  • 133
  •   1
Отговори
# 120
  • Paris
Здравейте момичета,
Преди две години ми откриха миома. Сега е около 55мм. В България не ми казаха за емболизация, а само за операция. Не съм раждала и за сега отказвам да се подложа на операция. Живея в Париж и преди малко разбрах, че правят тази процедура с 90% успех. Единствено ме притеснява отново същото - какви са шансовете за забременяване след това. Някой откривал ли е статистика?

# 121
  • София
Здравейте момичета,
Преди две години ми откриха миома. Сега е около 55мм. В България не ми казаха за емболизация, а само за операция. Не съм раждала и за сега отказвам да се подложа на операция. Живея в Париж и преди малко разбрах, че правят тази процедура с 90% успех. Единствено ме притеснява отново същото - какви са шансовете за забременяване след това. Някой откривал ли е статистика?
Мисля, че все още няма статистика поради недостатъчен брой случаи, а и защото в повечето случаи не се предлага на не-раждали жени поради липса на опит - затворен кръг.
Моята статистика е 100% успеваемост - забременях и износих след емболизацията. Но после се наложи втора заради ре-канализация, тя не беше достатъчно успешна и махнахме матката.
Операция би била по-добре, ако има как за ви дадат гаранция, че ще запазят матката.
На мен ми даваха гаранция, че няма да могат, загова стогнах до емболизация

# 122
Здравейте дами. Имам миома около 6 см. Започнаха много сериозни кръвоизливи и по-често. На 30 декември имам час при д-р Ташева в Софиямед за мнение за емболизация. Гинеколога ме изпрати при нея. Не мога да се подложа на отворена операция, защото има вече две по друг повод.
Прочетох доста от темата и се надявам всичко да е наред. Единствено ме притеснява, че имам алергия към някои контрастни вещества, дано да може да се направи антиалергична терапия.

# 123
Здравейте дами. Имам миома около 6 см. Започнаха много сериозни кръвоизливи и по-често. На 30 декември имам час при д-р Ташева в Софиямед за мнение за емболизация. Гинеколога ме изпрати при нея. Не мога да се подложа на отворена операция, защото има вече две по друг повод.
Прочетох доста от темата и се надявам всичко да е наред. Единствено ме притеснява, че имам алергия към някои контрастни вещества, дано да може да се направи антиалергична терапия.
Кръвоизливите са от висок естроген, не от миомата.Всъщност, какъв вид е и къде се намира?
Моята беше станала 7,5 см,интрамурална,на предната стена.Кръвоизливите намалих с чай турта,невен и равнец,приемах и джинджифил на прах,разтворен във вода.В момента миомата е 2,8 см,но аз от една година вече съм без цикъл.

# 124
  • Бургас
При мен емболизацията не даде голям ефект, може би около 1 см намаляне, и не повлия кръвоизливите. Казаха ми, че са направили по протокол, каквото трябва, но явно беше минималното, отделно, че запушиха само към едната, а реално другата  спред Аг е причината. Не съм убедена, че тук процедурата се прави както трябва или се прави частично. За разлика, на сестра ми в Щатите правиха, но през крака, на двете места, доста по-дълго време е била процедурата,  после цяла седмица имаше болки, а аз не. Но оказа ефект върху цикъла, вече няма такива проблеми.

От тази година взимам билката змийска хурка. Пила съм 6м, 1м.почивка, сега върви втората част. Може да пробвам и почивка по на често и трябва да отида да видя какво е положението с миомите. Върху кръвоизливите има ефект, скъсиха се обилните дни и не са чак толкова страшни, и върху болката оказа влияние.

# 125
Намаленият размер на миомата не е от билките, а от менопаузата, казвам го единствено за жените, които може да си помислят, че с билки може да се стопи миома.

# 126
Намаленият размер на миомата не е от билките, а от менопаузата, казвам го единствено за жените, които може да си помислят, че с билки може да се стопи миома.
Аз не бях в менопауза, когато се сви миомата.Сви се 2020-21г. Нямам цикъл от декември 2023.

# 127

Кръвоизливите са от висок естроген, не от миомата.Всъщност, какъв вид е и къде се намира?
Моята беше станала 7,5 см,интрамурална,на предната стена.Кръвоизливите намалих с чай турта,невен и равнец,приемах и джинджифил на прах,разтворен във вода.В момента миомата е 2,8 см,но аз от една година вече съм без цикъл.
Интрамурален, по предната страна. Макар, че явно влияе и на пикочния мехур, защото често имам цистити. / Аз пия калций, вит. С, канела на капки, сок от моркови и портокалов сок. От билките ме боли стомаха. /Но кръвоизливите станаха неовладяеми. 4 месеца лекувах анемия и пак съм на стойностите от преди лечението. Мн неприятно. Едва ли ще ми направят манипулацията с толкова ниско желязо.
Как се установява дали е само от хормони, има ли начин?
Исках да попитам дамите -как се борите с ниските стойности на желязото? И ако приемате желязо, усилва ли ви се цикъла като количество?

# 128
  • Бургас
Аз не смея да взимам по време на цикъл. Само извън, но напоследък имам чувството, че едното желязо ми предизвиква да ми идва по-рано.

# 129
При мен желязото не падна под 100..Пиех сорбифер,вдигах го над110,пак падаше,пак го вдигах....Пиех и сок от цвекло+ ябълка и морков,коприва на каша и чай пролетно време. Интрамурална на предната стена ,но не пречеше на нищо,само леки болки долу вдясно,но може да са били и от друго.Миомата ми я откриха 2010 и до 2019 стана 7,5 см.

# 130
Здравейте! В темата не е писано от доста време, но не мисля, че е нужно да пускам нова.
Само да я подновим, за да може още момичета, минали процедурата през това време да изкажат мнения и дали дава добър резултат. Аз се свързах с болницата в Русе, казаха ми да изпратя ЯМР ( в момента събирам пари за него, тъй като съм с прекъснати здравни 😁) и през това време реших да пиша, да чета, да търся мнения.
Ще е много полезно за всяка една от нас, ако има още хора, които да са се подложили на емболизация да споделят. Няма много мнения, няма и много информация, което е странно за такъв щадящ метод. Моля, ако има други - пишете. Казват, че е с 90% успеваемост, в същото време не се прави масово. Поздрави!

# 131
  • Бургас
Здравей, моята я правих в София. Ефектът го видях след година и половина.Мислех, че нищо не се е получило. На сестра ми и правиха в чужбина през крака.Доста по-дълго като процедура и болезнено възстановяване, но ефект имаше веднага.При мен всичко мина много леко, болка не съм усетила, само леко напрежение.През ръката беше при мен.Слагаха ми силни обезболяващи и за 3-4 дена ме изписаха.

Ефектът при мен се състои в това, че спряха кръвоизливите и силните болки, цикълът ми стана както беше 5-6 дена, като остана ден и половина, които са по-силни, бяха 4 през, които не можех да мръдна и се точеше по 10-12дена.

Миомите са си там, не са се свили, но на видеозон се вижда повърхността им, която е променена.Аз съм и на възраст, в която трябва да влизам в менопауза и се надявам до няколко години да стане, че ми омръзна все да съм под напрежение.

# 132
Здравей, моята я правих в София. Ефектът го видях след година и половина.Мислех, че нищо не се е получило. На сестра ми и правиха в чужбина през крака.Доста по-дълго като процедура и болезнено възстановяване, но ефект имаше веднага.При мен всичко мина много леко, болка не съм усетила, само леко напрежение.През ръката беше при мен.Слагаха ми силни обезболяващи и за 3-4 дена ме изписаха.

Ефектът при мен се състои в това, че спряха кръвоизливите и силните болки, цикълът ми стана както беше 5-6 дена, като остана ден и половина, които са по-силни, бяха 4 през, които не можех да мръдна и се точеше по 10-12дена.

Миомите са си там, не са се свили, но на видеозон се вижда повърхността им, която е променена.Аз съм и на възраст, в която трябва да влизам в менопауза и се надявам до няколко години да стане, че ми омръзна все да съм под напрежение.
    Благодаря за информацията, пак не е малко, дано се свият. А помниш ли къде са намираха и какви бяха? На мем ми създаде проблем веднъж, с обилен и дълъг цикъл, беше някакъв ужаси ад! Но странно, че следващия нямах никакъв проблем.

# 133
  • Бургас
Едната е субсерозна 7 см, другата субмукозна 2 см. Моите кръвоизливи започнаха след абразио за полип, тогава и нарасна субсерозната, от 4 см стана 7-8см., субмукозната си остана така. Запушиха артерията към субсерозната.
Кръвоизливите може и да не са били от миомите. Може полипа да е съдвал проблеми, но чак такива като след абразиото не съм имала - като река, болки по 4 дена.

На сестра ми не и правят видеозон и не знае какво се случва. Ако успея да я накарам като си дойде да отиде, че и на мен ми е интересно да видя при нея как е, защото и запушиха на две места и още от първия цикъл имаше промяна.

Общи условия

Активация на акаунт