АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 325
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Enjoylife Joy направо мен описа Joy

# 226
Аз съм качила 6 общо 18+5 дъм, но интересното е, че последните 4 са за еидн месец Sad от днес почти спрях и тестото, че отчитам, че точно оттам идва това рязко качване... следобедите бях вЗела да си игаждам с тестени боклуци. Дано да не се изкушавам много и да в карам по-леко, че и аз имам излишни килограми от рпеди и сега, ако прекаля... да не говорим и за инсулиновата резистентност Sad
Аз съм същата. И аз съм с 6 кг нагоре в 19+1г.с. С ИР съм, но си хапвам и сладко и тестено. Просто мисля, че без сладко не мога. Захарта на кръвния ми беше ок и аз се поотпуснах и си похапвам. Не ми казаха кога трябва да направя глюкозо толерантност, но със сигурност ще правя.
За усещане все още не усещам никакво пърхане или ритане от бебка/бо. Днес съм на 2ра фетална и се надявам да ми кажат вече пола на 100%. Сега сме на 95% момиче, и макар да мислиме женски имена и т. н. Имам едно на ум, че може да ни изненадат и с момче...

# 227
Аз нали тренирам за свекърва 😂 та да си кажа,че задуха може да е признак на анемия и профилактично е хубаво да се проверява желязото.

# 228
Говорейки за килограми и хранене, вие какво закусвате? Аз съм свикнала да закусвам, но се притеснявам, че хапвам главно фикийки на закуска... Пробвах с кисело мляко и овесени ядки но не ме наяжда. Бананите също избягвам, че са доста калорични 🤔
Ям филии 😂, банани ям колко са калорични не знам, но  мисля че сладкото което ям е в пъти повече

# 229
Аз в 16с съм +1,но имах 2к-3кг излишни,а много трудно ограничавам сладкото.Погледнах си картона от предишната бременност и тогава пак съм била на тези кг. в същата седмица,но тогава имах повечко мускул по себе си.
За закуската
    сутрин ми се ядат два види неща и ги редувам:
    1.препечен сандвич с шунка и кашкавал
    2.варени яйца,сирене,домат и няколко маслини

# 230
За тези, които се притесняват, че не качват ще ви разкажа за моя бивша колежка. Като започнах работа тя беше в 4-ти месец. Момичето има сестра близначка, двете са били доста пухкави на времето, от порядъка на 90кг. След това решават, че ще отслабват. Когато се запознахме бяха по максимум 45 кг, буквално вегитираха, живееха на кафе, цигари и нещо дребно за хапване (ако кажа, че са анорексички няма да преовелича). Та тази едната и бременността си изкара по почти същия начин. Като я видях в 8-мия месец, съвсем леко беше наляла в ханша и коремчето. В крайна сметка роди живо и здраво бебе и то със задоволително тегло.

# 231
  • Varna
Моята закуска е почти една и съща всеки ден- кашкавал, домат, сирене, маслини и филийка домашен хляб Simple Smile

# 232
  • Варна
Моята закуска също включва задължително тесто. Най - често кроасан от Лидл или геврек и едно кисело мляко. Не си ги давам за нищо на света Simple Smile само това ми се яде сутрин, а преди да забременея закусвах овесени ядки, чия, кисело мляко и някакъв плод вътре. Сега като си отворя шкафа в офиса и ги видя ... предпочитам да не закусвам Simple Smile

# 233
  • Пловдив
Добро утро,момичета!
Точно и при мен закуската е проблемна - по принцип съм от тези,които караха на 2-3 овесени бисквити и кафе,пак понякога съм така (ако не съм много гладна) ,но в последно време минах на омлети,бъркани яйца,яйчени мъфини (все вариации на яйца) или пък сандвич с пълнозърнест хляб и кашкавал/сирене. Никога не съм обичала овесени ядки ;/

Честно казано и моето коремче за отрицателно време изпъкна . Особено като сверявам някои снимки - за около седмица тръгна стремглаво напред,но си е по-ниско разположен. По този ми корем майката на една приятелка позна,че съм с момиченце. Баба ми пък позна,защото съм била качила на бедра и дупе (реално по 2 см в обиколки).

# 234
При мен от както съм бременна закуската е предимно овесени ядки с ябълка, мед, орехи и малко мляко. Понякога слагам и други сушени плодове и ядки - стафиди, сушени сливи или смокини, тиквени семки, кашу, лешници. Други дни, ако много бързам за работа, правя в блендера бананово мляко, което ме засища до обяд. Уикендите хапваме и кроасани, като има повече време, или омлет с домати, сирене и магданоз. Ако не успея да закуся сутрин преди работа, като пристигна се отбивам в близкия магазин и си вземам кроасан и кисело мляко.

# 235
Само аз ли не закусвам сутрин? 🙄Единствено кафе с мляко...сега като ви чета с тези закуски и отидох да направя една попара ( нищо полезно, разбира се). Нямам търпение да идва 4ти, най-накрая да го видим това бебе, аз ли ще позная за момиче или таткото ще е късметлия с момче.
Много почнах да се будя вечер и не мога да заспя Sad

# 236
Здравейте и от мен. Аз съм +6кг и май доста ми личат вече. Също закусвам предимно тестяно, като от както съм бременна преоткрих макароните Joy Август ще се местим дружно в някоя тема диета за кърмачки Grinning
Другата седмица съм на втора фетална, надявам се всичко да е ок с малък бебо, аз иначе го усещам доста силно, а съм в 18та и няколко дена, просто са си ритници , може би имам в корема си някой заместник на Кубрат Пулев хихи
В Пловдив къде има най - голямо разнообразие на колички или ще трябва до София да се идва Rolling Eyes

# 237
Veggie, първите ми качени 2кг са от попара😃 просто не можех да преглътна друго. Пак каъо има сиренце и масло, има нещо полезно вътре.

Оказва се, че определено бебчо се усеща Simple Smile това, което мислех че са червата, са си ритничета , но толкова лекички и нежни, както казвате - пърхане на пеперуда.

# 238
И аз се будя много често, средно по 3 пъти на нощ за ходене до тоалетна. От около месец нощно време се появиха и едни контракции, около 3-4 на нощ, които са безболезнени, и слава Богу само през нощта. От събота насам пия магнезий вечер преди лягане и утрогестан 2х1, но попаднах на мнение тук във форума, че утрогестан не бива да се пие след 20 г.с. Някой знае ли нещо повече по въпроса? Все пак усетих веднага, че стяганията поизчезнаха - тази нощ само 2 и много леки. Може би са от т.н. подготвителни контракции, няма болка. Някой друг има ли с подобни контракции? Сега съм в 18 г.с.

# 239
Здравейте дами, добре дошли на новите бъдещи мами!

Вчера бях на фетална ехокардиография при д-р Маринов в МБАЛ "Надежда". Прегледа мина сравнително бързо, но по-важното е че всичко е наред със сърчицето на бебчо. Обясни ни подробно всичко и каза че се развива нормално и не трябва да се притесняваме. Доволна съм. Препоръчвам лекарят.

За качените килограми аз съм засега с +2, започнах от малко повече така че засега се радвам че не са повече. Не се ограничавам в храна и калории. Преди да забременея имах проблеми с инсулина, но другия месец и него ще изследвам да видя как се движи. Закуската ми обикновено е препечена филийка със сирене. Честно казано нямам желание за нещо друго, макар че искам да разнообразя.

От вчера пия магнезий, защото имам контракции, които не усещам (видяха се на УЗ). Засега ще пия до следващия преглед при АГ, дано всичко да е наред Blush пожелавам ви приятен ден!

Общи условия

Активация на акаунт