АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 323
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Мама Леона с близнаците феталната може да се отложи най-късно до 19+1/2, но най-добре е в 18та.В 20г.с е късничко. Аз правих 19+1, защото исках и ММ да присъства, а няма как през седмицата.

Аз съм 100% сигурна, че ми казаха да се обадя в края на месеца, за да си запиша час за първите дни на април, когато ще съм 20+. Сега ще се обадя във Фемина. А за кое е късно? Нещо не може да се види след това ли? Притесних се малко. Сега ще звънна.

# 241
  • Пловдив
Velinova , за колички в Пловдив ти препоръчвам да се отбиеш във Вис Виталис, имат доста модели и марки ,правят отстъпки и аз май от там ще взимам. Иначе има и в Стара Загора доста добре зареден магазин - Галикс май беше .

Някой да пие магнезий на Биолектра ? Или по-скоро да може да го съпостави с някоа по-евтин вариант?

# 242
Малее като ви чета направо гузно ми става. Аз само боклуци ям и между тях, я някоя салата, я ядки, евентуално някой плод. Основно съм си на глупости. Не ми се яде друго просто 😐
Мама Леоне във Фемина 2рата ФМ е след 20г.с ,но не знам с близнаци дали има разлика. Не се шашкай, на различните места са различни сметките им. Не мисля, че е проблем точно втората да се забави с 1-2 дни. При първата е проблем. Ако звънеш във Фемина, сподели какво са ти казали.

# 243
Тук правят феталната морфология между 20 - 23 г.с., но може би при близнаци е по-рано? Най-добре да питаш лекаря.

# 244
Аз от началото на бременността не мога да спя,будя се в 4- 5 най-късно,досега не ми се е случвало да спя поне до 7ч. като нормалните хора 😁 мм се шегува,че вече съм станала таласъм и съм напълно готова за будуването с бебето 😁
За закуските сега ми е голяма мъка като спрях тестото,все натам ме влече и направо ми се  плаче като си помисля за някоя баничка.Ограничавам се с киви и кисело мляко,но понякога си отпускам и по половин кроасан,така и така не мога хич без тесто,поне да е само сутрин.

# 245
  • София
Закуската при мен включва задължително нещо пълнозърнесто - при мен всякакви зърнени и въглехидратни храни са забранени от следобед нататък и гледам сутрин и на обяд да ги приемам. Така че - или кисело мляко с някакви гризини/солети. Или две филийки пълнозърнест/лимецов хляб на сандвич с масло и риба или колбас - с колбасите и шунката също взех да внимавам, защото в повечето има нишесте и/или някакви захарни добавки. Събота и неделя като имам време правя пълнозърнести палачинки, пълнозърнести макарони и пр. Само да кажа, че аз по принцип пълнозърнести неща мразя и ми е по-лесно изобщо да съм без тях, преди карах само на кисело мляко сутрин, но като забременях взе много да ми прималява и се оказа, че това е причината.

# 246
Аз през деня хапвам на ротационен принцип от ястия/комбинации, които съм ги сметнала като ВХ и съм ги мерила как ми се отразяват на КЗ и си ги въртя с нескрито желание, защото са главно любими неща, които сега още повече ми се ядат - сирене, хумус, високомаслено кисело мляко, орехи, карфиол итн. Мъжът ми вече се примири, че всеки списък за пазаруване започва със "сирене", както и че хумус може да се добави към всичко и дори вече не ме гледа учудено. Презапасяването със замразен карфиол също е факт, след като веднъж отидох да си взема и го бяха изкупили и бях сърдита на целия квартал.

# 247
Казват, че е полезно да се ядат пълнозърнести храни, и за бебето , и за метаболизма.
Аз хапвам 2 филийки хляб тип “Вита” с каквото ми падне - лютеница, крема сирене, домат и кашкавал. Отгоре затапван с някакъв плод и до към 13ч за храна не мисля.
Между другото, сега има един хляб в Лидл, опакован е, не от пекарната, пълнозърнест с различни видове семена, доста е вкусен.

# 248
Аз съм -2кг. от голямото повръщане и не възвръщам нищо. В 18+5 см..макар че докторите ме водят в 19, въпреки че ми смениха термина..Още ми е трудно да ги схвана тези седмици..Утре и аз съм на ФМ. За закуска започнах да ям сандвичи с яйца и сирене..Колкото не ядях хляб преди сега само натам ме влече и пак не качвам, ама още си повръщам сутрин. Чакам с нетърпение да ми се прияде нещо. Знаете ли дали в БГ се мери таза, за да се установи дали може да родиш естествено и кога се прави, защото тук в Холадния, познати ме посъветваха да искам да ми го премерят, за да не ме мъчат излишно с тяхното естествено на всяка цена.

П.С. Добре дошли на всички нови бъдещи мами Simple Smile

# 249
Ifsinka, мери се, в късните месеци 8-9ти, заедно с главата на бебчето и се преценя дали изобщо е възможно нормално раждане.

# 250
От раждала приятелки съм чувала ,че мерят таза,но и че не е много надеждно. Имам доста приятелки с тръгнало нормално раждане и в последствие секцио,но не съм разпитвала дали е заради тесен таз 🤔

# 251
Ей, значи, правите струвате и в тази тема само храни се мотаят и то какви ли не... не че ми се дояждат много като чета, ама сега едни кроасани от Лидл ми се набиха в очи... сигурно ще намина тия дни до там.. какво ще правят момичетата, дето нямат Лидл.. се чудя, ако им се дояде..
Днес бях на ЖК.. за месец и половина съм качила килограм и половина Joy кошмар... даде ми направление пак за изследвания,ще видя какъв резултат ще изкарам този път с кръвната захар... иначе и днес ми казаха, че е госпожица, отговаря си напълно на седмицата, сега си чакаме следващия месец да видим колко ще е пораснала Blush

# 252
Здравейте,мамчета!Аз съм в 18 +4 и до сега съм качила 6 кг..от които 4-през
 февруари.Явно съм била депресирана😀
Аз също съм от тези,които не закусват сутрин.Цял преди обяд изкарвам на плодове,после обядвам,и да си призная,че най-обилното ми хранене е вечерята.Но поне гледам до 19 часа да съм приключила.😉

# 253
  • Варна
Morelline аз пия Биолектра, твърди капсули (11,39лв.) , но не мога сравня с други, за първи път пия магнезий, а и на рецептата ми пишеше Не заменяй.
Закусвам задължително, откакто разбрах , че съм бременна, обикновено каквото ми видят очите Grin , в  началото налитах на банички и мекици, но доста ги ограничих, сега наблягам на кис. мляко, плодове, бисквити, кроасани...

# 254
Розови гащи, момичета! Преди малко ми мина 4Д-то, мома отвсякъде. Док каза, че действително е намало нужда от второ БХС, като ми видя резултатите от първото. Спомням си, че и някой друг имаше резултат по-нисък за FreeßbCG. Моят беше 0,46 на първия, ранен БХС. Всичко друго беше ок, но заради това 0,46 ми препоръчаха втория БХС, защото по учебник така се правело. Но и моят ЖК док, и този от 4д казаха, че си е добър резултат и няма нужда от второ БХС. и така...
Ново двайсет обаче - от вчера пия профилактично Магнерот - възможно ли е магнезият да ми причини леко разстройство?

Общи условия

Активация на акаунт