АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 242
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Viliana90 и аз съм от Варна, но утре съм на работа, иначе бих дошла за компания. После да разкажеш как е минало Blush

Редактирам за да не са последователни постове Stuck Out Tongue Winking Eye
Къде изчезнахте? Как минаха лекциите? Аз вече съм +10кг. Cry  Малката, тази седмица много шава... но тъкмо реша да я снимам и спира Grin 

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 10:02 от Pepity007

# 466
И аз се притесних толкова време никой не пише.
Аз не смея да се кача на кантар. Последно на 9 март бях плюс 6 кг, но имам чувството, че бедрата ми наедряват с всеки изминал ден Sad Трябва да се претегля пак и да споделя притесненията си за килограмите с моя лекар на следващата ни среща по ЖК.

# 467
Здравейте мамчета..Охх, аз нещо съм в много лошо психическо състояние, някаква параноя ми гони, непрекъснато сънувам починали хора, шашкам се за всичко..сърцебиене..Иначе мъничката много шава и като не е доволна ме рита яко..

Как минаха лекциите? Какво научихте? Аз мисля да се запиша за 7ми месец на Курс за подготвяне на раждането, за това как да се грижим за бебока след това и на Първа помощ за деца.

# 468
Аз от сутринта въртя телефони ,АГ-то ми даде направление за кардиолог и голям зор да намеря свободен час,казват ми часове за след месец и половина  Laughing
За кг засега удържам фронта с +4 ,но и това ми се вижда много при положение,че се храня основно със салати и съм спряла всякакво тесто и сладичко  Sad

# 469
  • София
И аз съм на диета (поставена от лекар без сладко и бял хляб и изобщо половината от нещата, които обичам), но на кантара не му пука за моята диета. Килограмите ми са над +7 и си се увеличават всеки ден Sad
Относно лекции и курсове ще мисля нещо като изляза официално в болничен.
Започнах да се замислям и за раждането - тъкмо се бях спряла на Токуда и гледам как вдигнаха цените и то не с малко та взех да се колебая, че нещо финансите взеха да ме притесняват - до момента съм около 6000 лв (само лекари, изследвания и лекарства), сега раждане минимум 3000 лв., искам и стволови още 5000 лв. = 14 000 лв. А това е без абсолютно нищо закупено за бебето - количка, креватче, дрешки....

# 470
  • София
И аз се чудех защо никой не пише. Сърцебиене и аз имам - предимно вечер/нощем. По принцип коментирахме с АГ, че след 31 седмица ще правя консултация - аз така или иначе трябва да направя такава, защото съм със сърдечно заболяване и профилактично трябва да вземам антибиотици по време на раждането (кардиолог трябва да ги изпише).

Едно тъпо питане - вие как мерите пулса си? Aпаратът ми за кръвно е механичен и няма такава функция, съответно и аз меря пулс по най-допотопния метод, но няма как да го правя по всяко време, а и не съм сигурна, че винаги го засичам точно. Обмислях да си взема фитнес гривна заради пулсомера. Някоя от вас има ли някакви наблюдения/опит или пък други идеи?

# 471
Аз от сутринта въртя телефони ,АГ-то ми даде направление за кардиолог и голям зор да намеря свободен час,казват ми часове за след месец и половина  Laughing
Аз ходих при Николов в Щерев, той не запазва часове, но е там от 8 - 8.30 до 13 часа всеки делничен ден. На мен ми изписа бета блокери, които като пих два дни и спря да мърда бебето и се отказах да го пия засега. Може би ще пробвам само с Валидол.

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 13:20 от Danito87

# 472
elena_e - с фитнес гривната - недей да правиш тази грешка , или трябва да дадеш наистина доста парички. Мисля че има електронни кръвни апарати, с който можеш сама да мериш, но ако има по-запознати да кажати препоръчат.
Иначе аз днес бях на ЖК, всичко е наред. Потвърди девойка, която вече е 500гр. Пусна ми кръв и урина, мери ме, тегли ме, всичко е 6!

# 473
Има и приложения за телефон, които мерят пулса, но не знам колко са сигурни...

# 474
  • Варна
Аз си купих от Лидъл, ел. апарат за кръвно ,на промоция 35-40лв., сверих го с механичен (имаше разлика 5-10 единици), мери и пулс, за тази цена съм доволна Grin

# 475
При мен апарарът за кръвно сам си го мери, обаче си признавам, че никога не съм обръщала внимание - следя само налягането. Срам, не срам - може ли да ви попитам в каква връзка го следите като показател и над какви стойности трябва да се обърне повече внимание?  Наистина не е ставало въпрос при лекарката ми досега за това...

Иначе от вчера тук е топло и като по команда ми отекоха копитцата. Днес съм с компресиращи чорапогащи и въпреки облекчението в сравнение с вчера пак съм си доволно набухтяла. Имате ли рецепти за справяне с това?  Разходки правя (по няколко на ден), вода пия, но винаги като стане жега е така, а сега е още по-осезаемо.

# 476
Мм купи апарат, уж хубав за около 100 лв ,но честно казано хич му нямам доверие. Понякога сутрин ми показва извънземно кръвно от 150 на 100,следващо мерене след 2-3 минути 115/75  и да се чудя на кое да вярвам Grinning

# 477
  • София
Електронните апарати за кръвно наистина мерят и пулс, но няма как навсякъде да нося апарата с мен. Гривните уж могат да отчитат 24 ч., затова се замислих за такава. Но и съм малко скептично настроена и още проучвам въпроса - на мен дай ми техника да избирам Simple Smile.

# 478
Елена, защо не огледаш тези апарати, които са за китка, поне не заемат място и можеш да си го носиш в дамската чанта 😉

# 479
Мм купи апарат, уж хубав за около 100 лв ,но честно казано хич му нямам доверие. Понякога сутрин ми показва извънземно кръвно от 150 на 100,следващо мерене след 2-3 минути 115/75  и да се чудя на кое да вярвам Grinning
Аз си купих механичен с помпичка, на електронните хич не им вярвам. А иначе като ставаш да вземеш апарата от самото ставане и ходене, ти се вдига кръвното.

Общи условия

Активация на акаунт