АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 343
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Добро утро! Аз съм +8кг., 21+4 г.с., но още от началото намалих движението (заради зацапвания), а после увеличих тестяното (заради лакомия Flushed Rolling Eyes ), сладкото ми е изключително трудно да намаля, но скоро и това ще стане.
Когато се преуморя и мен започва да ме наболява тук там, затова сядам поемам малко въздух и тогава продължавам.
Забравих да кажа, добре дошли на новите мами Flowers Blossom

# 211
  • Пловдив
Аз съм 18+3 и досега съм +5 кг., като в началото отслабнах с един, но после бързо възвърнах форма Grinning

# 212
Добре дошли на новите мами Simple Smile

Дайте да не говорим за кг, че се депресирам всеки път като се пъхам в някоя дреха. Уж съм качила до момента 4-5, 19+3, но видимо съм много подпухнала. Имам бузи даже... незнам докато стане време за фотосесия, дали ще се събирам в обектива.

Видяхте ли тази тема ? https://m.bg-mamma.com/?topic=1103825

# 213
  • София
Много благодаря за отговорите, момичета. Мен диетата не ме притеснява особено много - посвикнах й, а и наистина помага да контролирам кръвната захар. Само исках да знам дали е нормално да доведе до загуба на тегло (все пак вече сме в средата на бременността) или аз нещо не правя като хората. Все за нещо има да се тревожим. Ако миналата година по това време някой ми беше казал, че ще се оплаквам, че не дебелея, щях да реша, че не е с всичкия си Smiley. Но пък и имам време да наваксам.

# 214
Момичета, колкото и да го мислим няма да се размине без някое килце по нас. Важното е обаче после как се свалят. Блазе им на тези, които месец след раждането са си върнали формата. Аз  не съм от тези късметлийски. Даже след предишното раждане така ми беше увиснал корема, че ме питаха да не чакам още едно. После се взех в ръце и си свалих и всичко, че и повече, ама с диети и лишения.

# 215
И аз така съм си казала - сега ще хапвам каквото ми се яде. Все пак гледам да е сравнително здравословно и избягвам пържено, захар, бели тестени храни. В 18 г. с. съм и съм качила 4 кг от началото на бременността. Понякога вечер хапвам по 1-2 плода (снощи круша и ябълка) вместо по-тежка вечеря и се чувствам по-леко на сутринта. Прекаля ли вечер на сутринта ме боли гръб, единият ми крак леко се подува и като цяло ми е по-тежко.

# 216
Аз съм 17+5 и съм качила 3 кг за сега. Но наистина се старая да се ограничавам от към тестени изделия, макар че не винаги ми се получава. Замествам шоколадите с ябълки 😁
Ох, от два дни се притеснявам, че много малко усещам бебето. Преди това беше по-активно. Някой беше писал, че корема му изведнъж е пораснал - и при мен е така. Надявам се, че просто се е обърнало в поза която да не усещам движенията и всичко да е на ред.
Не се притеснявай, и аз от няколко дни него усещам но и съм с предна плацента, те са още мънички нямат много сили а четох че спят по 16ч

# 217
  • София
И аз съм с 4 кг отгоре от началото на бременността. За сега съм доволна от себе си, но и започнах с доста излишни килограми. Гледам да се ограничавам, но не винаги успявам де Grinning Повече се притеснявам към края да не започна да трупам бързо, но времето ще покаже.

# 218
Дам аз съм тая с разрасналия се корем ххахаха. Впрочем аз хич не вярвам в тези  определения щом корема ти  е едиси какъв ще момиче или момче. Ала майтап ето, че хем цялата се  изпъпих в началото и космясах, хем изобщо корема не се обормя като бременен. Аз по начало качвам на дупе бедра и талията ми ако е погледнеш в профил  тъничка, като се бърна в анфас  съм широкичка. Та сега се разширих и разлях още повече. Все още корема ми излгежда повече като похапнала и наляла се от колкото на прилежно оформеното бременно коремче хаха. Та по тези критерии се видяло , че си с момиче хаха. Този път "науката" позна Grinning
За килограмите - страх ме е да се кача  - по последни данни съм към 6-7 кила отгоре. Просто мечтите ми да се вмесят в здравословните 15 кг отгоре нещо заминават.... Вчера за първи път си позволих от бая време насам газирано. Купих си безалкохолна бира и с всичкия си да взема  и един сладолед да изям. Мале народе щях да пукясам ахаха Тъй като явно разместването на вътрешните органия почва да става факт и като обърнах кенчето , буквално имах чувството ,че стомаха ми се намира между двата бели дроба и сърцето хахахаха. Мисля ,че доближих чувствотото на 9 месец ахаха ( и вида ). Тази моя постъпка ме доведе да се зарека и даже да напиша следния списък хахаха

Скрит текст:

# 219
  • Варна
Здравейте момичета, отдавна не съм се включвала, но гледам да съм в крак с новостите и чета всичко Simple Smile
По темата с килограмите - аз все още съм - 1кг в 18+1, но както и преди съм споменавала си започнах с много килограми отгоре и може би това оказва влияние.
Още не усещам бебето, а като ви чета, така ми се иска да ме срита отвътре Simple Smile ММ с надежда си слага ръката върху корема ми, но явно му е раничко на малкия и трябва да заякне още малко. На преглед съм чак другия четвъртък и вече нямам търпения да видя човечето

# 220
Enjoylife, така се почувствах за пръв път и аз след една вкусна вечеря в ресторант петък вечер. Имах чувството, че не можех да дишам. От тогава си казах, вечер по-внимателно и действително има ефект. Хапвам вечер супа или плодове, или по-малки порции. От тази вечеря преди седмица-две дори ми се стори, че коремът ми изведнъж порасна за денонощие! 😄

# 221
Много благодаря за отговорите, момичета. Мен диетата не ме притеснява особено много - посвикнах й, а и наистина помага да контролирам кръвната захар. Само исках да знам дали е нормално да доведе до загуба на тегло (все пак вече сме в средата на бременността) или аз нещо не правя като хората. Все за нещо има да се тревожим. Ако миналата година по това време някой ми беше казал, че ще се оплаквам, че не дебелея, щях да реша, че не е с всичкия си Smiley. Но пък и имам време да наваксам.
Здравей, аз съм от юнските мами, но минавам и през другите теми, в които се обсъждат и много интересни неща, та' включвам се да ти кажа, да не се притесняваш, че не качваш. Аз съм в 27 г.с. и все още съм под теглото си от преди да забременея, макар че нямам предписана диета. Свалих 5 кг в 8 г.с. и още не съм си ги качила всичките. Говорих си и с доктора, който каза, че няма никакъв проблем, просто всичко е по бебето, ако то расте (т.е. видимо виждаш как нараства коремчето, всичко е ОК)

# 222
Sunshine, розов щъркел моля!
Всичко е наред, годпожицата е 400 грама!!!

# 223
Хехе, Enjoylife, имам същите холандски пантофки, само че не са с магнитче 😊

Elena_e, и според моята лекарка е нормално да има такива варирания в теглото, важните показатели са развитието на бебето и нивото на кръвната захар. Ако там всичко е наред според лекарите, просто увеличавай калориите според предписанията за втори и трети триместър и бъди спокойна (освен ако не тръгваш от мнооого нисък BMI).
Аз съм със задна плацента, но досега не съм усетила отчетливи движения. Имам съмнение за едно превъртане в корема, но то беше толкова леко, но не знам дали беше бебето или изяденият малко по-рано сухар.
И аз съм от задъханите в последно време Simple Smile

# 224
Говорейки за килограми и хранене, вие какво закусвате? Аз съм свикнала да закусвам, но се притеснявам, че хапвам главно фикийки на закуска... Пробвах с кисело мляко и овесени ядки но не ме наяжда. Бананите също избягвам, че са доста калорични 🤔

Общи условия

Активация на акаунт