АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 226
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Ето ви и вас, започнах да се затъжвам Blush Преди няколко дни минаха и моите ФМ и ФЕ, но понеже трябваше да пътувам  Варна-София си докарах контракции и доста се притесних, пия биоелектра и но шпа, но пак се проявявт. Иначе всичко с бебока е наред. На 10 съм на ЖК и пак ще  питам за шийката, че сега това ме тревожи. Ще попитам и за вливане на магнезий
За килограмите, когато в 17 седмица бях на преглед, бях качила 3 кг и малко и акушерката каза, че са над нормата и от тогава почти спрях сладко и тесто, но последните няколко дни пак си позволих и сега не ми се качва на кантара, но на 10 искам-не искам....

# 481
Мм купи апарат, уж хубав за около 100 лв ,но честно казано хич му нямам доверие. Понякога сутрин ми показва извънземно кръвно от 150 на 100,следващо мерене след 2-3 минути 115/75  и да се чудя на кое да вярвам Grinning
Аз си купих механичен с помпичка, на електронните хич не им вярвам. А иначе като ставаш да вземеш апарата от самото ставане и ходене, ти се вдига кръвното.
предвидливо апарата ми е до спалнята и го меря още със събуждането  Laughing
пък с механичен не мога сама и затова се наложи да купуваме електронен  Blush

# 482
  • София
Момичета, аз не меря кръвно, но за сметка на това от 2-3 дни сърцето ми бие във всички части на тялото неудържимо. Няколко пъти си мерих пулса (на ръка, нямам апарат) - все го броя 78-79 в минута, което за мен абсолютно в нормата. Ще разговарям на тази тема с лекарката следващата седмица.
Относно килограмите, аз съм вече +9 кг , ще се опитам да се храня по-малко и по-здравословно, но ме притеснява сладкото - откакто съм бременна, ям сладко (и то доста) всеки ден по два пъти.

Обич Синеока,  аз имам същия проблем с краката, но нямам никакви адекватни съвети, така че, момичета, кажете вие.

# 483
Тъкмо си говорим с братовчедка ми, че нейна приятелка е бременна в 21ва седмица и бебето е момче. Какво е летяло във въздуха ноември 2018та идея си нямам, обаче масово момчета ще се появят Август тази година 😳
За килограмите съм около +6, но нещо кантара не е наред, посочва различно в различните стаи. Последните седмици най-много се качва, поне така беше при мен с предната бременност Sad

# 484
Здравейте, мами!
Включвам се за първи път (и изобщо за първи път се регистрирам в Бг-Мама)! Видях, че се интересувате от специалист фетална кардиология - аз скоро бях насочена към доктор Румен Маринов в Надежда (70лв.). Приятен, спокоен, коректен мъж, който ни отдели време. Е, почакахме 30-40 минути след записания час, но съм наясно, че щом си в болница - чакаш. Успех! 🤞 Радвам се да се присъединя към вас!

# 485
Аз меря кръвното и пулса с електронен апарат за кръвно. Купих си уж "най-добрия" на пазара. Иначе по отношение на това, което някой беше написал по нагоре, че първият път като мери излиза много високо, след това нормално, няколко доктора са ми казвали, че с електронните апарати второто мерене е по-вярно. Като нямам апарата си меря пулса по стандартния начин и си броя..Тази сутрин ми беше 95, имах чувство, че ще ми изскочи сърцето..
А по отношение на гривните, за да е добра, наистина трябва да е скъпа..имам няколко познати, които си взеха и дадоха по над 300лв, но са доволни..аз не бих заложила на нея само за мерене на пулс Simple Smile

# 486
Аз си меря кръвното с електронен апарат 1 път седмично, 3 пъти през 5 мин. и си записвам средната стойност. При мен е ниско и от началото на бременността е около 97/65. Тази седмица пулсът ми беше 100. Коментирах го днес на ЖК с лекарката и ми каза, че е висок заради анемията. Иначе с бебчето всичко е наред, полът още не го виждат със сигурност. Днес започнах 21 г.с. и ми пуснаха още веднъж кръвни изсл. и урина по здравна каса.

# 487
И аз меря по 3 пъти и смятам средното.Добре,че не всеки път ми показва голяма разлика,иначе ще е голямо чудене високо ли е или не  Laughing

# 488
Здравейте, момичета! Hug Моля за помощ! Има ли някой от Плевен в темата? Много ми е трудно да избера къде да раждам. ЖК ми води д-р Николай Славов в Авис Медика, но като цяло не ми се дават 1000+ лв за нормално раждане. Можете ли да споделите някакво мнение как е във Втора Градска например?
Казаха ми че е възможно лекаря ми да практикува и в друга(не частна) болница, но не мога да намеря информация. Ако е така ще мога да родя в държавна болница с избор на екип и пак да си родя при него без да хвърлям 1000 лв на вятъра! Разбира се като влязох в кабинета забравих да го питам.. Grin

Фетална морфология ще правим чак след месец. Нямам търпение да огледам малкия човек малко по-подробно! Днес пуснахме микробиология, че нещо ме съмнява това уж нормално течение. Назначи ми и кръвни изследвания и урина..
Хубава вечер на всички!

# 489
  • София
За кръвното разчитам на механичния апарат - успявам да си го измеря точно с него, засичала съм. А за пулса ми се искаше да имам възможност да го засичам в различни ситуации и по различно време - няма как да катеря стълби примерно и да извадя апарат за кръвно Smiley. Благодаря за отговорите за гривните. Като цяло не съм си сложила бюджет, но ще видим колко пари ще ми се откъснат от сърцето само заради пулсомера и евентуално крачкомера. Като се знам други фитнес функции едва ли ще ползвам след време.

Да се похваля - мина ми феталната ехокардиография. Девойката има съвсем здраво сърчице (поне в това отношение на се е метнала на мен).

# 490
Здравейте, момичета! Hug Моля за помощ! Има ли някой от Плевен в темата? Много ми е трудно да избера къде да раждам. ЖК ми води д-р Николай Славов в Авис Медика, но като цяло не ми се дават 1000+ лв за нормално раждане. Можете ли да споделите някакво мнение как е във Втора Градска например?
Казаха ми че е възможно лекаря ми да практикува и в друга(не частна) болница, но не мога да намеря информация. Ако е така ще мога да родя в държавна болница с избор на екип и пак да си родя при него без да хвърлям 1000 лв на вятъра! Разбира се като влязох в кабинета забравих да го питам.. Grin

Фетална морфология ще правим чак след месец. Нямам търпение да огледам малкия човек малко по-подробно! Днес пуснахме микробиология, че нещо ме съмнява това уж нормално течение. Назначи ми и кръвни изследвания и урина..
Хубава вечер на всички!

Здравей аз съм от Плевен. Също си водех консултациите в Авис, но при Павлина Петрова, но не бях доволна. Сега съм при Неделковски, който води консултациите Еврика център, но изражда във Втора база. Ако искаш може да обсъдим информация лично, можеш да ми пишеш във фб - Вени Георгиева. Ще се радвам на съмишленик Simple Smile

# 491
  • София
И аз се чудех защо никой не пише. Сърцебиене и аз имам - предимно вечер/нощем. По принцип коментирахме с АГ, че след 31 седмица ще правя консултация - аз така или иначе трябва да направя такава, защото съм със сърдечно заболяване и профилактично трябва да вземам антибиотици по време на раждането (кардиолог трябва да ги изпише).

Едно тъпо питане - вие как мерите пулса си? Aпаратът ми за кръвно е механичен и няма такава функция, съответно и аз меря пулс по най-допотопния метод, но няма как да го правя по всяко време, а и не съм сигурна, че винаги го засичам точно. Обмислях да си взема фитнес гривна заради пулсомера. Някоя от вас има ли някакви наблюдения/опит или пък други идеи?

Аз още в началото си купих фитнес гривна - която освен пулс мери и кръвно, струваше ми 70 лв. За мен пулса е важен тъй като съм с хашимото и при увеличаването на л-тироксина е важно да се следи (или поне така ми каза ндокринолога).
За момента съм доста доволна от гривната - купих си и апарат за кръвно , който също мери и пулс. Като информация не им вярвам на 100% нито на апарата нито на гривната, но ми дават ориентир. Обикновенно данните, които ми измерват на Ж.К що годе съвпадат с тези от гривната и апарата. Ако видя отклонение на гривната проверявам как е и на апарата. 

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 19:23 от Aisi_Popova

# 492
Момичета, а вие мисли ли сте от сега, при възможност да избирате раждането, дали да е естествено или операция какво бихте избрали и ако има вече раждали мами ще е интересно да сооделите впечатления ? Simple Smile

# 493
Milky, добре дошла при нас, моце да ни кажеш дста на термин и дали очаквате мъж 😃
Да ви кажа аз не съм имала учестен оулс или високо кръвно до момента, но през жегите тепърва се започва.
Queeny , стана ли време да раждаме 😃 аз имам огромен страх от естественото, не от болката, а от това да не се наложи форцепс или нещо да се случи с бебето. Като знам в БГ болниците какво е отношението, натискането на корема, изпитвам огромен страх наистина. От друга страна след секцио болката е доста силна, с възстановяването бавно, та наистина незнам какво ще правя ...

# 494
  • Благоевград
Quenny23 аз лично, живи и здрави да дойде този момент, ако имам как и от медицинска гледна точка всичко е наред бих предпочела естествено. Разбира се, първо ще проуча нещата с болниците и как те в повечето случаи процедират, защото вече за какви ли случаи не съм чувала..

Хубав ден момичета и чакаме само хубави новини Heart

Общи условия

Активация на акаунт