АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 173
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Мокри кърпи ползвах бебелан - зелените или розовите. Тези с невен и на памперс не ми харесваха как миришат. Докторката каза само навън или в краен случай да ползвам мокри кърпи, иначе - на чешмата. Сега сме на едни от Лидл, доста повече ползвам, защото още е на памперс, а не мога да го вдигам вече. Е вдигам го по малко, ама ако се мята и за по-дълго ми е трудно

# 631
Относно къпането използвам душ олио на Биодерма. Искам да попитам, защо като носиш момче не се пие утрогестан? Аз имам скъсена шийка 2,5 и ми назначиха утрогестан вагинално. Ще съм благодарна да ми обясните?

Защото прогестеронът е женски хормон и витаеха някакви митове из пространството. Говорих го с лекар - няма никакъв проблем, аз пих прогестерон до 15-16 седмица, с момче съм..

# 632
Относно къпането използвам душ олио на Биодерма. Искам да попитам, защо като носиш момче не се пие утрогестан? Аз имам скъсена шийка 2,5 и ми назначиха утрогестан вагинално. Ще съм благодарна да ми обясните?

Защото прогестеронът е женски хормон и витаеха някакви митове из пространството. Говорих го с лекар - няма никакъв проблем, аз пих прогестерон до 15-16 седмица, с момче съм..

Да. На който му е открит реален проблем и му е предписан - нека го пие. В моя случай не разбрах защо превантивно ми го изписаха като нямаше никаква причина да го взимам и затова взех решение да не го пия. Просто имах избор. А и не че мисля, че момчетата стават гейове след като майката е приемала прогестерон през бременността, но предпочетох да не го взимам, след като имам избор и нямам недостиг.
И аз говорих с трите си доктора. Всички ми казаха, че е по-добре да внимавам. Бяха чували за този "мит", но никой не ми каза, че са пълни глупости.
Не знам. Според мен, ако произвеждш достатъчно от хормона няма нужда да го взимаш. Ако имаш недостиг, тогава няма да навреди да го пиеш.

# 633
  • София
Mamma Leone,и мен  доц.Димитрова ме прати на екокардиография, защото уж не могла да види добре. Още повече като чу ,че е инвитро. ММ ми зададе същия въпрос. И той е на мнение,че е за пари. Ако не бях и казала,че е инвитро сигурно нямаше да ме прати. И в моят доклад пише,че всичко е наред със сърцето.

Аз също бях при доц. Димитрова, но не ме е пращала на ехокардиография, каза че всичко със сърцето изглежда добре. Дори не спомена нещо за третата ФМ. Обаче ми препоръча обременяване с глюкоза заради по-голямо количество околоплодни води (АГ-то ми каза същото още на първия преглед преди близо 2 месеца - не го бях споменала на доцентката явно си е бая видно).

# 634
Mamma Leone,и мен  доц.Димитрова ме прати на екокардиография, защото уж не могла да види добре. Още повече като чу ,че е инвитро. ММ ми зададе същия въпрос. И той е на мнение,че е за пари. Ако не бях и казала,че е инвитро сигурно нямаше да ме прати. И в моят доклад пише,че всичко е наред със сърцето.

Аз също бях при доц. Димитрова, но не ме е пращала на ехокардиография, каза че всичко със сърцето изглежда добре. Дори не спомена нещо за третата ФМ. Обаче ми препоръча обременяване с глюкоза заради по-голямо количество околоплодни води (АГ-то ми каза същото още на първия преглед преди близо 2 месеца - не го бях споменала на доцентката явно си е бая видно).

Привет!
А имаш ли някаква препоръка на листа най-отдолу от ФМ? Там трябва да пише за 3тата ФМ.

# 635
  • София
Mamma Leone, не съм била на ФМ във Фемина, така че не знам дали всички насочват към фетална ехокардиография. Правих по препоръка на лекаря си, като много подробно я обсъдихме. Това е доста специфично изследване и поне според моята АГ, за да е надежден резултатът, се прави от детски кардиолог (не АГ, не специалист по ФМ). Гледа се много внимателно сърцето за вродени дефекти, но също така се изследват кръвоток, пъпна връв, плацента, как се храни бебето. Според лекарката ми има трима-четирима специалисти, които могат да го направят, както трябва (на мен ми препоръча две имена - и двамата са кардиолози от Трета Градска в София, успях да отида при Маринов). Не е задължително изследване, има някои фактори, които го правят препоръчително - вродени сърдечни заболявания в семейството, съпътстващи заболявания на майката и др. Поне за мен прегледът си струваше - лекарят много внимателно огледа всичко, коментираше, отговаряше на въпроси. Аз самата съм с пролапс на митралната клапа, при предишната ми бременност бях правила фетална ехокардиография при Томова и тя твърдеше, че пролапс няма как да се види (друг е въпросът и че не е болка за умиране дори да го има). Ами сега Маринов дори и това огледа и беше категоричен, че бебето такъв проблем няма и е напълно здраво - може би техниката се е променила за няколко години, а може и да е до специалист.

# 636
Елена, благодаря за информацията! Hug

Разбира се, че всеки преглед е важен и безценен, но аз като бъдеща майка на близнаци плащам двойно прегледите и това вече започва да ми писва. Имах и една допълнителна ФМ през 15та гс. Сега и това. После и по-честите тонове. Остави всичко това, ама не мога и да спя от притеснение, защото платих 170лв за фетална морфология, за да ми мрънка Икономова как не можела да хване добре сърцата на бебетата и не можела да измери пулса. Тоест, тръгнах си неудовлетворена и доста притеснена от преглед, който платих и при който видях, че при повече желание можеше да измери сърдечния ритъм. Както и да е. Аз така или иначе се чудих дали да правя ехокардиография. Сега явно ще я правя, но притеснението си остана.

# 637
Здравейте момичета, аз спешно летях за България, майка ми почина....не пожелавам на никого да минава през това, още повече по време на бременност. Утре ще е тежък ден. Sad
Обадете се на родителите си и не забравяйте да им кажете, че ги обичате.

# 638
  • Варна
Съболезнования! Прегръщам те силно!

# 639
  • Благоевград
Съболезнования Veggie ! Нека почива в мир ! Ако имаш нужда от нещо до теб сме !

# 640
  • София
Здравейте момичета, аз спешно летях за България, майка ми почина....не пожелавам на никого да минава през това, още повече по време на бременност. Утре ще е тежък ден. Sad

Съболезнования, миналата година и аз минах през това, бъди силна и мисли за това, че ще е на по-добро място и ще ти помага винаги от там. Аз лично вярвам в това и мисля, че главно благодарение на майка ми и нейната помощ "отгоре" това е първата ми задържала се бременност. За съжаление ми лисва страшно много всеки ден Sad

# 641
Съболезнования Veggie

# 642
Съболезнования, мила! Бъди силна!

Аз мисля, че феталните ехокардиографии ги правят предимно за пари, нали всъщност феталната морфология е преглед н а всички органи на бебето, в такъв случай доктора казва, че не преглежда най-важния орган. Или не е компетентен? Не е ли така? Откакто докторите станаха търговци няма медицина!

# 643
  • София
Моите съболезнования!Дръж се! 😔😔

# 644
Съболезнования,мила. Да почива в мир.

Мама Леоне,аз сега бях при моят лекар в София и според него е хубаво да направя феталната ехокардиография.  Но,и да не я направя не е проблем. Аз обаче реших да се доверя и си записах час за д-р Румен Маринов от 3-та градска болница. Пък ще видим. По принцип с близнаци трудно се правят тези прегледи,но пък би трябвало да знаят как да преглеждат. Едва ли си първата бременна с близнаци. А относно парите,не ми се говори. Даже вчера си платих 3 лв потребителска такса при кардиолога,при положение че съм освободена по закон. Ама здраве да е! Но при теб сумите са доста високи 😲

Общи условия

Активация на акаунт