Спестяване на пари

• 142 942
  • 2 245
  •   1
Отговори
# 1 830
Аз говоря от моята гледна точка
 Все пак това е тема за споделяне на начини за спестяване, нали? Или Вие просто сте “на въпреки” срещу всичко и всички тук?
И аз така Simple Smile
Спестявам само на заплата, директно. Аванс не взимам, щото за мен това е обратното на пестене - а предхарчване.
От моя гледна точка.
Когато имаш деца и семейство и не си харчиш само за твои си неща и снаксчета, а основно за семейството и децата отива, тогава пак пиши как се получава Simple Smile На въпреки, срещу всичко и всички... Дали ще си направиш маникюр или ще купиш на детето сборник по математика, примерно Simple Smile Simple Smile Simple Smile 

Иначе много хора обичат да се возят на Тесла, вместо на Рено, предполагам.

# 1 831
  • София
Според мен, в момента да се спестяват, в смисъл да се слагат настрана 100-200-300 лв всеки месец е супер безмислено, защото следващия месец тези 100 лв ще са нищо.
Иначе съм за следенето на разходите и винаги съм била.

# 1 832
  • München, Deutschland
Спестяването на ненужни в момента пари винаги считам за по-смислено от пръскането им за глупости, ако ще да са и 100 или пък 20 лв.

# 1 833
Винаги съм била спестовна, но в света в който живеем в момента, предпочитам и аз да ида някъде, да хапна и да пийна, пред това да спестявам. С тая инфлация ми е безсмислено.

# 1 834
Никога не ми е било безмислено спестяването, но аз съм от притеснителните хора - имам възрастни близки, болести се случват, а и имам разни цели, така че спестяването винаги ми е било на дневен ред, без оглед на инфлациите, каквито винаги е имало. Спестявам, с различни темпове, от доста дълго време вече. Да, случва се да си харча спестяванията, случвало се е да плащам и за здраве, за съжаление. И в тези моменти съм била благодарна, че ги имам. Но както казах, аз съм от хората, дето все се притесняват.

# 1 835
Според мен, в момента да се спестяват, в смисъл да се слагат настрана 100-200-300 лв всеки месец е супер безмислено, защото следващия месец тези 100 лв ще са нищо.
Е още не е стигнала до там инфлацията. Има си смисъл да си поддържаш един стабилен фонд "за всеки случай" иначе ако ти се повреди кола, хладилник, ако ти се скъсат ботушите зимата да може да извадиш пачката и да си купиш нови.

# 1 836
Във Варна нулирате морето и преразпределяте за други харчове.
Като сме по темата.. ето веднага 200-300 спестени месечно, които иначе няма и да стигнат за седмица на плажа...
Ама кой каквото си има не го оценява в повечето случаи.
Ами не е така, ние лятото работим!

# 1 837
  • София
Всъщност аз не спестявам точно, но гледам да харча колкото преди. Мъжът ми изкарва повече, превежда ми определена сума в семейната карта, а с останалата можем да посрещнем непредвидени.

# 1 838
  • München, Deutschland
Във Варна нулирате морето и преразпределяте за други харчове.
Като сме по темата.. ето веднага 200-300 спестени месечно, които иначе няма и да стигнат за седмица на плажа...
Ама кой каквото си има не го оценява в повечето случаи.
Ами не е така, ние лятото работим!
Работите, но когато си вземете лятна, годишна или каквато и да е отпуска, не плащате квартира (току-що резервирахме за Варна място с паркинг на няколкостотин м от плажа и едвам намерихме за 120 лв на вечер...), Също предполагам, че една седмица да си взимаш билетчета за градския транспорт / кола от който и да е квартал на Варна до плажа и обратно ще е по-малко от сумата да минеш 900 км (450 на посока от Сф до Варна)... Та ако сложа 120 лв х 7 дни = 840 лв нощувки и 72л х 3,20лв/л = 230 лв път, това само дотук са си едни 1000+ лв, които като живущ във Варна ги нямаш. Може по-евтини нощувки за повече дни или пък може да се пътува с влак, това е само пример.

Оттук нататък храна, шезлонги и др. всички си ги плащаме.

# 1 839
Това, че сме от морето, не означава, че не ходим на почивка. Както вие ходите на море, така пък ние ходим на планина и съответно разходите са горе-долу същите.

# 1 840
Е не се прави, че не разбираш де .. морето не е само за туристи 😉
Даже и да не ходите на плаж последователни 10 дни, даже и да не киснете по капани целенасочено, пак се случва в ежедневието, дори не чак толкова планирано, което имате за даденост. Даже само по морската да минете си е достатъчно (от здравословна гледна точка де) ММ е от Бургас, знам за какво говоря. (То и затова не ни влече морето 😁)
Децата на плаж не ги водите, абсурд...

Все едно аз да кажа, че съм в Пловдив, ама в стария град и по тепетата не стъпвам, щото е само за туристи. Ми не е тамън така.

# 1 841
  • Варна
Не разбирам как ще се хване човек целенасочено от София да дойде на този мръсен плаж и високи цени, при положение, че Гърция е по-близо като разстояние. 🤷

Въпреки че морето е на минути от вкъщи, пак ходим всяка година на морска почивка.

това само дотук са си едни 1000+ лв, които като живущ във Варна ги нямаш.
Да, нямаш ги, ама ти ще се чувстваш ли на почивка, ако спиш у вас, чистиш и готвиш и ядеш у вас?
Това, че имаме море наблизо не значи, че цяло лято си почиваме и веем байряка. И ние имаме нужда от отпуска и пътуване, за да отидем на почивка, която струва същите пари.

# 1 842
  • Mediterraneo
От 7 години живея на морския бряг, но продължавам да ход на морски почивки. Че и определено по- скъпи и луксозни, отколкото преди( тогава не съм можела да си позволя такива). Не е същото да слезеш просто до плажа. Презареждането е и да се откъснеш от ежедневието, дори само гледката да смениш. Затова ходя на море, може да е на 200 км надолу по линията, но не е вкъщи. И разходите са си разходи.

# 1 843
  • München, Deutschland
Джинкс, не харрсвам Гърция - нито солените им морета, нито плажовете, които изискват да се придвижваш ежедневно с кола и да се пазиш да не изпиеш повече от 2 бири или пък да пътуваш.още повече до хубавите им острови, нито харесвам липсата им на разнообразна и вкусна храна. Да, знам за октопода на плоча и за лаврака, но за мен това е далеч от разнообразие... Също не харесвам и пенсионерските им курорти, в които в 1 през нощта си почти единствен на улицата, както и селца с общо 3 улици и 15 заведения общо, барабар с дневните кафенца... Впечатленията ми са от няколко различни места по Халкидики и... мерси съм, колкото ще да е близо.

Във Варна има и избор на кухня, и е град, ако нещо ти се наложи, и нормален интернет имаш, и няколко метъл барчета имате, и централната улица не са 3 пресечици по 50м всяка и това беше... И градски транспорт имате, ако човек не иска да е зависим с колата, може да иде с автобусче до Златните, Конст и Елена, Журналист... На север от Варна има разходки до Балчик, имаше чудесни зеленчуци в посока Крапец....

Изобщо, аз пък се чудя хората какво намират толкова в тази Гърция...

Готвене не би ми пречело на мен лично ни най-малко, хоби ми е и се радвам, когато ми остане време да го практикувам.

# 1 844
Децата на плаж не ги водите, абсурд...

Все едно аз да кажа, че съм в Пловдив, ама в стария град и по тепетата не стъпвам, щото е само за туристи. Ми не е тамън така.
Не знам дали ще ми повярваш, но на плаж за последните 3 години сме ходили два пъти, тази година не съм стъпвала на пясъка. Никога не съм обичала, но мъжът ми заради плажа дойде и бързо му се наситени. Големият син си мислих, че с приятелите ще ходи, оказа себе компания като нас, и те не ходят.

Общи условия

Активация на акаунт