Какъв крем за лице използвате? – Тема 14

• 61 665
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Какъв серум ползвате?И моята е кижа е доста суха.
Как определяте сухотата на кожата си - като следствие от дехидратация или от нарушен липиден баланс? Моята е от втория тип и като цяло обичам продуктите да са богати и да оставят филм. Обикновено се старая кремовете и серумите ми да са от една серия, но не винаги ми се получава, защото все трупам и искам да опитам и това, и онова, и другото...  Blush В момента съм в преход към корейска козметика, та от серумите ми остана да довърша само един 365 Skin Repear на Lancaster, който взех в разфасовка 100 мл. Харесва ми като апликация и усещане върху кожата, въпреки че не виждам никакъв ефект, а съм съвсем в края на опаковката. В последно време се улавям, че предпочитам в сутрешната грижа да ползвам един серум, а във вечерната - друг.
По повод на кремовете на Ланком, бих Ви препоръчала първо да си вземете пробички, за да видите как се държат, дали ги усещате комфортно, отговарят ли на изискванията и нуждите на кожата Ви и не на последно място - дали няма да предизвикат някакви нежелани реакции.

# 181
От кожa до кожa имa бaлкaн рaзликa. Дори и с еднaкви хaрaктеристики кожите не си приличaт. Зaтовa нямa универсaлен продукт и универсaлнa грижa, нито зaдължителни прaвилa. Нaй вaжно е дa познaвaш кожaтa си, нейните нужди и потребности, дa се вслушвaш и вглеждaш в тях и дa действaш според тях. Aко моя ритуaл зa сухa кожa е добър зa мен, то изобщо не ознaчaвa, че ще е добър зa друг със сухa кожa, зaщото особеностите сa твърде много и рaзлични и е много вероятно дa не бъдaт нaпaснaти въпреки еднaквия тип кожa. Кaзвaм тип, a не потребност, която е индивидуaлнa. Зaтовa нa всекиму според потребностите, a не според типa, който дaвa общ ориентир и очертaвa достa широки рaмки.
100% съгласна и само добавям, че и най-добрият изграден и тестван ритуал/рутина за конкретна кожа може да се окаже не съвсем идеален при смяна на климата и се налага отново да се коригира. Понякога нещо просто като една ваканция може да взриви рутината.
Моята смесено-мазна кожа често се оказва и дехидратирана. Откакто почнах активно да я хидратирам (с тонери и серуми, не с кремове!) и да не я пресушавам с салицил и прочие матиращи продукти мазните зони са много по-балансирани, порите много по-чисти и затворени и на 40+ се озовах с по-добре изглеждаща кожа отколкото на 20/30+, когато слагах "лек крем за мазна кожа и матиращ ФДТ". В момента ползвам "буламачи" от поне 20+ продукта (стана ми интересно колко са, ще ги преброя) Всъщност неотдавна снимах типичните си рутини, но оттогава добавих и серум с Вит. С + крем за очи + балсам за очи + ретинолови падове вместо Ретикор.

# 182
Здравейте,имам 2 въпроса:
1. Кожата ми не търпи наслояване на продукти и се ограничавам до крем и фдт. През лятото достатъчно ли е да ползвам слънцезащита и фдт или трябва да нанасям и още един крем под слънцезащитата?
2. Когато съм ползвала ВВ или СС крем досега, винаги съм ги нанасяла директно вместо дневен крем. Ако са със слаба покривност, слагам фдт отгоре. Задължително ли се слага крем под ВВ/СС или те могат да заместят дневния крем?

Може би бих предпочела крем със слънцезащита вместо само слънцезащита. Има кремове с фактор 30, които при мен са напълно достатъчни. Бях доволна от Апивита със стволови клетки от портокал - богатата текстура за суха кожа, но от миналото лято не съм го срещала по нашите аптеки. ФДТ не ми е задължителен през лятото, по-скоро само пудра ползвам. В момента слагам серум, крем без фактор, плюс слънцезащита, плюс ФДТ, понякога без ФДТ.
Напоследък попадам на разни статии за вредите от постоянното ползване на слънцезащита - липса на витамин Д, риск от хормонални смущения заради съставките на химичната слънцезащита, риск от злокачествени заболявания на кожата заради присъствието на ретиноиди в състава на слънцезащитата, съответно усилено производство на незрели клетки от дермата и риск от израждането им, .... съвсем започнах да се обърквам кое е правилно и кое грешно.
Като цяло карам по усет и избягвам да залитам по крайности.

Agent Provocateur, на 40+ може би вече узряваме и помъдряваме достатъчно, за да се научим да се грижим за себе си по адекватен начин Simple Smile И при мен на 40+ положението е по-добро. Научих се да се справям със сухите петна и лишеите през зимата, както и с честите обриви в резултат на премиване, неподходящи продукти и какво ли още не Simple Smile

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 15:56 от Light Beam

# 183
Серума не работи на това ниво,на което работи крема и няма как да оправи дехидратираната кожа.Серума работи на дермално ниво,крема на епидермално.Сериозно,това не е моето мнение,което не приемате,а доказана биология.

# 184
Последно пояснение, че започна да ми става сериозно неприятен тона ви - аз не казвам, че не ползвам "кремове" и не агитирам никой да не ползва кремове, а че ползвам комбинации от продукти вкл. кремове, които таргетират моите лични проблеми. Т.нар. от вас "буламачи" Grinning

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 16:47 от Agent Provocateur

# 185
Трябваше да съм по-подробна, малко съжалявам, че разпалих подобна дискусия. На 33 г.съм, със смесена кожа. Склонна съм към образуване на единични дебели подкожни пъпки, болезнени и без връх, които на финала ми остават  червени петна. Моята рутина сутрин е почистващ гел+ крем. Вечер- мицеларна вода(в момента за очите ползвам двуфазен дегриматор, защото от 3-4 месеца ме е нападнал сериозен миглопад и се бях уплашила доста)+почистващия гел от сутринта+ околоочен крем. Нощен крем не ползвам по принцип, но сега мъча Аква серума на Балея, ей така за проба. Кожата ми понася добре почистващи и хидратиращи маски, но не и ексфолианти(нито абразивни, нито ензимни, нито киселинни). Есента ползвах гликолов пилинг за домашна употреба и му възлагах големи надежди, но кожата ми никога не е била в по-лошо състояние, подкожни пъпки една до друга. Знам,че това е "част от играта", но психиката ми не издържаше на гледката в огледалото и го спрях. Та в заключение, освен смесена, кожата ми е много чувствителна, но в същото време не съм доволна от козметика за чувствителна кожа, не усещам лицето си добре почистено и защитено. Като цяло добре се чувствам с хидратиращите кремове на Авен, Биодерма, лайт версиите. Сега използвам студеното и мрачно време да довърша една лимитка на Ланком, който макар и по-мазен и топящ се като балсам, ми е перфектен и много ще ми липсва скоро.
По отношение на въпросите ми в предния пост, искам да добавя още нещо. Лицето ми не търпи наслагване на продукти Не търпи и едновременната употреба на няколко продукта от един тип(например да ползвам успоредно 2-3 мицеларни води). Ако сложа слънцезащита между дневен крем и фдт или крем +фдт+ пудра или руж- лицето ми стои грапаво и с видимо запушени пори. Правила съм всевъзможни комбинации,заменяла съм дневен крем със серум, сменяла съм декоративна козметика.. ....просто кожата ми иска да "диша" с минимум козметика. От фдт не се отказвам посмъртно, с годините съм се убедила,че ме пази от мръсотията в големия град. Преди дълги години, още като пуснаха първото ВВ на Гарниер го пробвах и не ми хареса, бързо изчезваше от лицето ми, СС на Буржоа също не ми хареса и спрях да купувам подобни неща, но сега искам да пробвам СС на Лумене и понеже всичко се води "крем", който защитава, хидратира и т.н.,все се чудя не са ли достатъчни за самостоятелна употреба или всички слагате крем под тях?! А относно слънцезащитата пак чуденката ми е същата- може ли тя да осигури всичко и да направи дневния крем излишен? Въпросите ми са породени точно от състоянието на кожата ми(както казах, не търпи наслагване, не търпи и ежедневно смяна на продукти, трябва ми време да сработи и по тази причина чинно си купувам по едно нещо и си го използвам до край). Много искам постоянно да си купувам нови неща, но лицето ми не одобрява чести промени.
Благодаря Ви,че ме изчетохте до край:hugs:

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 18:29 от Хелия

# 186
Аз разчитам на слънцезащитата от бялата и декоративка козметика.
Иначе ли ето ми мазнее зверски цял ден и го чувствам бетонирано.
Напоследък подновявам с термалната вода с фактор на Юриаж, защото знаем,че сложената сутрин злънцезащита трае 2 ч и трябва подновяване ,иначе все едно нищо.

Последна редакция: нд, 07 апр 2019, 16:17 от ДХ3

# 187
Трябваше да съм по-подробна, малко съжалявам, че разпалих подобна дискусия. На 33 г.съм, със смесена кожа. Склонна съм към образуване на единични дебели подкожни пъпки, болезнени и без връх, които на финала ми остават  червени петна. Моята рутина сутрин е почистващ гел+ крем. А относно слънцезащитата пак чуденката ми е същата- може ли тя да осигури всичко и да направи дневния крем излишен?
Не бих заменила крема със слънцезащита. Ако трябва да се откажа от едното, то това би била слънцезащитата. Има доста кремове, които съдържат и SPF.

# 188
Доскоро не ме притесняваше толкова слънцезащитата, но от 2 години насам, ако не се намажа с 50 фактор, изгарям. А не излизал почти през деня.

# 189
https://safo-bg.info/bg/-/3421--agiva-age-control-roses-q10.html

Някой ползвал ли е този крем? Взех си го днес. Малко пощипва след нанасяне.

# 190
Този 100% го имa в Елитис нa рaфтовете в отделa с продукти с бългaрскa розa или някъде другaде нa по нискa ценa. Сaфо - то бaя цени мятa, a и не е особено любезнa. Нито добрa продaвaчкa нa стоките си. Нямa дa купя нищо от мaгaзинa и. Пп Не съм ползвaлa покaзaния продукт.

# 191
Този 100% го имa в Елитис нa рaфтовете в отделa с продукти с бългaрскa розa или някъде другaде нa по нискa ценa. Сaфо - то бaя цени мятa, a и не е особено любезнa. Нито добрa продaвaчкa нa стоките си. Нямa дa купя нищо от мaгaзинa и. Пп Не съм ползвaлa покaзaния продукт.

Не съм го взела на тази цена. А и няма значение цената стига да е хубав.

# 192
И аз съм пример за сравнително добро състояние на кожата, заради адекватна грижа, но след 40+. До преди  5 години не съм ползвала крем, защото съм с принципно мазна и пореста кажа, а околоочен крем съм слагала много рядко и не толкова от грижа, а повече защото " повечето жени така правят".

Експериментирала съм не особено дълго, докато намеря "моите" козметични продукти, защото следях споделеното от съфорумки. Кремовете и серумите на "Биотен" ми бяха първите сполучливи попадения. Сега се вслушвам в кожата си, пробвам нови кремове и редувам сутрин и вечер различни продукти.
Надявам се кожата ми да е доволна от вниманието, което й оказвам.

Доскоро акцентът ми беше върху околоочната зона, но от едно известно време основна ми се явява грижата за контура. За съжаление и там нещата са необратими. Надявам се, че ще открия подходящите за мен продукти, които ще повлияят добре и на тази зона.

# 193
Хелия, опитвам се да си представя как бих подходила, ако бях във вашата ситуация. Най-вероятно бих взела за основа любим и основен продукт за мен и бих започнала да го надграждам. Лично за мен, без да ви задължавам с мнението си, най-важна е слънцезащитата. За вас може да е друго. Има продукти, които са 2-в-1 (или дори 3-в-1 или ако се вярва на опаковките на ББ и СС кремовете 10-в-1 Simple Smile Разровете се за да разберете дали такъв продукт ще ви свърши работа за да лимитирате броя на продуктите, които ползвате до 2-3. Или си купете капки и си оцветете хидратиращия крем или слънцезащитата, за да елиминирате ФДТ. Опитайте и други начини на апликация за декоративната козметика - пудра може да се нанесе много въздушно и леко, както и да се набие в кожата доста брутално в зависимост от търсения ефект. И да, права сте, че много от популярните през последните години озаряващи и блестящи текстури подчертават текстурата на кожата - може би трябва да опитате съвсем различни.

Конкретно на един от въпросите ви - имам ББ, който седи безупречно само над друг крем; имам в момента и друг, озаряващ, който никога не слагам над крем, не може да се генерализира - кой ще си сложа пак зависи от това какво ми е състоянието в момента и какъв ефект търся (и колко време имам да се мажа Simple Smile

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 22:54 от Agent Provocateur

# 194
Хелия, опитвам се да си представя как бих подходила, ако бях във вашата ситуация. Най-вероятно бих взела за основа любим и основен продукт за мен и бих почнала да го надграждам. Лично за мен, без да ви задължавам с мнението си, най-важна е слънцезащитата. За вас може да е друго. Има продукти, които са 2-в-1 (или дори 3-в-1 или ако се вярна на опаковките на ББ и СС кремовете 10-в-1 Simple Smile Разровете се за да разберете дали такъв продукт ще ви свърши работа за да лимитирате броя на продуктите, които ползвате до 2-3. Или си купете капки и си оцветете хидратиращия крем или слънцезащитата, за да елиминирате ФДТ. Опитайте и други подходи за декоративната козметика - пудра може да се нанесе много въздушно и леко, както и да се набие в кожата доста брутално в зависимост от търсения ефект. И да, права сте, че много от популярните през последните години озаряващи и блестящи текстури подчертават текстурата на кожата - може би трябва да опитате съвсем различни.

Конкретно на един от въпросите ви - имам ББ, който седи безупречно само над друг крем; имам в момента и друг, озаряващ, който никога не слагам над крем, не може да се генерализира - кой ще си сложа пак зависи от отва какво ми е състоянието в момента и какъв ефект търся (и колко време имам да се мажа Simple Smile
Агент,много благодаря Hug Мисля, че до голяма степен мненията ни съвпадат. Но както казах, от фдт няма да се лиша, защото с годините съм се убедила, че точно този продукт ме защитава от мръсната градска среда. Но за мен фактор 50 през топлите месеци е водещ в грижата. Преди години нямах проблем и ми беше все тая дали ще ползвам, но от 4-5 години съм стриктна, защото съм склонна към пигментация. А като добавим и евентуалните червени петна от прясно излекувани пъпки, които са червени и още повече привличат слънцето....грозна картинка.Опитвала съм и тонирана слънцезащита,без фдт върху нея и пак не се получава. С пудрата съм скарана, не мога да улуча продукт, с който да се харесам и да не ми създава проблеми. По тази причина наблягам на матиращи фон дьо тени, последния ми беше доста сполучливо попадение. Писала съм за него в другата тема.

Общи условия

Активация на акаунт