СЕДМИ КЛАС. Какво ще се учи, детето не знае, обаче сърцето на мама не трае

• 48 725
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Не съвсем. Има училища, в които пък подават обратната информация. Че НВО по език е задължително. Не са в София тези, за които знам, но ги има.
А, и в София има. Училището участва в нещо си и ще провежда НВО по английски. В началото на годината още ни беше представено като задължително за техните ученици.

# 616
Добър ден, аз съм момиче в седми клас и съм ужасно объркана коя гимназия да напиша на първо място. Чудя се между Английска и Романски езици, но не съм сигурна къде искам повече. Бихте ли ми казали кое е по-добре да избера, ако след това искам да уча медицина?
От Бургас съм. Мои познати със същите планове се насочват към паралелката в ППМГ "Акад. Никола
Обрешков" с природни науки. Отлична подготовка по конкретните науки. Освен това е с английски. Но е висока топка - на първо класиране миналата година минимален бал - 415.
Между АЕГ и Романски също има голяма разлика в бала. + 1 за АЕГ.
За обучение в чужбина с английски ще трябва сертификат с ниво С1.

# 617
Има ли срок за записване за НВО по език ?
При нас са казали, че е по желание, нямам друга информация.

# 618
  • София
Има ли срок за записване за НВО по език ?
При нас са казали, че е по желание, нямам друга информация.
3-5 юни

# 619
Цитат на: Дидева link=topic=1102971.msg385852 метеорити32#msg38585232 date=1555696038
Няма как оценката по чужд език да зависи от НВО, което е по желание освен ако учителят няма някакви лични съображения. Ако детето не се яви на НВО, какво ще стане? Ще му нанесат двойка като текуща оценка? Дори за НВО по БЕЛ и математика резултатът не се отразява като текуща оценка, а се отразява в точки в свидетелството за основно образование.
Да, двойка като текуща оценка. Така казаха на нас. Дано класната да не е разбрала нещо.
Никъде не съм написала, че вярвам, не видях и някой друг да го е направил.

# 620
Много амбициозна учителка. Нашата предпочита да не си усложнява живота.

# 621
НАРЕДБА № 11 ОТ 1 СЕПТЕМВРИ 2016 Г. ЗА ОЦЕНЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ОБУЧЕНИЕТО НА УЧЕНИЦИТЕ
В сила от 20.09.2016 г.
Издадена от министъра на образованието и науката
Обн. ДВ. бр.74 от 20 Септември 2016г., изм. и доп. ДВ. бр.78 от 29 Септември 2017г., изм. и доп. ДВ. бр.82 от 5 Октомври 2018г.

Чл. 51. (1) Националното външно оценяване по чл. 47, ал. 1, т. 2 се провежда в края на VII клас.
...............................................
(3) Изпитите при националното външно оценяване по ал. 1 са по учебните предмети български език и литература и математика и се провеждат под формата на тест.
(4) Извън изпитите по ал. 3 всеки ученик по свое желание може да положи и изпит по учебния предмет чужд език, изучаван в задължителните учебни часове, чрез което се измерва степента на постигане на отделни езикови компетентности в областта на съответния чужд език.
.................................................
(6) Тестът по български език и литература включва задачи с избираем отговор, задачи с кратък свободен отговор, както и създаване на текст.
(7) Тестът по математика включва задачи с избираем отговор и задачи със свободен отговор.
( 8 ) Тестът по чужд език включва задачи с избираем отговор и задачи с кратък свободен отговор, както и създаване на текст.
.................................................
(11) Оценката на ученика на всеки от изпитите по ал. 6 и 7, както и на изпита по ал. 8, в случай че е положен, се изразява като процент от максималния брой точки и се записва в точки.

В общи линии това е. Може да помолите да ви кажат на какво основание задължават учениците да се явят и според кой текст от кой нормативен документ и по каква скала точките от НВО по чужд език ще бъдат трансформирани и записани като текуща оценка.

# 622
  • На топло в неговото сърце.
Здравейте,малко ще отклоня темата,но как мога да разбера при колко неизвинени отсъствия изключват даден ученик.?

# 623
Няма такова нещо като изключване, евентуално - преместване в друго училище. Погледнете в правилника на училището.

# 624
  • На топло в неговото сърце.
Благодаря Дидева!

# 625
При нас Не задължават. Класната каза, че ако пожелае да се яви и Не се яви, му се пише служебна двойка. Родители попитаха дали това ще се отрази на текущата оценка, тя не успя да отговори категорично. Според мен също се опитват да ни манипулират.

# 626
На НВО няма оценки. Само точки. Биха могли евентуално да запишат нула точки в свидетелството за основно образование, но мисля, че при неявяване НВО по чужд език изобщо няма да бъде отразено там.
(11) Оценката на ученика на всеки от изпитите по ал. 6 и 7, както и на изпита по ал. 8, в случай че е положен, се изразява като процент от максималния брой точки и се записва в точки.

# 627
И да бъде отразено, на мен /и сина ми/ ни е все тая, така че това няма да бъде решаващ фактор. Ще преценим степента на умора и в крайна сметка ще оставя на него да си реши.
Нищо не казахте за нивото на Регалия?
Моят син се представя доста добре вкъщи напоследък, но на самите пробни отива като на разходка. Не знам вече какво да правя, ще намаляваме темпото и ще наблагям на говорене колко е важно представянето. И да има знания и умения някакви що годе на над средното ниво, като не може да ги демонстрира, кел файда.

# 628
Ок е Регалия.
Спрете вкъщи. Да иде на пробни, да свикне.

# 629
  • burgas
Добър ден, аз съм момиче в седми клас и съм ужасно объркана коя гимназия да напиша на първо място. Чудя се между Английска и Романски езици, но не съм сигурна къде искам повече. Бихте ли ми казали кое е по-добре да избера, ако след това искам да уча медицина?

Аз също, като другата дама от Бургас ще те посъветвам да кандидатстваш в ППМГ с биология,балът обаче наистина е доста висок.За ГРЕ-не я препоръчвам.По-добре Английска.

Общи условия

Активация на акаунт