СЕДМИ КЛАС. Какво ще се учи, детето не знае, обаче сърцето на мама не трае

• 48 728
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
Добър ден, аз съм момиче в седми клас и съм ужасно объркана коя гимназия да напиша на първо място. Чудя се между Английска и Романски езици, но не съм сигурна къде искам повече. Бихте ли ми казали кое е по-добре да избера, ако след това искам да уча медицина?

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 18:10 от Надежда Апостолова 623188

# 601
Добър ден, аз съм момиче в седми клас и съм ужасно объркана коя гимназия да напиша на първо място. Чудя се между Английска и Романски езици, но не съм сигурна къде искам повече. Бихте ли ми казали кое е по-добре да избера, ако след това искам да уча медицина?

Кажи поне населеното масто, за да могат да преценят запознати.

# 602
# 603
  • София
За медицината няма никакво значение коя езикова гимназия ще избереш, освен ако искаш да я учиш в чужбина, в който случай трябва да избереш езика на съответната държава, в която планираш да учиш. Ако ще учиш медицина в България, моят съвет е да избереш езикова гимназия /виждам, че към такава се насочваш/ по следния начин: 1. ако досега не си учила английски. или си го учила не особено усилено, по-добре избери английска гимназия /английски на високо ниво е задължителен според мен/; 2. ако английският ти е на високо ниво /В2/, по-добре избери гимназия с друг основен език /който ти е на сърце/ и продължи с английския извън училище. 

# 604
Как стои въпросът с НВО по език? Зависи ли годишната оценка от резултата?

# 605
На нас ни казаха, че зависи, да.
Аз пък се интересувам от нивото на пробните тестове на Регалия спрямо реалното. Не сме ходили на изпит там, имам книжка с тестове, които правим вкъщи. С уговорката, че имам предвид, че на самия изпит ще има по-малко спрямо тест, правен в домашни условия, заради обстановката. И все пак, трудността отговаря ли?

# 606
Няма как оценката по чужд език да зависи от НВО, което е по желание освен ако учителят няма някакви лични съображения. Ако детето не се яви на НВО, какво ще стане? Ще му нанесат двойка като текуща оценка? Дори за НВО по БЕЛ и математика резултатът не се отразява като текуща оценка, а се отразява в точки в свидетелството за основно образование.

# 607
  • София
Е то ако до 27-ми учителят не е оформил срочната оценка ... Нали тогава излизаха резултатите. Това е четвъртък, трябва скоростно да ги нанасят петъчно, бележници и дневници...

# 608
Днес са поднесли на децата подвеждаща информация, по мое мнение, че оценката от НВО по език, остава годишна. От изявилите желание, всички са се отказали, включително и наборката.

Не разбирам къде е уловката.

# 609
Няма желаещи, няма излишни главоболия за училището. Иначе трябва организация, квестори, туй-онуй... За пореден път се изненадвам на някои съобщения от страна на училищното ръководство и на доверието, с което ги приемат родителите.

# 610
  • София
Днес са поднесли на децата подвеждаща информация, по мое мнение, че оценката от НВО по език, остава годишна. От изявилите желание, всички са се отказали, включително и наборката.

Не разбирам къде е уловката.
В кое училище сте?

# 611
Благодаря Дидева. Нямам доверие, за това попитах тук.

Звездица, в едно от всичките еднакви сме. Системата е еднаква за всички, но не всички са еднакви в нея. Joy

# 612
  • София
Благодаря Дидева. Нямам доверие, за това попитах тук.

Звездица, в едно от всичките еднакви сме. Системата е еднаква за всички, но не всички са еднакви в нея. Joy
Реших, че може разковничето да е в конкретиката✌

# 613
Няма конкретика. Навсякъде е едно и също, май.

# 614
Не съвсем. Има училища, в които пък подават обратната информация. Че НВО по език е задължително. Не са в София тези, за които знам, но ги има.

Общи условия

Активация на акаунт