СЕДМИ КЛАС. Какво ще се учи, детето не знае, обаче сърцето на мама не трае

• 48 776
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
  • София
jenap, честито на детето. Ще я записвате ли там?

На Ради не зная дали да честитя или само да ѝ кажа "Наздраве, Евгени!" .

# 451
  • у дома с любимите си хора
Привет от мен!Отдавна не съм писала в темата,но големи проблеми ми се отвориха покрай тренировките на детето и личната му треньорка,която  не знае какво иска и се държи като 2 годишно капризно  дете.За училищата - моето е обзето от една фиск идея от два месеца насам,от която ми се изправя косата и която ще споделя с вас слвд НВО-то.В момента съм на прага на лудостта заради проваления му спортен сезон и не съм в състояние да разсъждавам трезво.На него какво му е- направо не зная.Мисля,че това е неговото бягство и изход от безумната ситуация,в която го поставиха и не може да прежали огромния труд,който хвърли в тази посока.
Да честитя на всички приети дечица в АК!Винаги е хубаво да имаш опции.

# 452
  • София
Ради, може пък гаджето да й се отрази добре. Ще поразтовари малко напрежението, ще се поразсее. Simple Smile
Спунк, благодаря. Мислим го доста. Ако я приемат по нейното първо и единствено желание, ще бъде трудно да я навия за колежа, но може и друг акъл да й дойде. Ще изчакаме и ще преценим на по-късен етап.

# 453
  • София
Ради, може пък гаджето да й се отрази добре. Ще поразтовари малко напрежението, ще се поразсее. Simple Smile

От опит /миналогодишен/ - не се отразява особено добре. Smirk Но не е и фатално, пък и нищо смислено не може да се направи по въпроса. Joy

# 454
Спунк ,  "Наздраве, Евгени" е точно на място Thinking

jenap , колко да е добре, онзи ден 4 часа е говорила с него, днес от обяд е навън пак с него...... sanaka го е написала точно, няма много какво да се направи по въпроса. Правя едни такива  опити да говоря как трябва да си гони задачите, ама......, кой ли ме слуша, то на момъка са минали матурите преди 2 години, така че сложна работа. Някак трябва дискретно да повлияя, че да има ефект някакъв.

Вилиан, съжалявам за трудния период! Дано се наредят нещата!

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 17:01 от Rady

# 455
  • София
Влизам да ви развеселя с една случка от преди два дни.
Виждам съседка, чието дете е вече в 8 клас.
И тя ми разказва как са редили желания, пък и ми дава съвети.
Не мога да се въздържа и направо цитирам нейните съвети  Laughing
"Първо вижте какви оценки ще изкарате на матурите, и после вижте от предната година как са се движели баловете, и ще се ориентирате за къде ще ви стигне, и така си редите желанията според това, за което ви стига. Така ние по първо желание се записахме  Sunglasses
И само още шест написахме за всеки случай. "
Eй така после се раждат градските легенди за училищата, кои училища и паралелки са най -желани Wink  Joy

# 456
Jenap, честито! Дано получите и някаква отстъпка! Искрено завиждам, че сте на финал /ако така решите/! Най-малкото девойката ще придобие самочувствие и вяра в себе си! Да не пропуснете да отпразнувате победата, че ще е жалко за сериозната ни сугестия в "бЕло - червен цвят". От мен: наздраве!

# 457
  • София

А защо не влизаш да се похвалиш с друга случка отпреди два дни? Wink

# 458
  • София

А защо не влизаш да се похвалиш с друга случка отпреди два дни? Wink
Санака, засрами ме, да си призная много не обичам да се хваля, най ме бива да недоволствам по отношение на детето  Embarassed но ти благодаря за вниманието   bouquet

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 18:30 от звездица

# 459
  • София
... най ме бива да недоволствам по отношение на детето  ...
Сродна душа Joy

# 460
Честито на приетите деца в американския колеж!
Тъкмо щях да питам софийските майки, защо не забелязвам да го коментират като вариант за кандидатстване, както и Италианския лицей, и някои други известни софийски гимназии ?

# 461
  • Sofia
Поздравления, момичета, за приема в АК! (звездица, Stuck Out Tongue Closed Eyes) Дори да не изберат да учат там, може би ще бъдат по-спокойни на НВО.
Разправям аз на съседката седмокласна майка какви деца има, какви високи резултати показват, а тя вика - единици са Grin Явно форумските са такива Sparkling Heart

Rady, не е добре тая работа баш на финала Hands Point Up Не можеш да ѝ се скараш или забраниш, по-сладка ще стане любовта. Дали да не говориш с младежа?! Като я обича, да ѝ помогне тия два месеца, дето са останали, да има време и за учене. Да мине НВО, после да се разхождат и говорят, колкото си искат. Тя е способно дете, ще се справи, но това  ще я разконцентрира. Какви пък любовчии се извъдиха тия нашите деца Laughing Добре, че в обкръженето ни няма подходяща девойка! От регионалното Spelling Bee се върна още по-нахъсен да успее на НВО. Той си мислел, че зубрачките са все грозни, а то знаеш ли какви хубави момичета имало!!! Даже преди време разправяше - за какво му било да отиде в добра гимназия, като най-вероятно всички момичета там щели да са грозни и да мислят само за учене!!! Rage Да му имам мотивацията Hands Muscle

# 462
Честито на приетите в АК!

# 463
... най ме бива да недоволствам по отношение на детето  ...
Сродна душа Joy
Добро утро и аз в групата Stuck Out Tongue Winking Eye
При моя син „симпатията и леката любовна тръпка”, по стечение на обстоятелствата, не е вече в класа и засега разсейване или стимули по тази „линия” няма.
Честито на колежанчетата и техните майки, но се замислих, че високият мнимален бал за АК е показателен и за покачване на минималния бал на НВО-то тази година, как мислите, дали е така?

# 464
  • София
aniK, развесели ме. Бе на моята а-ха да ѝ се отвори парашута с едно гадже, ама нещо се поскараха преди да се сгаджосат, та съвсем не се надявам мислите ѝ да са в анализите и тезите.

Вече и двете го даваме по-лежерно, като набляга на тестовит въпроси по БЕЛ, без тезата и преразказа. В пробни изпити от сборници или публикувани тук, прави задачите, търси правописните грешки - без да преписва текста, а за тезата пише само изразните средства, които смята, че трябва да се споменат. Така един ПИ отнема около 30 - 45мин. Мисля, че ѝ се отрзява много по-добре.

Днес има ПИ в школата по БЕЛ, утре по МАТ, а в четвъртък и петък отново в училище. Тъй че приключихме ние с външните ПИ.

Чудя се има ли смисъл да купувам онова кубче картончета - с цитатите, авторите и произведенията. Дали и синът ще има полза от него, като тогава ще са включени и 5 и 6 клас? Имаме миналогодишния сборник с тестове на Весела Кръстева и взех най-варварски да късам тестове от него и да ѝ ги давам на листа с бланката за отговор. Детето ме гледа и вика: "Мамо защо късаш така книгата, няма ли да трябва и за Жоро?" Отговарям ѝ: "Маме тази книга и за теб вече не е актуална, пък за него ще я сменят още 3 пъти"

Общи условия

Активация на акаунт