СЕДМИ КЛАС. Какво ще се учи, детето не знае, обаче сърцето на мама не трае

• 48 785
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
Привет,
манията по К-поп на дъщеря ми и внезапно избухналата й любов към азиатската култура  прерасна в желание за 18-то училище и корейски език. Корейски, хора! Водим големи спорове в момента. За момента сключихме примирие - остава като резервен вариант. Не знам ще удържа ли, обаче. Много ще съм благодарна за отзиви за 18-то като гимназия. Темите тук ги прегледах, но не успях да придобия добра представа.

И като си помисля, че аз я заведох на Анивенчър и така започна всичко.....

# 436
  • София

И като си помисля, че аз я заведох на Анивенчър и така започна всичко.....

"Не е във нашите звезди вината....., драги Бруте, а в нас самите." Joy

В нашата тема миналата година имаше майка с идентичен проблем. Щерката се запънала за корейски, а майка й я отрязала: "Аз тъща на кореец няма да ставам!" Joy

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 11:13 от sanaka

# 437
  • София
Мартеа, дъщерята на моя колежка е в корейската паралелка на 18-то - записа се по същата причина Smiley
И детето (9-ти клас) и майката са много доволни от училището и като база и като учителски състав. Учи се много, има дисциплина, изисквания, децата от класа й са амбициозни и си помагат. Изобщо, майката също като теб беше много притеснена, но към днешна дата е много доволна от избора на детето.

# 438
В Регалия няма места. Дали да не пробвам да отидем на място, в Междучасие така ни размениха датата? Но все пак ни имаше записани на друга дата.

# 439
Може ли, който има отговорите на пробния по БЕЛ на Междучасие да ги сподели  Praynig

# 440
  • София
Мартеа, добре дошла в отбора ха-ха. От проучванията, които правих японската паралелка е много добра, след нея веднага е корейската. Приятелка на моя много добра приятелка е преподавател по корейски там и вярвам на отзивите, че е страхотна.
Аз често си пътувах по това направление около 18-то и непрекъснато засичам техни ученици в транспорта. Тези от азиатските паралелки ми правят добро впечатление. Да, деца са си, викат, говорят на висок глас, но как съм ги разбрала, че са от тези паралелки? Ми те само за това си говорят, увлечени са, дискутират за култура, за политика.
Това, което мен ме притеснява е нетрайният интерес на дъщеря ми. Едно е да зяпаш анимета и да слушаш к-поп, друго е да зубриш и пишеш йероглифи. А я познавам колко е непостоянна. Заставих я да изгледа една 30 мин. чайна церемония (беше със съкращения видеото) и тя пуфтя, охка, ужасно се отегчи  Grinning Другото, което я стресна са профилиращите след 10 клас (за ЯЕ са история и география). Явно с тенденцията децата да продължат с филология в уни-то. За момента не ѝ е вече първо желание, но си дудне, че искала да я запиша на уроци по японски лятото.
Та можеш да обещаеш на наборката същото. 

# 441
  • София
Моя позната преди 1-2 годни сподели разочарованието си от гимназията на 18-то училище.Вероятно е имало някакъв проблем,защото е махнала детето си от там и го е преместила в кварталната гимназия.
Не мога да кажа,какъв е бил проблемът,в детето,в средата или в обучението,просто споделям това,което знам.
Къде има пробни изпити тази събота, на които можем да се вмъкнем в последния момент?! Освободи ни се съботата.. Иначе в неделя сме в Регалия на БЕЛ, така че, ако може математика за събота..
Не съм сигурна,но провери в Бултест.Техните дати съвпадаха с тези на Регалия.
Късмет!

# 442
Моята дъщеря е с непроменено от година желание - иска да учи само и единствено в Математическата. Даже не иска да изброява други училища и паралелки ! Викам и какво правим ако случайно не се класираш- ми няма да уча никъде другаде ако не ме приемат там Rolling Eyes

# 443
Спунк, колко му е да отскочим до Пловдив поне.. Simple Smile))))

Ali97, мерси, но точно защото съвпадат с Регалия, няма как. Wink

В класа на дъщеря ми има прието момче в Американския колеж, приятелче е и тя страшно много се радва за него! Току що разбрах и за друго прието приятелско момиче..
Ако има приети дечица и от темата, честито!

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 15:07 от Сиси ♥♥

# 444
  • Sofia
В Бултест математиката е на 21.04. Записах моя син, пък да видим с колко ще се различава резултатът в сравнение с Веди. Мисля, че тази събота никъде в София няма математика.

Моят син ме открехна що е туй К-поп. Девойките май яко си падат по него. Ние сме на hard rock.

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 15:23 от aniK

# 445
  • София
Дъщеря ми е от приетите в колежа. Аз се радвам за този й успех, тъй като не се е готвила предварително и отказваше дори и формата на изпита да погледне, тъй като " се явявала само заради мен " . Беше сигурна, че нищо не е направила на изпита и не го и мислех даже и ей ти сега изненада. Признавам, че съм разколебана.  Тя все така твърдо не иска да ходи там, но ще изчакаме да видим какво ще се случи на НВО и ще го решаваме в движение.

# 446
Ами влизам лекинко да се оплача. На целият зор от вчера наборката официално има гадже, отивам да пия бело с тенденция да мина кехлибарено.Rolling Eyes

jenap, браво ! Явно е сериозно и последователно дете.

# 447

Това, което мен ме притеснява е нетрайният интерес на дъщеря ми. Едно е да зяпаш анимета и да слушаш к-поп, друго е да зубриш и пишеш йероглифи. А я познавам колко е непостоянна.

И мен тия мисли ме тормозят. Не знам колко е постоянна и за колко време ще мине това, в момента иначе учи корейска азбука или йероглифи, или както там им е името, телефонът й е на корейски, половината храни у нас ги яде с пръчици. През ваканцията сама намерила корейски ресторант в София, намерила го на картата и как да отиде с транспорт, и с нейна приятелка отишли да ядат корейска храна. Манията е голяма, с две думи.

# 448
  • София
Ма как добре те разбирам. То се учихме да правим рамен у дома, то нарутомаки. Вечер източва бойлера, защото под душа е най-приятно да си упражняваш японските думи. "Нани-мо" вече си го припявам и насън. За рождения - ден, разбира се - на японски ресторант. А "кончиуа", "атадакимас" и разни подобни са в речника на цялото семейство вече Grinning

# 449
  • Sofia
Не знам, момичета, какво бих направила аз на Ваше място. То от една страна хубаво е да се вслушваме в децата, но пък от друга, ако както казвате вие - мине модата и след една година решат, че съжаляват?...Много са сложни тези въпроси...
И аз се опитвам да прокарам едни опции, ако не стане за първото желание, но тя категорично отказва...

Иначе е приета в АК, по принцип не иска там, но аз си мисля, че е хубаво да има опции за избор.

Общи условия

Активация на акаунт