Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 61

• 73 954
  • 785
  •   1
Отговори
# 585
Жълтото на стените имах предвид - с ламитат и мебели дъб и бежов килим...

# 586
  • София
А какъв да е ламината? Знам ли... Иска ми се да е меко, топло, да няма някакви супер изкрящи цветове, да е приятно.

# 587
Паркета трябва да е малко по-тъмен от корпуса на мабелите. И аз пак да си кажа "с парче от плоскост отидете в магазина за паркет", в тази тема май трети път го пиша Satisfied на снимка са много различни от на живо...
Килима не е задължително да е шарения... Може да е шаги подобен на стените, може да е в бежово +цвета на стените в различна интензивност
Ето я твоята плоскост до
Скрит текст:
бледо бежово (коридор)

И пак коридор с бялата вратичка

И до зелена стена в детска стая

До паркет дъб натур и бяло

# 588
На последните снимки зеленото е много приятно Simple Smile , особено в съчетание с камината. Харесва ми.
И да кажа, че имаме перфектни замаски на пода, обаче камината скърца. По чорапи и тънки чорапогащи се пързаляме и като се изпусне нещо, доста се чува, въпреки тези неща, аз пак бих сложила ламинат в стаите и гранитогрес в кухнята и коридорите.
Балатум и мокет, без да звучи обидно, ми се струва доста старомодно и даже и не съм се замисляла като вариант за подова настилка. Доколкото съм запозната от интериорни дизайнери, мои познати, те са и доста нехигиенични, и задържат много влага, мърсотии и бактерии.

# 589
  • Варна
Започвам да си мисля, че белички стени няма да е лош вариант. 

# 590
  • При елфите ...
Аз също не харесвам комбинацията между много цветове в обзавеждането (монохромността ме успокоява), харесвам бели стени и в къщи са такива навсякъде... Идейки... (допадна ми и комбинацията със зеленото, дадена по-горе в темата)...

# 591
  • София
Здравейте момичета, влетявам в темичката с нужда за помощ. Дайте съвет, какви да са ми стените с диван в кафяво и бежево, маса за хранене и столове цвят бреза, и секция светло като столовете и масата, с кафяв елемент. Стаята е Южна с естествен светъл паркет.

А какъв стил бихте желали да постигнете в тази светла стая със светъл под и светли мебели? Защото вариантите са ужасно много - от супер изчистен интериор тип скандинавски стил до ярка цветна стая. Зависи и светлият паркет с какъв оттенък е - от студени или от топли тонове. На мен лично много ми помага Color a Room опцията на Benjamin Moore - можете да си сложите вашия цвят под и таван и да видите как ще стоят различните цветове и нюанси на стените.

# 592
Здравейте!
Понеже по-напред в темата се обсъждаха кожени дивани, малко страничен въпрос ако мога да задам?
Как ги поддържате, с какво ги почиствате?
Има ли някакви изпитани препарати за естествена кожа?

# 593
  • София
Имам вкъщи едно бяло кожено кресло, него го чистя с бабиния метод - равни части амоняк, сода и топла вода, да стои половин час и после с влажна кърпа. Като се сетя, за блясък го лъскам със смес от глицерин и рициново масло. Иначе с мокри кърпи за кожени изделия.

# 594
Поддръжката на кожата зависи от вида и. Най-скъпите и качествени кожи трябва редовно да се омасляват с разни специални препарати. Но масовите кожи с полиуретаново покритие се мият с мокра кърпа и толкоз. Даже в инструкцията за експлоатация на моя дован пиша да не се ползват никакви препарати.
Иначе има и мокри кърпички за кожа, а в бензиностанциите продават различни препарати за кожена тапицерия на коли. Но най-често няма нужда от това, ако си с кожа с покритие.

# 595
Питам заради ей тези столчета: https://www.ikea.bg/dining-room/Dining-chairs/Upholstered-chairs … d-69226/50404824/
По принцип Икеа предлагат някакъв техен препарат си, но ми се струва скъп.
Иначе в описанието на продукта пише, че е "лицева говежда кожа, боядисана чрез потапяне, с обработена, щампована и оцветена повърхност". Кожата е много мека, столчетата нямат петна, но са лимонено жълти и леко са потъмнели. При забърсване с влажна кърпа няма особен ефект и промяна.
Търся нещо за ежеседмично забърсване. Ще потърся мокри кърпички като за начало, благодаря.

# 596
Опитай с крем, така успешно съм си почиствала бяла, кожена чанта. Взимаш парче плат и леко потапяш в крема и затъркваш кожата. Пиши после дали си успяла.

# 597
Ще проведа няколко химически експеримента отдолу, където няма да личи евентуалната поразия Simple Smile

# 598
  • софия
Чела съм, че кожа се почиства тампон, напоен с прясно мляко.

# 599
Ще проведа няколко химически експеримента отдолу, където няма да личи евентуалната поразия Simple Smile
с крем нищо не може да му стане, най-много да не успееш да махнеш петното

Общи условия

Активация на акаунт