Кюретаж и забременяване след това - тема 80

• 33 797
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Irina Jolie,
всички имаме тежки моменти, просто не ги споделяме, затова познатите ни си мислят, че всичко е наред и сме щастливи. Само ние и най-близките ни хора знаят каква е истината. Когато загубиш близък човек, много боли.

Важното е да гледаме напред и да вярваме, че нещата ще се оправят!
Стискам палци за всички ни
Flowers Hibiscus

# 661
Благодаря за подкрепата! Flowers Hibiscus
При нас за жалост, гадостите продължават.
Сега излезнаха резултатите на ММ от микробиологията. Изолирали са Ureaplasma Parvum, която майче е по-лошата от двете. За щастие другите неща са чисти.
Но няма да ни се размине без антибиотицин и лечение.
Аз ще пускам изследванията в понеделник и само се моля да нямам и нещо друго, освен Parvum-a.

# 662
  • Варна
Рокет, може да ти прозвучи странно, но поне се радвай, че се открива нещо и знаете какво и как да го лекувате ... Всичко ще се нареди, просто трябва търпение, знам че е трудно постижимо.

# 663
Права си, Арвен.
Просто имахме един светла надежда, че от октомври пак ще можем да пробваме, което мен много ме крепеше.
Но доколкото знам лечението на уреаплазмите е по-продължително и кой знае кога ще я разкараме гадината.

# 664
  • Варна
Здравейте отново! Моето абразио мина преди 3 дни, изобщо не съжалявам, че отказах медикаментозния аборт.... Чувствам се много добре физически, втори ден няма никакво кървене, даже психически съм учудващо добре.... сега предстои контролен преглед на 2-ри август и после след първия цикъл почвам изследванията, да установим каква е причината за кухото яйце...

# 665
Искричке, съжалявам за твоето абразио и се радвам , че се чувстваш добре! Аз също се чувствах много добре и физически и психически, сега се чувствам объркана...
Искричке, ще ти стискам палци всичко да е наред при теб!

# 666
Здравейте отново! Моето абразио мина преди 3 дни, изобщо не съжалявам, че отказах медикаментозния аборт.... Чувствам се много добре физически, втори ден няма никакво кървене, даже психически съм учудващо добре.... сега предстои контролен преглед на 2-ри август и после след първия цикъл почвам изследванията, да установим каква е причината за кухото яйце...
.             Здравей,много е гадно това което ти се е случило на теб и на всички ни за да сме в тази тема.Искам да ти кажа,че и при мен първият път не се получи и имах "кухо яйце",причините за такава бременност не са проблем в нас,а в самото оплождане,така ми е обяснил доктор.Аз мисля,че всичко ще ти е наред,но за успокоение можеш да пуснеш изследвания.Другата бременност ще е успешна.

# 667
Здравейте и от мен - за първи път се включвам в темата, направо не мога да повярвам колко много е изписано по въпроса. Признавам, че съм напълно невежа по темата, но за съжаление се убедих на доста висока цена, че трябва бързо "да вляза в час" и да не разчитам изцяло на медицински лица да поемат отговорност и грижа за моето здраве. При мен абразиото беше преди две седмици ( прекъсване в 19 седмица, по мед. причини - спукан околоплоден мехур, ИКСИ, на 36 съм, първа бременност) Знам, че все още е много рано да мисля за следваща бременност (в моя случай това ще е нов трансфер на замразени ембриончета) и че трябва да се изследва и премахне причината. Естествено, аз послушах лекарите и не направих генетични, имунологични и др. изследвания, нищо освен стандартните при ин витро процедурите, което вероятно е една от големите ми грешки. Сега обаче ме вълнува въпросът с възстановяването-иска ми се да продължа напред и да направя следващ трансфер възможно най-скоро като съм наясно, че докторът трябва да прецени кога съм готова физически.
Въпросите  ми са много - има ли случаи на прекъсване на напреднала бременност (след 12. седмица), при които не е необходимо да се изчакват прословутите шест месеца, ако организмът ми е готов по-рано, какво мога да направя, за да се възстановя максимално бързо-обмислях например физиотерапия, хранителен режим, спорт... има ли изследвания, които бих могла да направя, извън посочените от лекаря - например лекарите в болницата, в която правихме процедурата, масово смятат, че дефицитът на витаминB12  и изследванията в тази посока са "поредната мода" сред бременните...С две думи-ако имате опит със замразен ембриотрансфер след аборт, моля ви - споделете го - колко време ви отне възстановяването, предприехте ли допълнителни мерки/лечение освен препоръчаното от лекаря, имахте ли успех в процедурата и т.н.

# 668
  • София
Веси, съжалявам...
Има доста момичета с късни загуби - ако прочетеш назад темата ще ги видиш.
Истината е, че в 19 седмица си се води раждане, и съответно възстановяването изисква време. Колкото време е била бременността, обикновено толкова време отнема възстановяването.

Препоръчвам ти да погледнеш списъка с изследвания на 1 страница на темата и да почнеш да ги правиш полека лека, така че за следващия трансфер да си подготвена.

Аз съм правила процедури в 2 инвитро клиники, а консултация в повече. Имам впечатление каква част от лекарите игнорират дори елементарни изследвания като МБ и полово предавани инфекции, да не говорим за по-сложни неща като тромбофилия или имунология. Така че всичко това, което момичетата преди нас са събрали на първа страница, ще трябва да си го самоназначиш.

Препоръчвам също така да направиш консултация с д-р Сигридов. Много е странен, но си струва.

Прегръдки и бързо възстановяване - и физическо и психическо.

# 669
vessy аз съм със ЗЕТ трансфери.Не са по-различни нещата от стандартно инвитро или естествено забременяване.Времето за възстановяване е едно и също - минимум 3 месеца,а в моята клиника 6 месеца.При късна загуба според мен поне 6 месеца изчакай.Знам колко ти се иска да минат тези месеци като миг,но за съжаление времето пълзи едва едва.Използвай почивката да направиш всички възможни изследвания,прочети първа страница-много е полезна.Прочети у темите за имунологични и генетични изследвания-има много полезна информация,опит и съвети.Лично аз нямам проблеми със забременяването при ЗЕТ след кюретаж.Не се притеснявай,ако е направен качествено,няма да имаш проблеми и ти. Аз използвам времето да сваля някое килце,че покрай стимулациите и хормоните малко ги качих.Спорта се отразява много добре според мен на лигавицата, както и на коремните мускули и цялостно на тонуса и настроението.Коремните упражнения помагат за кръвоснабдяването на матката.Това е моя опит,с който се опитвам да си помогна за по-бързо и пълноценно възстановяване

# 670
Благодаря, малко след като писах намерих информацията за изследванията. Опитах се да запиша час при Сигридов - за началото на септември- като им обясних случая, но ме отрязаха, че небременни приемал много рядко-ако има случайно свободен час... Разбира се, ще звъня периодично, но ме притеснява това, че е много зает и не знам дали ще има възможност да ми обърне достатъчно внимание и няма да ме отпрати набързо, както ми се е случвало при други негови колеги. Дори и да направя изследванията сама, не се чувствам достатъчно компетентна да си назнача подходяща терапия на своя отговорност, но вероятно ще се науча с времето или поне ще знам какво да искам от лекарите..Ще продължавам да следя темата, защото благодарение на такива форуми човек поне получава някаква нормална информация

# 671
  • София
Сигридов приема по 1 или макс 2 небременни на ден, така че чакането е много. Аз чаках 4м докато ми дойде часа. Междувременно си направих изследвания, видях се с други лекари.

# 672
Яд ме е сега,че аз имах час за 30.07 и го отказах преди седмица.Можеше да ти го отстъпя... И на мен ми казаха,че приемал по една небременна на ден и затова толкова се чака

# 673
  • Dope Reach
Веси, съжалявам много. Cry
И мен тези 6 месеца много ме стреснаха, прозвучаха ми като 6 години... Но е важно да се изчака, защото съм сигурна, че предпочиташ следващия път всичко да е наред, а не да имаш проблеми, защото организмът ти не се е възстановил. Да, лекарите посочват такъв срок, за да се презастраховат, ясно ти е, че циганките не чакат и два месеца преди следващото, но не е нормално, трябва да помислим и за себе си.
Запитай се и още нещо много важно - готова ли си психически? Аз смятах, че веднага след загубата ми бях готова, но не е така, не само тялото има нужда от почивка.
Това, което със сигурност можеш да направиш е да спортуваш, да си сред природата, да си осигуриш нужното количество витамини, минерали и т.н. (като хапваш плодове и зеленчуци) и тялото ти ще ти се отблагодари.
Пожелавам ти тези 6 месеца да минат неусетно и да гушкаш малко щастие съвсем скоро! Heart

# 674
При мен след спукан околоплоден мехур в 16г.с. и на практика “раждане” на плода, забременях след 2 цикъла и вече имам дъщеря си Heart
Много е индивидуално, разбира се! Аз просто бях много нетърпелива.

Общи условия

Активация на акаунт