Кюретаж и забременяване след това - тема 80

• 33 787
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, момичета, с голяма тъга и аз се включвам в тази тема. На 39 г. съм, нямам деца, в края на миналата година за първи път започнахме да правим опити за бебе. Към този момент резултатът е 2 миседа, и двата след установени сърдечни тонове на плода: първият беше в края на февруари в 7 - 8 г.с, изчитих се без намеса; вторият беше миналата седмица 9 г.с., но реално плодът е спрял да се развива в средата на 7 г. с. като ме изчистиха чрез абразио с вакуум. Между двата направих по своя инициатива изследвания на хормони (вкл. на щитовидна жлеза), разни изследвания за инфекции и генетични. До тук всичко изглежда в норма с изкл. на генетичните - имам PAI хомозиготен 4G/4G и MHFTR 30% намалено усвояване на фолиева киселина. Вторият път бях на терапия, фраксипарин (след установяване на сърдечна дейност), аспирин, утрогестан/дуфастон, комбинация от Топфолат, Фемибион 1 и неофолик мета (добавен на по-късен етап). АГ-тата, които са ме преглеждали са добри лекари, но не се отнасят особено сериозно към ранни миседи - случвало се, причини много, нямало смисъл от куп изследвания... Днес последното АГ, при което минах на контролен ми каза, че може да е позакъсняла терапията с Фраксипарин и следващия път да съм я почнела от +тест и да е с Клексан. Имам нужда от съвет към кой лекар да се насоча - насрочила съм си час при доц. Русев (да видя имунологичните неща) и Паскалева (АГ ме прати, заради генетичните). Все още чакам хистологията и генетичните изследвания на абортивния материал от МД, но мира нямам. Можете ли да препоръчате репродуктивен специалист в София, който да консултира фокусирано такива ранни аборти освен д-р Сигридов . Не съм била пациент на д-р Сигридов, но ме притеснява това колко е натоварен и колко време се чака за записване на час.
Благодаря ви 

# 676
Момичета, нормално ли е 17 дни след кюретажа да ми дойде цикъл? Снощи ми зацапа кафяво, а днес имах при избърсване солидно кръв, но по дамските превръзки нищо.
И друг въпрос имам- на хистогията каква информация трябва да има-пол, причина за случилото се? Моята е излязла, но търся познати от Бургас, за да ми я вземат и се побърквам вече.

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 18:55 от МамаНаПринцеса

# 677
И аз влизам с въпрос.
На моята хистология, наред с останалите мед. термини, които не разбирам, пише "реакция Ариас-Стела". Не можах да намеря някакво солидно инфо в гугъл какво значи. Някой ако ми помогне, ще съм благодарна.

# 678
@МамаНаПринцеса на мен в болницата ми казаха, че цикъл трябва да очаквам около 30-40 дни след кюртажа. 17 дни май е много рано, за да е цикъл. Казаха също, че не е нормално да имам каквото и да е кървене след 15ия ден и ако има такова ме инструктираха да ида на преглед. За спокойствие, а и за да не възникнат ненужни усложнения май е най-добре да идеш на лекар.

# 679
@МамаНаПринцеса на мен в болницата ми казаха, че цикъл трябва да очаквам около 30-40 дни след кюртажа. 17 дни май е много рано, за да е цикъл. Казаха също, че не е нормално да имам каквото и да е кървене след 15ия ден и ако има такова ме инструктираха да ида на преглед. За спокойствие, а и за да не възникнат ненужни усложнения май е най-добре да идеш на лекар.
Ще го проследя дали ще имам още, или ще прекъсне. АГ-то ми е отпуск, на другия нямам доверие, но ако те наложи и при него ще отида. За съжаление няма как да ме види докторът, направил кюретажа.

# 680
Ще го проследя дали ще имам още, или ще прекъсне. АГ-то ми е отпуск, на другия нямам доверие, но ако те наложи и при него ще отида. За съжаление няма как да ме види докторът, направил кюретажа.
Дано мине от само до ден-два и да не се наложи.

# 681
Здравейте! Най-накрая посетих и аз прословутия д-р Сигридов, поради два мисед аборта в ранните седмици. След като прегледа всичко, което имам веднага реши, че съм за операция и имам двурога матка. Доколкото изчетох препраща доста момичета към тази интервенция. Вие какво мнение имате  по въпроса?
Благодаря!

# 682
  • София
А прегледа ли те , за да установи двурогата матка ?

# 683
А прегледа ли те , за да установи двурогата матка ?

Да, на ехограф.

# 684
Здравейте! Най-накрая посетих и аз прословутия д-р Сигридов, поради два мисед аборта в ранните седмици. След като прегледа всичко, което имам веднага реши, че съм за операция и имам двурога матка. Доколкото изчетох препраща доста момичета към тази интервенция. Вие какво мнение имате  по въпроса?
Благодаря!
Здравейте! А къде Ви прати др. Сигридов за тази манипулация при др. Калчев в Адела ли? Не съм доктор и не съм ходила при др. Сигридов, но ходих при доц. Русев, който въпреки, че е имунолог ми погледна ЦС и заяви, че с тази седловидна матка която имам трябва да си направя хистероскопия за промяна на формата на матката. Казвам това, защото от това което знам др. Сигридов и доц. Русев работят заедно. В чакалнята се оказа, че има момиче което вече е правила тази процедура, а на друго след мен също беше предложено. Аз обаче отидох на консултация с още трима независими лекари (такива, които не са пряко свързани с моя случай до сега и такива, който не правят такава манипулация) и те бяха на мнение, че това е прекалено радикално в моя случай. Аз бих Ви препоръчала да направите консултация с поне двама доктори, който нямат общо с вашия случай и не правят оперативни хистероскопии за да може да имате база за сравнение, защото ако отидете при този доктор при които ви е изпратил доктора, той най лесно ще Ви вземе парите и ще Ви оперира.

# 685
Благодаря!
Къде преглежда сега д-р Сигридов? Свой мц ли има или в света Петка? И колко време напред вървят прегледите при него? А за интервенцията, винаги преди подобно решение е добре да се потърси и второ и дори трето мнение, вкл. и детайлно човек да си проучи рисковете и ползите.

# 686
  • София
Здравейте, момичета.

МамаНаПринцеса, на моята хистология има инфо за плацентата, за пъпната връв, за околоплодната обвивка, и за състоянито и диагнозата на плода. Но при мен все пак имаше малформация, затова не съм сигурна дали такава „диагноза“ присъства и в другите хистологии. Информация за пола имаше в генетичното изследване на плода, отделно от хистологията.

При мен цикълът дойде на 29ти ден от аборта, както бих го очаквала ако абортът беше нормален цикъл. Беше обилен, ярко червен, без съсиреци и болки. Това ме зарадва, поне е индикация, че тялото се възстановява бързо.
Ходихме на консултация при генетик. Изследването показа, че няма бройни и структурни хромозомни аберации. Успокоиха ни, че материалът е качествен. Сега съм пуснала изследване за мутация MHFTR, защото това е една от вероятните причини. Други такива са недостиг на витамини, недостиг на хормон или вътреутробна инфекция, протекла без симптоми.

Чакам да излезе изследването за фолиевата, да коригираме дозата ако е необходимо, и да се натрупа в рамките на 3 месеца, след което ще имаме зелена светлина за нови опити. Ще изследваме и мико и уреаплазми, за наше успокоение. Надявам се времето да мине бързо...

За всички нас ще дойдат и хубавите моменти Heart

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 15:38 от Буболеса

# 687
Буболеса, може ли ниските нива на фолиева киселина да са причина за малформация? Не съм питала АГто, но моите бяха ниски, много под нормата. Дали пък моят мисед, не е бил, заради това?
Сега съм на 3х2 мета фолиева, за да ги вдигна. Стори ми се много дозата, но пък се вдигна, не много, но съм в норма
Радвам се, че се възстановяваш добре и бързо 💜
Вярвам, че следващият път ще е успешен.

# 688
  • София
Борнче, при малформация на невралната тръба, какъвто беше моят случай, е напълно възможно. Фолиевата киселина отговаря именно за правилното затваряне и развитие на тръбата.

Докторката каза, че при наличие на мутацията, зависи и каква е точно, може да се наложи да пия 5-6 пъти нормалната дневна доза.

Благодаря ти за хубавите думи! ❤️ Вярвам, че всички ще се радваме на рожби в един прекрасен момент.

Ти изследвала ли си се за мутацията?

# 689
  • София
На мен след последното абразио ми дойде на 22рия ден  и то със страшно количество кръв, бях писала тук по въпроса, чак пих и кръвоспиращо - Дицинон. Само първия беше така, вече ми минаха няколко цикъла, всичко си е съвсем нормално. Та, знам ли вече, може пък и на 17тия ден да е нормално, аз отидох дори в спешното да ме прегледат и да заключат, че е просто цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт