Кюретаж и забременяване след това - тема 80

• 33 779
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
На моменти имам светлокафяво по превръзката, а кръв само сред ходене по голяма нужда и напъни. Определено не е цикъл, а други симптоми нямам.

# 691
Да, изследвах се. Имам я, затова и дозата сега е ударна и в мета форма.
Аз така и не си взех хистологията, а там може и да има някои отговори.
Прегръщам те, Буби 💜

# 692
  • София
При мутация в MTHFR има неусвояване и на Б9 и на Б12. Така че проверете нивата на витамините и при недостиг приемайте само бионалични/метилирани форми. Това с многото таблетки на ден е доста остаряла практика. Направете си изследвания и следете как наваксвате. Има тема за тромбофилия - можете да прочетете и там.

# 693
При мен на хистологията пише - състоянието на плацентата, малформациите на бебето (според видеозона) , нищо конкретно. При мен излезе, че имам някаква инфекция, пих АБ веднага след аборта и пуснах изследвания за хламидии, уреоплазма, микоплазма... но излиза, че нямам инфекция. Кървенето при мен имаше някъде около 17 дена след аборта. Аборта беше на 4-5 май , цикъл редовен имах на 5 юни.

# 694
Момичета, каква марка метилирана фолиева киселина пиете?
На мен от спешното ми изписаха Фемибион1, но видях, че само 200мкг от 400 са метилирани. Другите 200 са стандартната форма.

# 695
Дели, с мета Неофолик 3х2 успях за 3 месеца от 7 и малко, да стигна до 13 и нещо (вече съм в норма, но продължавам на пия 3х2, стига да не забравя Simple Smile )
Следя си ги нивата.
Не знам дали, ако пиех по 1, щях да ги вдигна. Б12 - същата история.

# 696
  • София
BornToBeHappy, надявам се че приемаш Метилирани Б9 и Б12. Наблягай много и на зеленолистните, в тях има естествен фолат.

Рокет, аз пия Неофолик Мета за Б9 и Метилкобаламин на Биовеа за Б12. Докато наваксвах Б12 ми беше по-висока дозата, сега пия когато се сетя. И за Д същата история.

Маманапринцеса, при мен след кюртажа имаше кървене силно около 10 дни, след това след около седмица пак прокървих за малко, в крайна сметка ми дойде на 45 ден. или там някъде. А в хистологията, придружаваща кюртажа в ранна седмица, нищо не пише. В по-късни седмици има повече подробности, или ако си поръчала генетично изследване на ембриона.

При Сигридов съм била, при мен видя само "леко седловидна матка" и "леки сраствания". Аз така или иначе ходех при Калчев от преди това. На самият Калчев мнението беше, че тези дефекти не са от значение, защото са малки. И ако не беше предисторията ми с 3 неуспешни трансфера, щеше да ми откаже операция. Също така Калчев беше прав, че тръбите ми са в ред, а друга докторка преди него искаше да ми ги махне. Така че фактът че работят заедно и си пращат пациенти не означава, че си измислят диагнози. Но да, ако имате съмнение - отидете при втори и при трети специалист, ако може да са с добра техника.

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 19:23 от delisardeli

# 697
Разбира се, Дели. Всичко в мета форма.

# 698
  • Варна
Да се включа и аз по въпроса с формата на матката ... Имам една успешна и много трудно износена бременност до 35 г.с.+1д. Слава Богу имам жив и здрав син, но едва ни спасиха при раждането. Матката ми е седловина и много чувствителна, имах кошмарна бременност със синът ми, Калчев отказа да коригира матката, въпреки че Сигридов ми препоръча да го направя, за да имам една по-спокойно за мен бременност. Калчев е на мнение, че щом един път съм успяла да износя бебе до голяма седмица, макар и много трудно, няма защо да пипа матката за сега. Искам да кажа, че не е от хората, които ще правят излишни интервенции...

# 699
Доколкото знам двурога матка се доказва с цветна снимка. При мен също се съмняват за двурога матка, но доки каза, че ако искам да ми изчистят и оформят маточната кухина трябва да си  направя цветна снимка, за да се докажат всички образувания .. Simple Smile

# 700
  • София
Дели, инфото за б9 и б12 ме замисли. Докато чакам да излезе изследването за наличие на мутация се сещам, че малко преди да забременея изследвах нивото на б12 и беше на горна граница 🤔
Тогава пиех само FertilAid като добавка, в която има обикновена фолиева и метилкобаламин. Дали това може да е повлияло на нивото на б12?

# 701
  • София
Буболеса, изчакай си резултатите.
Аз на твое място бих пуснала и останалите фактори тромбофилия, освен MTHFR.
Или не беше ти дето си пускала само MTHFR? Обърках се Wink

# 702
  • София
Пуснах целия пакет, по-добре е човек да е информиран 😉

Интересно ми е какво ще излезе, все едно е някакъв научен експеримент 😁

# 703
Доколкото знам двурога матка се доказва с цветна снимка. При мен също се съмняват за двурога матка, но доки каза, че ако искам да ми изчистят и оформят маточната кухина трябва да си  направя цветна снимка, за да се докажат всички образувания .. Simple Smile
не само на цветна снимка ,също на 4д ехограф се вижда , мен ме гледаха на 4д за двурога и Т образна матка

# 704
  • Варна
И моята епикриза излезе днес, със заключение:
Аборт: Оточна децидуа

Докторът каза, че нищо не значело. Ако е имало някаква инфекция от сорта на урея или микоплазмите, би ли се изписало в хистологията или няма как да се хване от този материал, според вас, че забравих да питам... Забравих и за секса да питам, ама предполагам, че като няма кървене и ми позволи да слагам вече крем за кондиломите, които се появиха, няма да е проблем, като привърша с този курс.

Общи условия

Активация на акаунт