Кюретаж и забременяване след това - тема 80

• 33 779
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Момичета, ето ги изследванията. Както подозирах.

Препоръката отдолу е прием на 0,4 Неофолик мета 3 месеца преди забременяване.

# 706
  • София
В общи линии най-смисленото от хистологията е да се види дали случайно няма моларна бременност или друга патология. Някакъв инфекциозен процес почти винаги има при мисед защото това все пак са мъртви клетки, които са в тялото и е съвсем нормално да започне имунна реакция, което съвсем не е свързано с инфекция предавана по полов път или от баналната вагинална флора.

# 707
Здравейте момичета,аз съм вече два месеца след аборт в 17 г.с. и вече два нормални МЦ.За сега всичко е наред и започвам с изследванията.Искам да ви питам вие къде ми препоръчвате да ги направя,ще пусна пълен пакет за тромбофилия(това е едно от съмненията за аборта),ще пусна и генетични за успокоение ,ще пусна и за възникнала инфекция.Аз съм от Пазарджик,но тук незнам дали да ги пускам,вие къде бихте ме насочили и какви пари са?И друго да питам,хормоните май още ми бошуват,немога да отслабна,не ми влияят  никакви диети.Имате ли топли и студени вълни?Иначе МЦ ми е втори месец вече редовен с нормално кървене 5-6 дни.

# 708
Здравейте. Понеделник ще пускам разширен пакет за тромбофилия в НГЛ. Обаче искам да питам като излезе резултатът- какво да го правя?! Кой лекар трябва да го погледне? От там ли ме консултират или следящото АГ може да каже какво да правим?

# 709
Dotmot, здравей!
Аз не съм най-компетентна в темата, но смятам, че изследванията трябва да ги погледне имунолог.
Поне от моето проучване това разбрах.
За едни от най-добрите се спрягат доц. Конова и д-р Русев.
Доц. Конова преглежда в няколко града в страната - Плевен, Пловдив, Бургас, за София не съм сигурна.
Д-р Русев майче само в София преглежда.
Аз чакам час за Конова, но ако не успея да се вредя там, ще ходим при Русев. Така и така ако се стигне до ин-витро при нас ще сме в клиника в София и щем не щем ще минем и през него. Simple Smile

# 710
  • гр.София
dotmot, по-назад е писано, незнам дали си чела темата, но те съветвам да пуснеш тромбофилии в Геника. Пълният пакет в Майчин дом не е толкова изчерпателен и Русев хич не беше доволен от това. Пусна ми отделно и ТЛА, където пък беше проблема при мен. Да има разлика в цената, но не пести от това. Ако знаех, щях да ги пусна при тях.
Иначе под резултатите лекар специалист пише дали има или няма проблем и при открит каква да е терапията.
Деси тромбофилии пакет в Геника е 150лв мисля, какви генетични и за какви инфекции искаш да пускаш не си уточнила. В Пловдив има добри специалисти и там ще ти е най-удобно.

# 711
Аз вече съм решила, че ще ходя да си пускам важните кръвни в Пловдив, точно в Геника.
За втори път в Бодимед в Стара Загора се излагат, когато става дума за "по-екзотично" изследване. Не знаят какъв материал да вземат, кога да го вземат. Звънят в София, от там им обясняват и накрая пак оплескаха нещата.
Аз малко се обърквам в списъка с изследвания по начаино, по които са показани в сайта на Геника.
Мария, можеш ли да кажеш кои фактори включва този пакет от 150лв?

# 712
  • гр.София
Рокет, не 150лв а 240лв е пълният им пакет. Абе спомням си, че беше нещо такова и така го написах, но после го поправих... вече се обърках от толкова изследвания. Ето какво изследват

Иначе основният има панел е без ACE и F13, като при тях е 160лв, а същите в Майчин дом са 100лв.

# 713
Мерси, Мария!
Много се обърквам вече с тези изследвания. Майче ще си изчакам часа при Конова и ще помоля тя да ми ги назначи, защото не знам кой пакет да си пусна. А не са малко парички и не искам да ги правим по няколко пъти.
Ще пробвам след като запазя час да и пиша по Е-mail и да помоля ако може предварително да ми върне изследванията, които да направим. Само не знам дали ще ме отрази по този начин. Ще гледаме. Simple Smile

# 714
  • гр.София
Аз отидох с готови изследвания при Русев тъй като в Майчин дом се чака 10 работни дни за резултатите. Но щом той ми каза, че този пакет в Геника е оптималния вариант значи има защо. Да, парите не са малко, но лично аз бих предпочела да го направя веднъж завинаги и да си знам. За др.изследвания -нк клетки и хормони пак щях да ги пусна преди прегледа, но не беше минало достатъчно време от А.
Ако времето на чакане не е проблем за теб, да, най-добре се виж с доктора и тя да прецени какво да изследвате.

# 715
Важно ми е времето и хич не ми се иска да чакам. Просто гледам да оптимизирам всичко, ама явно няма да е.
Колко време трябва да е минало от аборта, за да се пуснат НК клетки?
Като ще ходя да ме дупчат поне да пускам всичко, което може да се пусне.

# 716
  • гр.София
Минимум 1м, аз ги пуснах 40дни след А.

# 717
Здравейте,
за генетичните изследвания за тромбофилии мога да се включа и аз - в Надежда също ги правят - твърдят , че имат собствена лаборатория. Пакетът е като разширения пакет в МД и основния в Геника (фактор V, протромбин, двете мутации на MFTHR и PAI).Цената е най-висока от трите лаборатории - 170лв, т.е. в МД е най-евтино, а времето за изработка е едно и също - десет раб. дни. Аз ги пуснах в Надежда , защото ми е най-удобно като работно време ( лабораторията работи и през уикенда).Само в Геника обаче изследват и останалите три панела, но ще се консултирам първо с лекар дали да ги пусна и тях.

# 718
Мерси отново за отговоря, Мария. Simple Smile
При мен почити мина месец, така че като се върнем от плануваната почивка, ще си пускам всичко. Няма как!
Точно ще си направим една разходчица до Пловдив.
Иначе сега отиваме в Банско и в хотела ни ще има "есктри" - басейн, парна баня, сауна.
Аз до басейна няма да припарвам, и без това не обичам да се плицикам.Но се чудех дали има проблем да прекарам малко време в парната и сауната? Гледам да си набавя някакви благинки за душата, че имам нужда от тях.

# 719
За тези, на които в Пловдив им е удобно да изследват тромбофилия, аз пусках във ВМИ те си ги изпращат в София , после резултата го коментирах с генетичката д-р Грозданова - много любезна и отзивчива и обяснява подробно (тя ми каза какво точно да изследвам) ...и разбира се и с имунолог и с АГ ...
От Доц.Конова също съм с отлични впечатления.....

Общи условия

Активация на акаунт