Кюретаж и забременяване след това - тема 80

• 34 039
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,

в Геника в София има изследване, което се прави от менструална кръв , струва 190 лева , което изследва различни видове инфекции (микоплазма,уреапл. и т.н). Някоя от Вас да е пускала такова ?

CatGirl, надявам се и искрено ти желая успешна , безпроблемна и прекрасна бременност !
На мен Сигридов ми каза за това изследване , но не трябва да е кръв , а съсирек или подобно . Аз може би ще пускам след 1-2 м.

# 136
На мен ми го казаха в Щерев, носи се в стерилна чашка за урина или лекар ти взема проба и носиш. Мисля, че ще се справя сама с чашката и моят доктор така смята. Смятам да отида първият МЦ след кюретажа. Имам брошура, трябва да видя описано ли е, ако ли не ще да звънна да ги попитам - какво, как, къде. Thinking

# 137
На мен ми го казаха в Щерев, носи се в стерилна чашка за урина или лекар ти взема проба и носиш. Мисля, че ще се справя сама с чашката и моят доктор така смята. Смятам да отида първият МЦ след кюретажа. Имам брошура, трябва да видя описано ли е, ако ли не ще да звънна да ги попитам - какво, как, къде. Thinking
И аз чакам първа менструация след кюртаж. Звъннах им , но пак ще се обадя като наближи . Казаха от 2 -3 ден съсирек или тъкан в стерилна чашка.

# 138
  • София
CatGirl, страхотна новина, много се радвам и стискам палци!

Относно изследването на съсирек - възможно е да се отнася за изследване на биологичен материал след кюртаж, аборт, попитайте.
Плазми и хламидия винаги съм изследвала от цервикален секрет.

# 139
delisardeli, И аз съм изследвала с цервикален секрет, но е описано, че се взема от менструалната кръв и се препоръчва при повтарящи се аборти, неизяснен стерилитет и др. , но трябва да проверя в брошурата останалите точки, ще кача снимка довечера.

# 140
Момичета, да вдъхна малко кураж на всички, които имат нужда!
За последните четири години, някои от вас знаят, минах през извънматочна, една неразвиваща се и една прекъсната бременност в 16г.с. Два месеца след последната забременях спонтанно и вече си гушкам моето момиче Simple Smile
Всичко се нарежда рано или късно! Пожелавам ви от сърце да сте здрави и спокойни и съвсем скоро да се похвалите в групата Simple Smile

# 141
  • София
Габи 83, страхотна новина ! Да е жива и здрава малката принцеса !
Още едно доказателство да не спирате да се борите за мечтите си !
Прегръдки на теб и малкото съкровище Hug

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 23:47 от Bambolinka11

# 142
  • Dope Reach
Ех, че хубаво! Много се радвам на такива новини! Hug

# 143
Честита радост и дано всички в темата да те последват!

# 144
Gabriela83, честита дъщеричка!

# 145

Прикачам обещаното от мен от брошурата за изследването, което коментирахме!

Габи, честито и БЛАГОДАРЯ, че писа! Бъдете благословени , нека всяка от нас да изпита това щастие, а за вас нека е само началото! 🥰

# 146
Когато аз изследвах мико, уреа и хламидии беше чрез секрет... Пак в Геника, но Пловдив.

Габи83, честита рожба!
Cat ❤️

# 147
  • София
Габи, честита дъщеричка. Да сте здрави и щастливи!

# 148
  • Dope Reach
Включвам се на 26ти ден от моя кюретаж, кървенето намалява, появява се само ако се понапъна във wc-то, но преди малко ми изпадна един бая голям съсирек, досега съм имала само миниатюрни. Сигурно е към 3-4 см и към 2 на ширина. Четох, че било нормално, други твърдят, че не било... Аз съм на предглед в края на месеца, има ли смисъл да звъня на доки или да продължавам да наблюдавам?

Мисля си, че ако има нещо, което трябва да се изчисти, съответно си се чисти и затова се получава така, но все пак да потърся мнение и от вас...

# 149
Rochellka аз също се бях уплашила  от тези съсиреци, но ми казаха по същия начин както ти предполагаш, че тялото се доизчиства само и е нормално. Обаче аз бях в 10г.с., когато ми направиха кюретажа и ми казаха, че кървенето ще е около 10 дни и ако продължавам да кървя повече от 15 дни да отида на контролен преглед. Слава богу всичкото кръв и съсиреци си изтече за около седмица. На мен днес ми е 27мия ден от процедурата и няма и помен от кървене, даже се надявам да ми дойде първия нормален цикъл и след него ще отида на преглед.
Така че по-скоро бих те посъветвала поне по телефона да се консултираш с АГ.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 09:33 от Invisible_G

Общи условия

Активация на акаунт