Как да го предпазя от мотора, помогнете!

• 16 487
  • 317
  •   1
Отговори
# 255
Какво да кажат? Значи все пак ще вземат някой лев от него.
Застраховката обаче не го пази докато е на мотора, нито този лев ще му върне живота, нито пък ще го изправи на крака, ако се инвалидизира, да не се случва.

# 256
  • Варна
Какво да кажат? Значи все пак ще вземат някой лев от него.
Застраховката обаче не го пази докато е на мотора, нито този лев ще му върне живота, нито пък ще го изправи на крака, ако се инвалидизира, да не се случва.
Ама то това важи за всеки един застрахован и за всяка застраховка по принцип. Въпросът тук е, че примера не е удачен, защото това хоби не се приравнява към останалите изброени дори и от застрахователите. А те са известни с това, че не обичат да се набутват...

# 257
  • Варна
Ох аз не знам пък защо се отрича очеизвадното. Ето пекна малко слънце и за вчера във Варна веднага катастрофа с мотор. Цяло лято ги гледаме и четем в новините, нямам нужда някой да ме убеждава колко са опасни или безопасни. Сигурно случайно ги наричат "донори".
Колко тежки катастрофи с коли и блъснати пешеходци за същото време?
Колко удавени?
Стига с истериите. И с неинформираните предубеждения също.
Загинали мотоциклетисти за 2017 в България - 5, общо загинали при ПТП в България - 112.

Общо 5, ти сериозен ли си? От къде я гледаш тази статистика? Не, това е несериозно ти вече глупости пишеш колкото да си защитиш тезата, изгубих интерес...

# 258
https://www.google.com/amp/s/news.bg/crime/po-malko-katastrofi-s … a.html%3famp=true
С извинения. Статията е от 2017, но статистиката е от 2016.

# 259
Скрит текст:
Загинали мотоциклетисти за 2017 в България - 5, общо загинали при ПТП в България - 112.
Коли карат всички.
Колко като % са мотоциклетистите?
Ако съотнесеш 5 към броя мотористи и 112 към броя автомобили, нещата стават коренно различни.

В България има около 400 000 коли и около 30 000 мотоциклета.
ПС загиналите велосипедисти са три пъти повече от загиналите мотоциклетисти.
Дори да са 5, съотношението между мотоциклетисти и шофьори на коли е важно.  

От кога е тази статистика за 400 000 автомобила в България? от 1920-та година ли?

Ето статии от 2016г, в които се твърди, че са 4 милиона.

https://www.actualno.com/cars/registriranite-avtomobili-v-bylgar … -news_552154.html
https://www.economic.bg/bg/news/8/broyat-na-kolite-v-balgariya-r … 000-godishno.html

# 260
Не мога да разбера за какво толкова се засягате, че някой може да не си пада по мотоциклетисти и това да бъде причина да не бъде във връзка с такива (не говоря за авторката).
Аз имам близък приятел, който винаги е твърдял, че за нищо на света не би се обвързал с бегачка, въпреки че той бяга. Не му харесват(ме) като характер, самодостатъчност и въобще поведение. Аз сега дали да му се обидя и да му извадя статистика колко е готино да си гадже на бегачка? Grinning Разни хора, разни търпимости и предпочитания.
То и във високата планина през последната година няма кой знае колко смъртни случая. В момента на прима виста се сещам за 6-7 общо в света включително този на Б.Петров. Това не значи, че височинния алпинизъм е мега безопасен спорт. Просто по-малко хора го практикуват и съответно по-малко умират в инциденти.

# 261
  • Варна
Не се засягам Google76, просто близо 5-6 години се движих в такива среди и знам за какво иде реч. Да не говорим, че беше преди 15 г., а тогава и моторите бяха в пъти по-малко и значително по-слаби.

# 262
Не се засягам Google76, просто близо 5-6 години се движих в такива среди и знам за какво иде реч. Да не говорим, че беше преди 15 г., а тогава и моторите бяха в пъти по-малко и значително по-слаби.
Кой ти беше механика?

# 263
Ооо имам добра новина, престраших се, качих се и се возих с него на мотора, даже и ми хареса.... Отсега нататък, качвам се и аз и това е 😁😁

# 264
  • Варна
Ти да не станеш повече моторист и от него, а Simple Smile

# 265
Ооо имам добра новина, престраших се, качих се и се возих с него на мотора, даже и ми хареса.... Отсега нататък, качвам се и аз и това е 😁😁
Ако земеш и книжка да изкараш, никоя девойка ни мож тъ измести от сърцето на юнака Wink

# 266
Просто нямам идея как събрах тази смелост да се кача и да се возя, в началото съвсем леко, може би с 30,40 км, а след това вече свикнах, страха ми изчезна и беше супер Simple Smile днес ми е обещал пак, а не мога да опиша той колко ми се радва 😁😁❤️благодаря ви!!!

# 267
  • Варна
Само не изпадай в луда еуфория. Той сега е новак, влече го да се доказва. Бъди глас на разума и лекичко го озаптявай, да не се увлича. Може да намерите баланса, така че да е добре и за двама ви. Ако нещо не ти харесва, не се колебай да го обсъждате, не е задължително за всичко да си съгласна. Най-добре е, когато решенията се взимат от двамата.

Успех Simple Smile

# 268
Благодаря 😍

# 269
Цвети, а екипировка някой даде ли ти, като се качи? Каска, протектори поне, дълги дънки, обувки, които покриват глезените? Не вярвам при страховете, които описа, да си се качила ей така просто.

Общи условия

Активация на акаунт