Как да го предпазя от мотора, помогнете!

• 16 502
  • 317
  •   1
Отговори
# 240
Авторката е в позиция, която не й позволява да види всички гледни точки, затова са хората отстрани. Нейн избор е дали и кой ще слуша.
Не знам теб, това какво толкова те дразни.

# 241
  • Варна
Дразни ме, че хора не помирисвали мотор се изживяват като много компетентни.

# 242
А ти откъде знаеш кой, какво, кога е помирисвал?

Трябва ли пък всичко да сме помирисали за да знаем, че не ни харесва или че не е за нас? Остави хората да имат по-различно мнение от твоето.

# 243
  • Варна
Айде, оставям те, от мен да мине. Давай, излагай си/се по-различното мнение. Четем с интерес.

# 244
Да не ти харесва и да знаеш, че не е за теб е доста различно от това да представяш вижданията и теоретичните си постановки като факт, мисля, че това имаше предвид Хай.
Елунария, не е към теб, просто обяснявам.

# 245
...  поне моята.
Защото, става дума ВСЕ за рискови хобита.Дали ще се треснеш с мотора, или ще летиш от "планината", все тая.
Неслучайно застрахователите имат специални клаузи, или изобщо НЕ правят застраховки на хора с рискови хобита.Работила съм в ЗА, та знам....в стандартните застраховки живот Изрично е упоменато, че застраховката НЕ се изплаща в случай на смърт при (изброени са точно подобни "изцепки").
А ако искаш да ти покрива риска от хобито ти, то и вноската ти е доста солена.
....
Та, до човек си е....

В горното има една (лична) истина и доста изопачавания.
Което означава, че не може да се приеме като съвет към питащата авторка.
Нека не се впускаме в споделяне на личния опит, защото надали съвпада.

# 246
Аз и хирург не съм, и сърдечна операция не съм претърпявала, но това не пречи да знам статистиката по темата.
И не ми трябва да съм преживяла "челен сблъсък с мотор", за да знам какви са вероятностите от такъв.
Не е нужно да съм преживяла всичко възможно на света, за да имам мнение.
Някой може ли да се "похвали", че е преживял всичко, по което философства?  Smiley
Факт е, че мотоциклетизма си е опасен "спорт".
Факт е, че има по-емоционални хора, с по-...слаба психика, които биха изперкали, ако ежедневно "умират" от притеснение по близък...
Остава авторката да се самоанализира и да прецени може ли да живее с подобен "товар".
Аз, понеже не мога, а и не желая да си усложнявам допълнително и без това сложния "днешен" начин на живот, съм си избрала "скучен и безрисков" съпруг.

# 247
Момичето си каза преди няколко страници, ама тука няколко души сте си умрели на ината да се убеждавате един друг как точно вашата гледна точка е правилната. Много толерантност, много нещо... И от едната, и от другата страна.

# 248
  • Варна
Ох аз не знам пък защо се отрича очеизвадното. Ето пекна малко слънце и за вчера във Варна веднага катастрофа с мотор. Цяло лято ги гледаме и четем в новините, нямам нужда някой да ме убеждава колко са опасни или безопасни. Сигурно случайно ги наричат "донори".

# 249
Ох аз не знам пък защо се отрича очеизвадното. Ето пекна малко слънце и за вчера във Варна веднага катастрофа с мотор. Цяло лято ги гледаме и четем в новините, нямам нужда някой да ме убеждава колко са опасни или безопасни. Сигурно случайно ги наричат "донори".
Колко тежки катастрофи с коли и блъснати пешеходци за същото време?
Колко удавени?
Стига с истериите. И с неинформираните предубеждения също.
Загинали мотоциклетисти за 2017 в България - 5, общо загинали при ПТП в България - 112.

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 14:30 от Ezhko

# 250
...

Психически тормоз не са притесненията й. Психически тормоз е меракът да го откаже от нещо, което той иска щото на нея не й харесва.

Олелеле. Направо ще умра от смях. Гледаш някой иска да живее рисковано ... и си преценяваш ти искаш ли го или не. Психически тормоз е да ти оспорват избора и да ти слагат епитети.

Ezhko преди 2 седмици пътя кум къщи затворен в двете посоки. Живеем на баир който прави завой. Пътя е много добър и поддържан с маркировка в двете посоки и ограничение от 50.
Във вестниците прочетохме , че 20 годишно момче с мотор с превишена скорост излиза на спускане по нанадолнището на завоя от лентата и пада под идващия отсреща микробус. Отхврча и попада под друга кола. И въпреки , че немските помощи идват веднага и са приложили всякакви усилия не успяват да го спасят.
От тогава има кръст на мястото край пътя, където е било изхвърчало момчето, има свещи и цветя и често се събират доста хора с отразителни жилетки. Което също е доста глупава постъпка, защото тези събирания не са известени, няма маркировка или полицейска охрана , а на мястото няма абсолютно никаква видимост и според мен е много рисковано за хората .

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 14:43 от bella_ciao

# 251
Загинали мотоциклетисти за 2017 в България - 5, общо загинали при ПТП в България - 112.
Коли карат всички.
Колко като % са мотоциклетистите?
Ако съотнесеш 5 към броя мотористи и 112 към броя автомобили, нещата стават коренно различни.

# 252
Коли карат всички.
Колко като % са мотоциклетистите?
Ако съотнесеш 5 към броя мотористи и 112 към броя автомобили, нещата стават коренно различни.

В България има около 400 000 коли и около 30 000 мотоциклета.
ПС загиналите велосипедисти са три пъти повече от загиналите мотоциклетисти.

# 253
  • Варна
Неслучайно застрахователите имат специални клаузи, или изобщо НЕ правят застраховки на хора с рискови хобита.Работила съм в ЗА, та знам....в стандартните застраховки живот Изрично е упоменато, че застраховката НЕ се изплаща в случай на смърт при (изброени са точно подобни "изцепки").
А ако искаш да ти покрива риска от хобито ти, то и вноската ти е доста солена.
Явно си работила отдавна и си позабравила, та да вметна... Така е, има специално изброени хобита в графа " Изключения" на Застраховките живот, но управлението на мотоциклет не е сред тях. Освен ако не става дума за практикуване на някакъв вид мотоциклетен спорт. В този случай се сключва друг тип застраховка - "Злополука за спортисти".
Обезщетения се изплащат при всякакви обстоятелства, освен ако застрахования не е употребил алкохол или наркотици. Независимо дали е виновен или не за възникване на ПТП-то...

# 254
  • Варна
Ха! Я сега да видим капацитетите какво ще кажат.

Общи условия

Активация на акаунт