Селска къща – поглед към малките детайли (продължение)

• 59 780
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • Вила Великула
Ще се радвам да ми ги пуснеш на лс

# 661
  • В градината...
За мен щампованият бетон е супер кичозно нещо и  всякакви подобни вариации.
Нещо от неръждавейка върху метална конструкция не може ли да ви направят?

# 662
Съгласна с perunika по отношение на щампованият бетон.
Пускам някои добри примери с по - индъстриал визия.
Скрит текст:

тук е по - скоро  с декоративна функция

# 663
  • В градината...
От някой фалирал завод, ако може да се намери нещо подобно. Доста съм виждала в разни неработещи вече предприятия.
https://www.worthpoint.com/worthopedia/large-antique-galvanized- … -basin-1828056095
Ето, супер яка, като се добавят и малко тръби
https://bazar.bg/obiava-23283296/mivka-nerazhdaveyka-5-br
https://bazar.bg/obiava-24680123/mivka-ot-nerazhdaveyka-800-mm
https://pazarluk.com/ad/Rabotna-Mivka-ot-alpaka-neryjdavejka-Tyr … udvane-Ls2Sg.html
http://iistudioltd.blogspot.com/2019/03/toree-by-concretto.html   - или бетонна, никак не е трудно да се направи

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 11:01 от perunika

# 664
За мен щампованият бетон е супер кичозно нещо и  всякакви подобни вариации.
Нещо от неръждавейка върху метална конструкция не може ли да ви направят?
Не съм съгласна. Зависи как е направен. Каква щампа е избрана. Има щампован бетон, който ако не знаеш, че е такъв няма как да го познаеш.

# 665
На снимка може и да не го познаеш, но на живо винаги си личи. Освен това след няколко години започва да му се изтрива неравномерно  повърхностният слой обикновено. Ако някой си спомня, настилките на  София Ленд, след известно време започнаха да "посърват" прогресивно.

# 666
  • В градината...
На живо си личи, особено при докосване. Когато излезе на мода, казвахме - уау, какво е това чудо? С времето като започне да се напуква горният слой от атмосферното влияние, става грозна гледка. А вече е на този етап, там където побързаха да го ползват.
Пепси е писала с мен.
За мен това е поп-фолкът в строителството.

# 667
Ние заедно с навеса правихме и чешма, с готов калъп и се излива. Стоя така една седмица, махнаха калъпа, според мен не е много трудно като изпълнение. Сега обаче трябва да се налепи отгоре с камъни или гранитогрес, чудим се още какво, пък и да се постопли времето.
И почвам да мисля за осветление на навеса, че е 6 метра дълъг. Не съм вярвала, че в навес, цимент и чешма могат да влязат такива суми, но....

# 668
  • В градината...
С къща и двор парите хвърчат. Аз отдавна не се интересувам вече от дрехи и подобни. Всичко отива по къщата.

# 669
С къща и двор парите хвърчат. Аз отдавна не се интересувам вече от дрехи и подобни. Всичко отива по къщата.
оу . аз не мога така! но при вас се получават страшно красиви решения.

# 670
Точно. И аз вече не се вълнувам от дрехи, а чантите ми бяха слабост, а не знам от кога не съм купувала.
Като купихме къщата, преди 3-4 години, пишех в една тетрадка какво купуваме и по едно време като взех да смятам честно ви казвам останах без дъх:grinning: Та вече не пиша нищо, че на моята възраст инфарктите зачестиха...

# 671
Аз купих апартамент преди време и ремонтирам, като всеки разход чинно е описан в екселски файл. Да съм пропуснала има-няма 200 лева, да речем. Като теглих чертата, ми се доплака.
Мога да се похваля, че купих семенца на грамофончета и напролет ще пробвам на село да си завъдя.

# 672
  • В градината...
Аз съм маниак на дрехи втора употреба. Купувам в дни с най-ниска цена за стотинки, буквално. В един момент осъзнаваш, особено като усетиш връзката със земята и с това, от което си създаден, че е много по-ценно да се чувстваш истински по един по-различен от общоприетото начин. И тогава разбираш колко си богат. Отприщва се творческа енергия, непозната до сега.

# 673
  • Между гори и планини
Значи, в снега, калта по двора и като храня кокошките, нито ми трябва Диор, нито висок ток, нито дрехите които от както живеем тук са прибрани във вакуумиращи торби. Имам дрехи с етикети. Намерих си магазин втора употреба в Търново, прекрасни дрехи от Италия и Дания, с кройки за истински жени, а не малки анориксични китайски ученички.
Слабост са ми само хубавите парфюми. Имам и имитиращи за на село, няма да се пръскам с Диор докато колтуча домати и прекопавам пипер. Но си имам и любими аромати, които държа винаги да имам.

# 674

Мога да се похваля, че купих семенца на грамофончета и напролет ще пробвам на село да си завъдя.

Грамофончетата се прихващат дори в центъра на София, така че няма да имаш никакъв проблем със завъждането. Имай предвид, обаче, че като ги пуснеш по телената ограда да пълзят, е добре да "свалиш" тази стена още преди да са изсъхнали, че след това се чупят и е супер грозно да стърчат изсъхнали парчета. Освен това като изсъхнат си пускат семенцата и напролет пак си тръгват, включително и там, където не искаш да ги има.

Общи условия

Активация на акаунт