Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 6

• 45 982
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте! Искам да попитам как точно се случват нещата,за да започна. Виждам,че много неща са обяснени в темата,но все пак да попитам. За да започна процедура при др. Карликая,първо трябва да пиша на координаторката доколкото разбирам,но на нея ли трябва да кажа да запише часа,в бг ли трябва да си направя всички изследвания аз и мъжа ми или в процедурата влизат,понеже видях,че в първата процедура влизат и някакви изследвания и другите неща, ще ми е малко трудно понеже английски на базово ниво разбирам какво ми говорят, не мога да говоря свободно  и мъжа ми малко повече от мен,което си е направо срамно,но както и да е. Колко време се остава в Турция след записан първи преглед и други важни подробности,ще бъда много благодарна ако някой обясни,понеже не ми е познато нищо,а много се притеснявам,защото друга държава,не знаеш език и предвид другите притеснения относно изследвания и процедури(аз съм и много страхлива от всякакви манипулации,понеже преди две години бях и с паник атаки и всичко много страшно и хиперболализирано ми изглежда ). Веднага ли се плаща в болницата, на координаторката отделно  ли се заплаща,въобще как се случва?

# 196
Hope8410, много съжалявам да чуя това! Cry
Кураж! Стискам ти палци от цялото си сърце
следващия път всичко да се увенчае с успех! Sparkling Heart
Силно те прегръщам! Hug
Djordjiq1, тези въпроси се коментират всеки ден.
Върни се назад, в старите теми, и ще намериш отговори на въпросите си.
Не искам да те обидя или да бъда груба, но на никого, който тепърва започва,
не му се губи време да чете темите назад, и двама-трима по-отзивчиви потребители
си губят времето всеки ден да пишат едни и същи неща.
Аз, като започвах, бях прочела всички теми.
Пиши на координаторката Хафизе, тя ще ти обясни какво е нужно.
Прегледите се осъществяват чрез преводач, така че не се притеснявай.
Първичният преглед може да се организира за 1 ден, няма нужда да оставаш.
На координаторките не се заплаща, те са там, за да подпомагат работата на клиниката.
Плащаш 150 евро за първичен преглед, ако в рамките на 3 м.
започнеш ин витро опит, се приспадат от сумата.
Няма нищо страшно, Истанбул е прекрасен град, турците са много сърдечни,
на мен винаги са ми помагали, за каквото и да било.
Обстановката в клиниката е релаксираща, всички са много любезни,
а д-р Карликая е невероятен професионалист и човек!
В сигурни ръце си, няма от какво да се притесняваш!
Късмет! Heart

Последна редакция: сб, 30 мар 2019, 10:13 от sisi345

# 197
  • София
Здравейте! Искам да попитам как точно се случват нещата,за да започна. Виждам,че много неща са обяснени в темата,но все пак да попитам. За да започна процедура при др. Карликая,първо трябва да пиша на координаторката доколкото разбирам,но на нея ли трябва да кажа да запише часа,в бг ли трябва да си направя всички изследвания аз и мъжа ми или в процедурата влизат,понеже видях,че в първата процедура влизат и някакви изследвания и другите неща, ще ми е малко трудно понеже английски на базово ниво разбирам какво ми говорят, не мога да говоря свободно  и мъжа ми малко повече от мен,което си е направо срамно,но както и да е. Колко време се остава в Турция след записан първи преглед и други важни подробности,ще бъда много благодарна ако някой обясни,понеже не ми е познато нищо,а много се притеснявам,защото друга държава,не знаеш език и предвид другите притеснения относно изследвания и процедури(аз съм и много страхлива от всякакви манипулации,понеже преди две години бях и с паник атаки и всичко много страшно и хиперболализирано ми изглежда ). Веднага ли се плаща в болницата, на координаторката отделно  ли се заплаща,въобще как се случва?
Здравей,
Часове можеш да запишеш през координаторка в болницата или посредническа агенция. Първият случай би трябвало да е по-пряк, но аз бях през посредническа агенция и нещата също се случиха много бързо. Ако пишеш директно на някое от момичетата в болницата (т. е. координаторка на болницата) тя ще ти каже какви изследвания трябва да направите за първичния преглед и ще ти запише час. Първичния преглед обикновено не изисква оставане там, но зависи на кой ден си, т. е. отивате преглед и може да се връщате обратно. Координаторките са много любезни и отговарят на всякакви въпроси, но имай предвид, че са натоварени и не винаги успяват да реагират на секундата.
За първичен преглед може и да нямате брак, но за започване на процедура е задължителен. Изискват оригинал и копие, което остава при тях.
Като изслдвания за жената искат пълна кръвна картина, витамин Б12, витамин Д, хормони на 2ри ден (LH, FSH, E, AMH - може и да не е на втори), вирусология (Хепатит, Б, Ц, СПИН, Сифилис, Рубеола). За мъжа само вирусология. Това ни искаха на нас, но питай координаторката тя всичко ще ти обясни.
За цените и начините на плащане ще те ориентира на място в болницата отново координаторката. Плаща си се на рецепция-каса.
Успех!

# 198
Благодаря ви много момичета! И пак се извинявам,че едни и същи въпроси се пускат,просто исках последователно да чуя едно,две мнения иначе и аз съм прегледала всички страници и някоя от другите теми. Късмет на всички,важното е края да е щастлив!

# 199
Само да добавя, че не зле да пуснете и една спермограма в Турция. Не е тайна, че нашите клиники подправят резултати, за да използват фонда. Мои близки загубиха години да се борят с мъжки фактор, а когато стигнаха до Бахчеджи се оказа хидрослапингс.

# 200
  • София
Само да добавя, че не зле да пуснете и една спермограма в Турция. Не е тайна, че нашите клиники подправят резултати, за да използват фонда. Мои близки загубиха години да се борят с мъжки фактор, а когато стигнаха до Бахчеджи се оказа хидрослапингс.
Добър коментар. Ние имахме спермогарма (стара от БГ) и доктора беше готов да я погледне, но умишелно пуснахме нова там на място.

# 201
Нашия проблем е мъжкия фактор за сега и то защото първата спермограма която правихме в Щерев не е хубава,но при всички положения ще пуснем и в Турция.

# 202
Нашия проблем е мъжкия фактор за сега и то защото първата спермограма която правихме в Щерев не е хубава,но при всички положения ще пуснем и в Турция.
Може и да не е нужно, на нас ни погледна тези пт България и не изиска да пуснем нова там
Ембриолозите са много добри и на самата процедура ще си намерят каквото им е нужно Simple Smile

# 203
Може и да не е нужно, на нас ни погледна тези пт България и не изиска да пуснем нова там
Ембриолозите са много добри и на самата процедура ще си намерят каквото им е нужно Simple Smile
Ами аз ще искам и там да пуснем за всеки случай още една,защото сме правили само една до момента☺

# 204
Момичета мина и нашия първи преглед при док.Карлъкая.Вие всички сте много впечатлени от него,аэ эа жалост не бях.Съжалявам че ще бъда откровенна,но това е моето лично впечатление.
Преэ целия раэговор доктора говори и гледа само координаторката,все едно нас ни няма,и при вас ли беше така( ужасно е чуството ).После гледа иэследванията които съм правила и като стигна до генет.и имунолог.ги бутна настрани с някаква отекчена фиэиономия.Отговаряше на въпросите ни уклончиво,каэа ела на 2 ден от цикъла пък ще видим какво е положението,т.е дали ще има антр.фол.,хи хи сякаш ние живеем в съседния квартал,че ей така да прескочим до клиниката.Антр.ф.се виждат и на 1 ден нали,попитах го дали може АГ в Герм. да ме прегледа и ако има да отида,той нищо не каэа.
Иэобщо не го усетих съпричастен .И както се опасявах,че ще стане когато раэгледа всички иэсл.и цветната снимка и спермограмата  эапочна с думите ,проблеми не виждам эа норм.эачеване ,но въэрастовия фактор е...Е аджиба аэ не энам ли...
Исках да споделя с вас,раэочаровах се честно.Може би от прочетеното във форумите съм очаквала много.Но баэата ми эа сравнение е само Германия,в БГ не съм правила интервенции,само имунологични иэследвания.
Двоумя се дали да эаложа на доктора и добрите ембриолоэи в клиниката и да направим там опита , раэдвоена съм....

И аз така бях ,като Вас на първия преглед,може би са ми били високи очакванията.Док. не ми погледна записите от операциите ,нито епикризите със стимулациите и т.н. Иначе ми прегледа щитовидната железа и гърдите,като никой друг доктор не ми ги е преглеждал до сега /за гинеколог говоря/.И аз доста се чудя дали да започвам там или да си ползвам взетата заповед,тъй като и ние ще теглим заем и не знам ,ще си струва ли да го правим.Моя доктор много си го харесваме,но е факт ,че имам три трансфера от една стимулация с отрицателен тест.Затова исках да пробвам в Турция,понеже всички са много доволни ,а и искам да видя различен подход от тук.

# 205
Karaivanova88, не разбирам какво точно искаш
и от какво си недоволна, честно казано.
Човекът е обърнал внимание на това, което трябва,
той е лекарят, не ти, ти не можеш да прецениш
кое е трябвало да гледа и кое не.
Ако е трябвало, е щял да ги погледне, щом не ги е погледнал,
значи не е трябвало.

# 206
Имаме си 2 пулса ❤❤🤗

# 207
Честита двойна радост!

# 208
Имаме си 2 пулса ❤❤🤗
Честито! И аз нямам търпение да разбера какво става при мен! Леко бременеене и здрави бебоци!😍🤩

# 209
El1t00 честита двойна радост и от мен.Успех до финала дано всичко да бъде наред и да гушнеш твоите бебчета.

Общи условия

Активация на акаунт