С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 194
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Препарата със сигурност ли е сода каустик? Аз лично не ползвам, че с баба и деца и две леви ръце си е опасно и ме е страх. Но съм чела тук милион пъти да се препоръчва това чистене със сода каустик, вкл.. на съдове и т.н. Казах и как моята свекърва пък авторитетно си миеше съдовете с прах за пране и не даваше дума да се издума.
Не знам, мисля, че жената е изнервена от болестта и има нужда от отдушник, но с приятелка като Абсурт се настройва и напряга излишно срещу чужд чвек

# 121
  • София
Обаче мен друго ме впечатли
Синът е голям, вече "самостоятелен" и гадже има, и чак сега се налага майка му да му обясни, че не се вдигат скандали пред чужди хора( гаджето и Абсурт, които са били свидетели на ситуацията).
Какво да кажа...
А за по-драматично свекървата чак химик се оказа, за да е безусловно права, но онеправдана Simple Smile Дискутираме тенджерката, защото тя е само един пример, един символ на отношенията. Които явно могат да са много сложни и драматични, когато изключват елементарно възпитание и такт.

А, мен ме впечатлява дребнавото изсмукване от пръсти, с което да се изкара виновна жената дори за това, че е научила сина си да уважава жената до себе си и да застава зад нея- нещо, което тук обикновено силно се аплодира и желае от мамите.
А, дали майка му му е обяснила, че пред чужди хора не се "вдигат скандали", няма значение, защото девойката ако се броеше за чужд човек, нямаше да се заформи трагедията с тенджерката.
Но, тя се изживява като домакинята с желязна ръка, и точно тя е накарала момчето да забрани употребата на препарата.
Всичко това обясних подробно, но ти явно си от тези, които четат каквото ги устройва и пропускат нещото, което би затрашило стройната им теория.

Както писах, станах свидетел на предложението на сина той да изчисти с отровата, след което приятелката ми набързо се извини за предизвиканото притеснение и каза, че ще си купи тенджерка и няма да има проблем.
Това отговаря на въпроса ти за възпитанието и такта, да не се говори пред чужди хора.

# 122
А защо мама химик не е научила сина си какви препарати да ползва за кухненската си посуда? Но не, гаджето invader е виновно. Все си мисля, че ако синът имаше тези познания, щеше да не се стига до тази ситуация или ако си беше измил тенджерата овреме. Ама гаджето е виновно, де. Мен мъжът ми за много неща ме е светнал относно употребата на препарати, защото дядо му е разработвал лекарства и е имал строги правила относно химията вкъщи.

# 123
Ами аз главно визирах теб като чужд човек Simple Smile Пред теб се търкат тенджерки демонстративно и се нищят препарати
Така го описа ти
Няма стройна теория, какво значи стройна теория. Дори и лично да бяхме там, щяхме да видим ситуацията с различни очи, даже аз бих я видяла по различен начин преди 10 години и сега, или примерно ако съм изнервена от здравословни проблеми или просто скучая или съм на кеф

# 124
  • при късмета
Чакай сега, дай де се разберем. Приятелката ти е научила сина си да застава до жена си или затова мрънка? Че от начало с мрънкането и недоволството, че застанал зад жена си тръгна, сега пък приятелката ти го била научила. Някак доста си противоречат двете.
И няма логика да забранява употребата на препарат, за съд който не използва и няма начин да убедиш останалите, че забраната е нейна работа.
До сега преспиваше от време на време, сега твърдиш, че повече било и се изживявала като домакиня. Мерака ти да очерниш снахата, кара все повече хора да не са съгласни с теб, не друго, пак го казвам

# 125
  • София
А защо мама химик не е научила сина си какви препарати да ползва за кухненската си посуда? Но не, гаджето invader е виновно. Все си мисля, че ако синът имаше тези познания, щеше да не се стига до тази ситуация или ако си беше измил тенджерата овреме. Ама гаджето е виновно, де. Мен мъжът ми за много неща ме е светнал относно употребата на препарати, защото дядо му е разработвал лекарства и е имал строги правила относно химията вкъщи.
Ама ти не си скачала на мъжа си, че така не си свикнала, нали?
Не му е казвала, защото не е предполагала, че ще се яви човек, който мие съдовете с такова нещо. Знанието има граници, невежеството е безкрайно.
Същият въпрос, но обърнат - защо нейната мама не я е научила с какво се мият съдове и с какво загорели фурни и печки?
Впрочем, ефектът Дънинг-Крюгер е виден.

# 126
  • София
А защо мама химик не е научила сина си какви препарати да ползва за кухненската си посуда? Но не, гаджето invader е виновно. Все си мисля, че ако синът имаше тези познания, щеше да не се стига до тази ситуация или ако си беше измил тенджерата овреме. Ама гаджето е виновно, де. Мен мъжът ми за много неща ме е светнал относно употребата на препарати, защото дядо му е разработвал лекарства и е имал строги вкъщи относно химията вкъщи.
Това вече е смешно и глупаво, ама отвсякъде!
Ако твоят мъж те е светнал за употребата на препарати, добре, но дали е нормално да те питам защо майка ти не те е светнала?
Хайде да ѝ припишем вината и че диша?

Откъде да знае майката, че след години в къщата ѝ ще дойде момиче, на което майка му е била също толкова скарана с елементарната химия, което ще купува препарати със сода каустик и ще сваля така загорялото отвътре на съдовете?
Дали въобще ѝ е минало през ум да прави списъци с напътствия?
Ами, ако ги беше направила и синът се беше запънал срещу препаратите, които момата си е наумила да ползва, кво правим?
Застава зад мнението на мама, че са вредни и става Муньо, уловен за полата ѝ, който......
Вярно, че няколко души тук сте все на принципа " Защо си  си Зайо с шапка ,защо си без шапка", ама как не ви става неудобно така да се гънете и измятате, се питам? Mr. Green

# 127
  • ЯМБОЛ
Търкането на тенджери  пред домакините е доста демонстративно.Ако това действие беше,без тяхното присъствие,цялата дандания щеше да се избегне.

# 128
Какво общо има майка й? Аз с очите си прочетох току що няколко съвета за миене със сода каустик, и неутрализиране после с оцет. Във форума. Това е разпространен съвет и се пише често.
Майката химик можеше и да се заяде, че верото е отровно и че ще си мие със сода каустик, която ще неутрализира. Де да знам вече....наистина тук става въпрос за неща отвъд препарата. Не е това основата на кофти отношенията в този класически триъгълник.

# 129
  • София
Търкането на тенджери  пред домакините е доста демонстративно.Ако това действие беше,без тяхното присъствие,цялата дандания щеше да се избегне.
По малките часове и крадешком, та сакън да не видят.
Че и се извинила. Явно маминият е едно дете и не смее да го подкара както трябва.

# 130
Бахти изписването на страници и драматизирането за 2 тенджери по 30/40 лв ... Аз на година унищожавам по 2 и по 1 тиган поне и не ми пука.

# 131
Истината е, че реши ли жена да прави драма ще го направи и за тъпотия. Аз живях в чужда къща няколко месеца и броих дните да си дойда у дома.
Ставаше въпрос за една кола в пластмасова бутилка. Останала на дъното, ама един пръст няма.Оставена на плота при мръсните чинии. Аз взех че я хвърлих. След един час иде силна вилна въпросната персона и започва да вика къде и е колата. Кой си позволил да пие от чужди ? Как може така ? Потънах от срам, обясних че съм аз, предложих да купя .Та много пъти след това в разговори на други теми в мое присъствие се е натяквало, че чуждите неща не се пипат.
Ах, ако това не е опит да те привокират. Минава и заминава. Здраве да е.

# 132
Вярно е,че не съм скачала на мъжа си и съм го послушала. Не защото майка ми не ме е научила, а защото вярвам,че мога да науча още и да чуя чуждия опит, пък после да преценя за себе си.

Откъде да знае майката, че след години в къщата ѝ ще дойде момиче, на което майка му е била също толкова скарана с елементарната химия,

В къщата й...ама не. Нали апартаментът е на сина й вече. Сори. Ако му го е преписала вече, няма къщата й, а къщата му. Много грозно изказване за момичето и за майка й. Вместо да гледа в момичето, да си гледа маминия златен, ненаучил се на нищо полезно, включително да си измие тенджерата, след като я ползвал. Звучи ми като разглезен мъж, получил всичко наготово. Дано момичето се освести, че цял живот ще е трън в очите на майката.

# 133
  • Варна
Доста дребнав повод за конфликт Но кифлата-приятелка (бройка) е гостенка.
Когато тя инвестира, закупи имот и лични вещи може да предяви претенциите си. Неуважително е отношението на по -млади към възрастни в случая. Имах наемателки, които си бяха внушили, че имота е техен. Отдавна са сменени и забравени. Мацето е в същата роля, но с претенции.

# 134
Не, не тичка в магазина да подменя препаратите на домакинята, а само да изтърка собствената си тенджера отвътре, вместо да ползва сода каустик.

Е, как собствена? Нали е дала апартамента с всичко в него на сина, а сега изведнъж – собствена.
Щом е дала, негова си е. Ако ще да я поддържа, ако ще да я изхвърли, каквото си иска да я прави. Ако е толкова ценна за майка му, да си я прибере в собствения дом.
Ей-това не мога да го разбера. Даването трябва да е безусловно.
То, като се замисли човек, и синът си е неин – явно затова ѝ се свиди и не ѝ се ще да го дава на друга жена.
Тоест – хем го дава, ама не съвсем...

absurT, явно не разбираш, че ако изобщо е имало някакъв умисъл в действията на момичето, то те са били реакция на демонстрацията на свекървата. Едната иска да ѝ натрие носа, че знае по-добре как се чисти, намеквайки дебело за мърлявщината ѝ, другата пък използва сина, за да се наложи и да си маркира терена, тоест кухнята.
Не мога да повярвам до каква степен може да паднат някои жени в желанието си да се наложат над „врагинята“.
Нещо за любимия сервиз на свекървата няма ли да има? Много хляб има в тези двете, много. Да са живи и здрави, години наред ще пълнят темата.

Последна редакция: пт, 22 мар 2019, 16:03 от Как' Сийка

Общи условия

Активация на акаунт