С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 230
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Доста дребнав повод за конфликт Но кифлата-приятелка (бройка) е гостенка.
Когато тя инвестира, закупи имот и лични вещи може да предяви претенциите си. Неуважително е отношението на по -млади към възрастни в случая. Имах наемателки, които си бяха внушили, че имота е техен. Отдавна са сменени и забравени. Мацето е в същата роля, но с претенции.
Какви претенции?

П.П. Ако няма права, значи няма и задължения.

Последна редакция: пт, 22 мар 2019, 16:05 от milenaka

# 136
  • при късмета
Като апартамента е на сина, то и майка му е гостенка, точно толкова колкото приятелката му. А ако приятелката беше жена, единствената гостенка ще остане свекървата. Иначе какво, жената цял живот да се чувства на гости, в жилището в което живее семейството ѝ и отглежда децата си, макар и подпис да няма?

# 137
Отговора на този въпрос, ма ко, разделя фундаментално форума ( и хората като цяло) на поне две големи групи

# 138
  • където ми харесва
Абсурд, признавам те за провокатор на раздела.
Нарочно даде този наистина безумен казус, само и само да гледаш сеир на съфорумките.
Честно казано, не разбирам поведението на нито един от участниците в случката. Мама химик е на гости там, независимо дали на теб ти харесва израза, или не. Дала ли е апартамента на сина си-дала го е. От тук нататък, тя е длъжна да се съобразява с порядките в този дом, нищо, че тенджерата на раздора си е нейна.
Сина, от своя страна, бе изкаран като някакъв дебил, който няма право да е наясно с препаратите за почистване в дома си. И на последно място-гаджето. Тя, дето и звук не е издала, освен да се подмокря от кеф, беше обвинена в мърлявщина, настройване на сина срещу майка му, показване на господство в апартамента. Абсурд пък, страничния наблюдател пресъздава ЛИС по картинка, за да гледа реакции и да се забавлява на гърба на участниците в случката.. Епично!
Ма Ко, благодаря ти! 😽

# 139
  • при късмета
Аз също съм на мнение, че като даваш нещо го правиш безусловно. Или, ако имаш някакви условия със задни мисли и си мислиш, че са длъжни да ги четат, казваш в прав текст условията, преди да дадеш. Не може да осигуряваш собственото си дете и после да си с нагласата, че всички бъдещи партньори са ти длъжни. А ако осигуряваш собственото си дете с условия, то това само по себе си говори и няма нужда от коментар.

# 140
Е то аз съм чела 5 рандъм теми от общо 107те, и все така се развиват Simple Smile
Но защо не
Една хубава школа за снахи, да не им идва от ясно небе, ами да усетят атмосферата Wink макар и виртуално
А аз пък се уча, все пак ще съм свекърва някой ден

# 141
Сега някой да разкаже история за любимия дуралексов сервиз от кореком на свекървата, който е бил лишен от една чинийка по вина на снахата.

# 142
  • София
Скрит текст:
Аз също съм на мнение, че като даваш нещо го правиш безусловно. Или, ако имаш някакви условия със задни мисли и си мислиш, че са длъжни да ги четат, казваш в прав текст условията, преди да дадеш.
Не може да осигуряваш собственото си дете и после да си с нагласата, че всички бъдещи партньори са ти длъжни.
Скрит текст:
А ако осигуряваш собственото си дете с условия, то това само по себе си говори и няма нужда от коментар.

Свекърът ми беше решил, че ще дава апартамента на мъжа ми, за да го гледам. Да гледам свекъра, не мъжа ми.
Това, разбира се, преди да сключим брак и без въобще да ме пита какво мисля по въпроса.
Joy

# 143
Аз също съм на мнение, че като даваш нещо го правиш безусловно. Или, ако имаш някакви условия със задни мисли и си мислиш, че са длъжни да ги четат, казваш в прав текст условията, преди да дадеш.

Боже , защо хората не го схващат това ? Щеше да е в пъти по-лесно. И на всякъде го има, при всички видове взаимоотношения. Ще те обичам, ако...... условия...... Ще ти дам това, ако...... условия , ще бъда с теб ..... ако
А няма смисъл. Правиш го или не и толкова.

# 144
Ако свеката е за три дни по доктори ,е глупаво да я наглеждат дори какво прави.Все пак едно гости и дължат, майка е извън всичко друго.
Но обикновено нещата са дейности с продължение и  само един хванат момент не показва  истината.

Последна редакция: пт, 22 мар 2019, 20:53 от Бор_яна

# 145
  • MI
Оф, големи драми. Просто е: синът е виновен защото се е отнесъл така, независимо от причината, още повече щом знае защо майка му не иска силни препарати. Дори да го е манипулирал някой, пак е виновен че го позволява. Майката не мисля, че си иска тенджерата, просто не иска да яде от готвено в мит с такъв препарат съд, за което я разбирам. Можело е да не прави такива драми и просто да прибере някъде Бингото, но пък предполагам не й е лесно с болесста и на нея. На момичето пък не му е работа да стои да им свети като имат спор, още повече пък ако наистина се е усмихвала. Та няма какво толкова да се бистри, няма ли друг казус?!

Между другото и аз не бих била ок да ям в такъв съд, ако видя свеки да мие с белина (истински случай, но не тя), ще ги премивам скришом, признавам.

# 146
  • София

Ами, не е използван върху нея, защото явно, така докарана със загоряванията, не им пречи на младежите.
А, да ме прощаваш, но елементарно е да проучиш първо препарата, който смяташ да ползваш, как влияе на керамичния ти плот или съответно- на тенджУрката, нали? newsm78
Нали? Свеки, обаче, не е елементарна жена Simple Smile "Помогна" жената. "Имало е нужда", ще кажеш, ама нейното мляко изкипя Simple Smile

# 147
Мани препарата, моята свека държи изподрани тефлонови тигани и заради нея мъжът ми не даваше да  хвърлям нашите, влачеше й ги, абе цирк. Но аз съм си официална (зла) жена де, та мнението ми полека лека натежа...за щастие. Тя да си яде. Аз не ща.
Но у тях не ходя да гледам с какво готви

# 148
мъжът ми не даваше да  хвърлям нашите, влачеше й ги,
че старците се радват на нещо модерно  и изхвърлено.Какво ти пречи да и влачи ,вместо да хвърляш?Или на нея пречи.Виж твоето изказване си е нормално,  младите имат друг стандарт и се навивиат срещу старите, че не са като тях в разбиранията.Не сме нито по възможности ,нито  по нищо друго.Злобничко е на това да се дири сметка.

# 149
Тефлонът не трябва да се надира, вероятно това има предвид потребителката.

Общи условия

Активация на акаунт