С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 244
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
Казваш "на баща й" и толкова. Какво ще им обясняваш повече.

# 391
Каквото и да кажеш, тук няма да си права.

# 392
  • София

Кали, нищо не разбрах. Твоята майка ли е Ани?
Тъй де. Другата баба, на която със сигурност НЕ Е кръстена...

Ааааах, в това малкото интригантче има голям потенциал!!! Heart Eyes
Да го цункаш от мен!

# 393
Опитът и мъдростта, които би трябвало да ги има в повечко у свекървите, някак не го виждам да се прилага с блага дума, както би следвало да е от наличието им. Някакви дрязги, някакви премервания все, налагане. Докато на младостта й приемам глупостта, то на зрелостта и старостта не.

Много ми хареса това, Луна !
Веднъж попитах леля ми как  е в такива прекрасни отношения със снаха си. Защото повярвайте, снахата я обича.
''Премълчавах и прощавах на младостта '' - това беше отговорът и.

# 394
Само че и твоята реакция е странна! Уж си над нещата, пък по отговора личи, че не е съвсем така Simple Smile Пък презимето, пък фамилията били вашата... Казваш: "на никого, родителите така си решиха" и това е.
Птицо ,това за мен ли е ? Снахата така каза и аз го повтарям.Защото аз съм над нещата ,но явно край нея не са  и са я наострили да отговаря  по въпроса без да я питат.Това като се родиха го каза.А аз  скоро на  бивша колежка , щото тя се изфука ,че са  точните им имена ,нейната снаха благодарна била.Че и помагали. Знайш ли как пък  не се включа в разискване, така ме научиха и така казвам. А името си не искам , и майка не искам да ми вика и  скандализирах още на сватбата.Тя си я знае коя  е,не съм аз.И не съм казала никога, че съм идеална. Така смятам ,така говоря и правя ,не се разминават думи и дела. И на снаха си  ръка ще и целувам като реша ,че тя поиска деца и видях внуци, имаше да чакам сина си  и да не дочакам.Не са на 21   одъртяха заедно и  се бях отказала да се надявам.Знам ли ,може да не могат да имат,може да не поискат, не съм питала.Но ревах като ми каза сина от радост и  траях със зор да разрешат да се хваля.Пък ти какво виждаш  си е твой поглед.Не сме идеални и ние ,но се понасяме.И не се срамувам ,че внуците са на баща и , тя си искаше с тази буква  преди да стане снаха.говорили сме,мечтали сме.Не  е било изненада.

# 395
В тази тема освен истерии, обсесии и лабилни нерви не видях същественни проблеми, конфликтни ситуации или асоциални черти на обвинените свекърви.Никога не съм имала проблеми с майките на бивши или хард нрава на настоящата свеки . Може би трябва риторично да се запитате , дали нямате проблеми в комуникацията или омразата е част от личния  ви характер .
Или си случила на сравнително интелигентни жени.

# 396
Свекървите са на години, изострят се някои черти от характера. Не познавам свекърва, която да не е била провокирана, за да изпитва особени чувства Simple Smile
Моята майка беше много чепат и труден характер. Никога не е тръгвала да се драчи със снаха си, която пък не спира да трови обстановката и сега, когато нея я няма.

# 397
Ами именно такива снахи може и свекърви да станат един ден , нали ? Тогава кой ще е виновен ?
Става въпрос за за характер и човек, обобщения не могат да се правят.

# 398
Какво именно? Луна казва, че свекървите са възрастни и уж мъдри, а на практика - не било.

# 399
Би трябвало да са по-мъдри с изглед възрастта. На практика има добри и лоши хора.

# 400
Какво именно? Луна казва, че свекървите са възрастни и уж мъдри, а на практика - не било.

По-логично е да помъдряват, ама не би, не и във всички случаи.   
Да, съгласна съм, че с възрастта някои характерови особености се изостряти са все по-грозно изявени. Очевидно е, че при някои глупостта или свадливостта или и двете заедно са водещи, та и възрастта не им помага много.

# 401
Тогава по-умната снаха следва да знае как да подходи. А дано, ама надали.
Не съм съгласна с твърденията ви. Години наред общувам с възрастни хора. Не мисля, че съм пристрастна, заради гериатрията.

# 402
Никой не те кара да си съгласна. Всеки говори малко или много от личен опит. Няма безгрешни хора по презумпция.

# 403
Тогава по-умната снаха следва да знае как да подходи. А дано, ама надали.
Не съм съгласна с твърденията ви. Години наред общувам с възрастни хора. Не мисля, че съм пристрастна, заради гериатрията.

Младите са по-експанзивни, по-чевръсти в умозаключенията, без да мислят твърде много, без да оглеждат  ситуациите от всички страни, по-често бъркат, но там мога да го отдам на липсата на опит и на младостта.
Мисля, че разбираш какво съм написала все пак.

# 404
За какво говорим?Едно е  в началото, млада двойка и мама, дето още не е  отделила деетто поне емоционално.Или дори емоционално.Зависи как се отделят ,то някои  и никога не се...Съвсем друго  стабилна зряла двойка и остаряваща мама.Дето , наблюдавах, показва най-първичните си настройки.Това и мъжа ми накрая показа.Всичко изградено , научено се срива  и остава  което дал Бог.
Пък когато  се стигне до каквото дал Бог, без цивилизованост,  без градеж на личността,  който градеж го предпазва  или очертава в различен  модел, и като се сблъскат  двама както Бог дал личности ,без надграждане....мамаси трака.Дори не е селска ,направо махленска работа.От миналия век-два.

Общи условия

Активация на акаунт