С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 216
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
Сега всички четящи ли ще дадат отчет, коя как сгъва или не сгъва чорапите на миУото и как му ги сгъвала/гладила майка му??? Rolling Eyes
Ами след многото насмитания, обратни захапки и клъввания на почти всяка, дръзнала да си излее мъката, то друго освен да се отчитаме за ония дреболии, които ни пълнят битието, не остана.

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 13:50 от luna

# 376
  • София
Сега всички четящи ли ще дадат отчет, коя как сгъва или не сгъва чорапите на миУото и как му ги сгъвала/гладила майка му??? Rolling Eyes
Ами след многото насмитания, обратни захапки и клъввъния на почти всяка, дръзнала да си излее мъката, то друго освен да се отчитаме за ония дреболии, които ни пълнят битието, не остана.
То и това го има - а се е оплакала някоя снаха, а са я намели свкървите в темата, да й обяснят колко е нахална и как не е права. Smile Принципно почти всяка снаха изначало е крива, че е откраднала нечие синче Trollface

# 377
  • София
Тук все още, повечето сме просто снахи с порасли деца от мъжки пол, че някои и от женски такъв. Mr. Green
Така че, когато ръфате свекървите за щяло и нещяло, ние реагираме и като бъдещи такива, и като настоящи снахи, но с повечко интелигентност и самочувствие на равни с тях, та затова не ни се налага да се доказваме непрекъснато и да демонстрираме кой води бащина дружина Simple Smile.

Между другото, много ми е забавно запенването " по принцип и традиция" на мъжките майки с малки деца, тук.
Особено се кефя, като чета как не може да се излезе на глава с тях за елементарни неща от ежедневието, а после с апломб се обяснява как майките на момчетата не ги били научили на нищо.  Simple Smile

# 378
absurT, ами то, кълването срещу снахи е същата недоклатеност в имиджово отношение, де. Коя е по- по-  че и най-... Нищо равно , че и по-хубаво няма в това.

# 379
  • София
Е, Луна, ако ти се яви някоя снаха като приятелката на Абсурд, дето се карала с някого, но той не си е отворил даже устата, как да ръкопляскаш на такова чудо?

# 380
И задължително всеки спор или пренебрежително отношение от сина към майка му е плод на подстрекателството на снахата. Изключено да го е попил от баща си, например. Да има собствено мнение пък още по-невероятно звучи.

# 381
  • Варна
Аз пък с дъщеря не мога да изляза на глава за елементарни неща от ежедневието... Успокоява ме факта, че каквото и да правя, някоя свекърва някой ден така или иначе ще каже, че на нищо не съм я научила. Та не се хАбя много...
П.с. Моята вчера се разсърди и си замина сърдита на село. Но не уточни на кого... Поводът - един човек в магазина попита внучка ѝ на кого е кръстена и туй хамавото изтърси "На баба Ани". Ми не сме се сетили да обясним " на кого е кръстена" и какво значи това... (А какво ли всъщност значи?)...
Ама една комшийка от опашката в магазина се впечатлила и изтропала на когото трябва какви ги дрънка 3 годишното...Joy

# 382
  • Варна
Ох, как се посмях Simple Smile Колко ли време ще я държи...

# 383
И задължително всеки спор или пренебрежително отношение от сина към майка му е плод на подстрекателството на снахата. Изключено да го е попил от баща си, например. Да има собствено мнение пък още по-невероятно звучи.
Ами то е същото като всяко изрепчване на милото да е в резултат на манипулациите на свекървата или всеки му кусур - на възпитанието на майка му! В никакъв случай защото ние нещо сме сгафили, просто е уморен и в лошо настроение или такъв си му е характера, ама сме спали, като сме си го избирали... Simple Smile

Кали, нищо не разбрах. Твоята майка ли е Ани?

# 384
  • София
absurT, ами то, кълването срещу снахи е същата недоклатеност в имиджово отношение, де. Коя е по- по-  че и най-... Нищо равно , че и по-хубаво няма в това.

Разбира се че е така.  Peace
Но, като гледам, че темата " С какво ви дразнят снахите" направи си е умряла от години, а тук тече 107 брой, на какви изводи те навежда?

Ето, под твоя пост чета типично дребнаво заяждане, при това с достатъчно самонадеяност, разчитайки че никой не е прочел дадените факти и не ги е запомнил. Mr. Green

# 385
Кали отдавна не съм те виждала тук.И момата пораснала, може да ни стане снаха , ай да не се турям и аз в кюпа ,но  на внука  да е гаджето викам.Той готин,  но викат като се разсърди да не си там.Като да не иска да ходи на градина става,2та по пладне се разбрали и го завели.Както обясняваш  и твоята ,ще са лика прилика.Добро ни е детето ,само веднъж е било сърдито.

Та исках да питам вече не  се ли спря това на кого са кръстени, щото и мен питаха.Вдигам глава и казвам на баща и  , не може  и презиме ,и фамилно на нас ,че и  имената на нас. И отминах ,преди дни беше.може и аз да съм объркала нещо.Не само малката.

# 386

Но, като гледам, че темата " С какво ви дразнят снахите" направи си е умряла от години, а тук тече 107 брой, на какви изводи те навежда?

Че снахите са идеални, никога не дразнят.

# 387
Само че и твоята реакция е странна! Уж си над нещата, пък по отговора личи, че не е съвсем така Simple Smile Пък презимето, пък фамилията били вашата... Казваш: "на никого, родителите така си решиха" и това е.

# 388
Скрит текст:

Ето, под твоя пост чета типично дребнаво заяждане, при това с достатъчно самонадеяност, разчитайки че никой не е прочел дадените факти и не ги е запомнил. Mr. Green
Единствено на това, че тук са се сбрали и снахи и свекърви. Ако отделиш огъня от дръвцата, пожар няма да има, какъвто опит е имало с отделните теми, ама не става.
Има и чешити, не можеш се разбра с тях ни с добро, ни с лошо, но като цяло вярвам, че с хората с добро можеш се разбра. Опитът и мъдростта, които би трябвало да ги има в повечко у свекървите, някак не го виждам да се прилага с блага дума, както би следвало да е от наличието им. Някакви дрязги, някакви премервания все, налагане. Докато на младостта й приемам глупостта, то на зрелостта и старостта не. Би следвало, ако въобще има наченки на акъл, да не се изявява с рогата напред.

# 389
  • Варна
Ох, как се посмях Simple Smile Колко ли време ще я държи...
Ааа, минало ѝ е вече сигурно. Днес се обади да пита кашля ли още.
Кали, нищо не разбрах. Твоята майка ли е Ани?
Тъй де. Другата баба, на която със сигурност НЕ Е кръстена...

Общи условия

Активация на акаунт