Работа с инфлуенсъри

• 1 780
  • 7
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте, решихме да се насочим към инфлуенсъри за представяне на наши продукти, но нямаме опит и информация как се осъществява комуникацията. Свързваме се с такива, които ни харесват или се обръщаме към агенция? ( кои са агенциите, които представят инфлуенсъри?). Питаме ли ги дали биха се съгласили да пуснат стори или пост срещу подарък продукт или директно питаме за цена? Всякакви насоки биха ни били полезни. Благодаря

# 1
  • Melmak
Здравейте.

Работата с инфлуенсъри може да се случва и без агенция.

Може директно да им пишете, но не мислете, че известните ще ви публикуват безплатно.

Ако потърсите микроинфлуенсъри имате някакъв шанс да публикуват безплатно. Какви резултати ще имате вече е друг въпрос.

Всяка агенция работи с определени инфлуенсъри, ще иска и комисионна за услугата.

# 2
Аз съм работила през агенция. Така е най-чисто, има си договор с агенцията, ясни условия какво следва да се изпълни, в какъв срок, кога се плаща и защитни клаузи при неизпълнение на ангажимента. Агенцията следи срокове, контактува с инфлуенсъра/ите и не се губи време и за това.
Отделно, агенциите имат голямо портфолио от досие за всеки инфлуенсър, каква е публиката му и ангажираността й, това помага при избора. Също следят кампанията и измерват успеха.

# 3
  • София
Здравейте, моят личен съвет е да минете през агенция. И сред инфлуенсърите се навъдиха много измамници и много некоректни.
Другото, което е, задължително трябва да видите дали тези инфлуенсъри ще помогнат като представят продуктите Ви и дали ще има възвръщаемост на вложените средства.
Не всички инфлуенсъри имат реален брой последователи - предполагам знаете, че същите могат да се купуват и набавят с помощта на бот и не само..

С договор е най-добре и следва да бъде добре обмислена кампания - с продължителност да речем 1 месец, в който да качат пост, да качат стори, видео.. като цяло да има последователност и завършеност и да е възможно най-малко изкуствено, за да може последователите да изпитат доверие към бранда.

Има доста тънкости, бъдете много внимателни и прочетете повече преди да се впуснете, ако искате да оправдаете това, което ще инвестирате.

Успех.

# 4
  • Melmak
Дори да не избере агенция, това не изключва договор, фактура. Повечето известни инфлуенсъри имат фирми и работят така. Някои се наемат на граждански договор.

Резултатите от подобна кампания са спорни, защото много зависи какъв е продукта и дали ще достигне до правилните групи чрез инфлуенсърите.

Ако очаквате с един пост да постигнете нещо, няма смисъл. По-скоро някаква кампания, както подсказаха горе.

Работила съм в агенция за дигитален маркетинг и съм виждала и лоши практики. Лично ако аз имам малък бизнес ще работя без агенция. Но това означава да учите много, за да умеете да рекламирате продуктите си. Също така съветвам да помислите и за други комуникационни канали.

# 5
Задай въпроса на изк. интелект (сериозна съм).

# 6
Здравейте. Не бързайте да прибягвате до инфлуенсърите. Не знам какъв ви е продукта, но пробвайте да заснемете направата му или използването му. Ако се притеснявате да говорите може да ползвате различни филтри от Тик Ток /например/ и да промените гласа зад кадър. Не е задължително дори да се показвате в лице. Трябва ви хубава камера /телефон, фотоапарат и т.н./, малко време и ще се получи. Никой друг не може да представи вашия продукт, вашия труд и вашата любов, които сте вложили. Не се знае кой клип ще стана "вайръл" и ще завалят поръчки. Успех!

# 7
Ще използвам темата, за да не пускам нова и да попитам - има ли популярни инфлуенсъри от Бургас, които харесвате и следите? Имам нужда от един човек на местна почва, но се сещам само за Света на Ванката Simple Smile
целя се в микро инфлуенсъри обаче, целият този свят е твърде голям за нуждите ми Simple Smile
Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт